Nyheter

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

Canon EOS 1Ds

Canon's europeiska hemsida råkade igår läcka en pressrelease om sin kommande 11.1 Megapixel-kamera. Pressreleasen fanns bara en dryg halvtimme på deras sida men det räckte tydligen för att nå ut till massorna.

21504 3DMarks med kväve

Jakten på mera 3DMarks fortsätter. 21504 3DMarks med Radeon 9700Pro på en Pentium4 3997MHz. Alltihopa är kylt med flytande kväve.

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hercules kommande grafikkort har recenserats hos t-break. Hercules 3D Prophet 9700 Pro har samma specifikationer som ATi Radeon 9700 Pro, med andra ord 325 MHz chip och 310 MHz DDR minne. Med kortet följer även spelet Morrowind.

Amigan återuppstår - igen

IDG avslöjar nu att datorn som vägrar att dö, kommer i ny tappning. Ägarbytena har på senare år varit många, och de nuvarande ägarna har mestadels koncentrerat sig på att släppa nya verisioner av Amigans operativsystem som nu är uppe i verision 4.0 beta.

Skärmar från Iiyama

Iiyama presenterade idag två stycken nya LCD-monitorer på marknaden. Den ena är 20,8" (tum) och den andra är hela 22,2" (tum) stor, med enligt Iiyama, fantastiska prestanda.

Windows XP SP1 nu officiellt

Inte mycket att säga. Svenska versionen får vi vänta på som vanligt.

VapoChill i ny utgåva

Asetek presenterade idag nästa generation VapoChill, vilken de har förbättrat på hela 36 punkter, från förra generationen. Dessa förbättringar är resultatet av de önskemål man har fått in från användare, men också de problem man stött på i returhanteringen.

Värstingbygge

AMD 2400+ & 2600+

Som ni kanske vet släppte AMD för en tid sedan nya AthlonXP-processorer. Det handlar om 2400+ (2000 MHz) och 2600+ (2133 MHz). Det lite intressanta med dessa är att AMD håller på att byta till en ny revision av thoroughbred-kärnan. Revisionen heter Revision B och skillnaderna är är ett nytt PR-ratingsystem samt ett nytt metalllager vilket tillåter högre klockfrekvenser.

Hammer manualer

AMD har släppt programeringsmanualerna för sin åttonde processorgeneration, Hammer. Det är totalt 5 stycken, vilket behandlar alla olika delar. Ni som har modem har otur, då PDF-filerna tar väldigt mycket utrymme.

ECS K8ALA

X-Bit Labs har fått tag i lite information runt ett moderkort för AMDs kommande processorgeneration Hammer (ClawHammer). Det är Elitegroup (ECS) som kommer lansera ett moderkort kallat K8ALA. X-Bit Labs har även fått tag i lite specifikationer:

Abit OTES

Warp2Search har fått reda på att Abit snart ska släppa ett grafikkort baserat på Geforce4 TI4200-kretsen. Det lite speciella med detta grafikkort är att det introducerar en ny kylningsteknik, kallad OTES. Det står för Outside Thermal Exhaust System och är Abits egna pantenterade teknik.

Seagate Cheetah 15K.3

StorageReview.com har laggt vantarna på Seagate's nya värsting scsi hårddisk. Med 15 000 rpm och Ultra320 interface verkar den säkra sin plats på prestandatronen.

Windows XP SP1

Service Pack 1 till Windows XP har cirkulerat på nätet några dagar men nu finns det även uppe på Microsofts servrar. Hur länge länkarna kommer fungerar är oklart.