Sammanfattning

Kringutrustning i alla dess former är svåra att bedöma objektivt och det är svårt att inte blanda in personliga preferenser. Detta gäller i synnerhet datormöss, där ingen är den andra lik och alla riktar sig mot en mycket specifik målgrupp. Att en produkt inte passar alla är en slående beskrivning för Logitechs ultramobila variant.

Logitech_Ultrathin_Touch_Mouse_T630-1.jpg

Ultrathin Touch Mouse T630 är framtagen för den senaste generationens bärbara datorer och kommer med både pressade mått och låg vikt. Det är trots detta en riktigt kvalitativ skapelse, som med sin aluminiumram tål både det ena och det andra. Just måtten är dock någonting undertecknad inte kunnat vänja sig vid, men det utesluter inte att den kan passa bra för andra användare.

Paradnumret är den pekkänsliga ytan och mjukvaran Setpoint, som tillsammans gör den till ett utmärkt navigeringsverktyg i det nya gränssnittet i Windows 8/8.1. Att utföra gester på den pekkänsliga ytan fungerar klanderfritt och när du väl lärt dig allihop fungerar musen förvånansvärt bra som substitut till en pekskärm.

Batteritiden specificeras till tio dygn och efter vår tid med musen har vi ingen anledning att misstro det. Skulle batteriet mot förmodan ta slut räcker det med att koppla in den i närmaste USB-uttag ett fåtal minuter för att få ytterligare några timmars mobilt användande.

Logitech levererar vad som utlovats med Ultrathin Touch Mouse T630 och tar ut en ganska saftig premie för det på cirka 600 kronor, men för den som är på jakt efter en liten mus som nyttjar funktionerna i Windows 8/8.1 är det en bra produkt. Vi höjer dock ett varningens finger till måtten och rekommenderar därför intressenter att klämma på den i butik innan köp.

Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 är en bra produkt med väl fungerande gester i Windows 8/8.1.

Fördelar

  • Gedigen konstruktion

  • Enkel och intuitiv mjukvara

  • Gester fungerar generellt sett riktigt bra

  • Kompakt och med låg vikt

  • God batteritid

Nackdelar

  • Kan vara svår att greppa

  • Priset