I mitten av juli börjar Microsoft pensionera applikationerna E-post, Kalender samt äldre Outlook-versioner för att bana väg för nya Outlook, skriver Neowin. Den nya Outlook-tjänsten lanserades i september förra året och till skillnad från sina föregångare har den reklam för de som inte prenumererar på Microsoft 365. Enligt Neowin har nya Outlook även mött kritik för bristande integritet.

Tidigare har vi rapporterat om att Microsoft tvingat på uppgraderingar till nya Outlook. I ett nytt blogginlägg för företag och organisationer förklarar Microsoft att de ska ägna sommaren åt att fasa ut den gamla Outlook-klienten då de påstår att den nya är säkrare.

Utfasningen kommer att ske i två omgångar. Den första gäller de gamla versionerna av kalender och e-post samt äldre versioner av Outlook-applikationen på iOS, Android och Mac. Microsoft kommer att fasa ut dessa helt till slutet av september. Sedan kommer de pensionera äldre versioner av Outlook för webben och det sker från mitten av augusti fram till slutet av oktober.

Om du fortfarande använder E-post, Kalender eller äldre Outlook-versioner på webben efter utfasningen kommer du att få ett felmeddelande om att du inte längre kan skicka eller ta emot e-post och att du bör uppgradera till nya Outlook.