Nätaggregat som kyls helt passivt är inget nytt men en modell på 450 watt eller mer har inte funnits på marknaden förän nu. Den nya modellen ingår i Nightjar-serien och har modellnummer ST45NF. Att det är passivt gör det vettigt att använda i exempelvis kraftfulla HTPC-system.

Silverstone har löst värmeproblemen som kan uppstå i ett passivt nätaggregat med en belastning på 450 watt genom att har fyra riktigt stora flänsar inuti nätaggregatet. Alla sidor på aggregatet små lufthål så att ett eventuellt luftflöde i en datorlåda kan gå delvis via nätaggregatet. Det är nog ingen tvekan om att det blir varmt inuti vid hög belastning.

Inte helt oväntat bygger nätaggregatet på ATX 2.3-standarden och skall ha en verkningsgrad på över 80 procent. Det har en +12-voltslinje vilket kan belastas med upp till 35 Ampere samt en +3,3-voltslinje som kan belastas med 22 Ampere. På grund av de stora kylflänsarna inuti nätaggregatet väger det hela 2,81 kilo vilket är mer än många andra nätaggregat på marknaden.

Vidare ser vi en 8-pins PCI-E-strömkontakt samt två stycken 6-pinnars PCI-E-strömkontakter. En lysdiod på baksidan indikerar hur pass belastat nätaggregatet är vilket kan vara behändigt då och då.

With the latest power supply technology SilverStone Nightjar SST-ST45NF enables the continuous power output at 450W and possesses a high peak rating at 500W. Constructed with server-level components and downgraded from 600W to 450W, SST-ST45NF fan-less thermal solution can easily satisfy the enthusiasts who require stable output and non-noise requirement.

Läs mer om nätaggregatet hos Silverstone.