Snabbtitt: Asrock M8 av BMW Designworks

Snabbtitt: Asrock M8 av BMW Designworks

Taiwanesiska Asrock tar hjälp av designbyrån BMW Designworks USA i den senaste skapelsen M8, ett kompakt barebonesystem med Intel Haswell. Nu hittar nykomlingen till SweClockers testlabb.

Att hårdvarutillverkare tar hjälp av kända designbyråer är i sig ingen ny företeelse. Vi har bland annat fått se externa hårddiskar från Lacie med Porsche Design bakom rodret och Microsofts säregna mussatsning ihop med Philippe Starck. Ett av de mer framträdande samarbetena på senare år har dock varit Thermaltakes satsning ihop med BMW Designworks USA, som har resulterat i chassit Level 10 samt en mus och gamingheadset i samma serie.

IMG_7160.jpg

Just BMW Designworks är inte främmande till att arbeta med flera olika företag samtidigt och under årets Cebit-mässa presenterades ett nytt samarbete med den taiwanesiska komponenttillverkaren Asrock. Chassiprototypen som visades upp på mässgolvet har under de senaste månaderna utvecklats vidare till det som synas i testlabbet idag, nämligen barebonesystemet M8.

IMG_7122.jpg

Asrock M8

Moderkort

Asrock Z87-M8 (Mini-ITX)

Sockel

LGA 1150 (Haswell)

Styrkrets

Intel Z87

Dimensioner (B×H×D)

123 x 372 x 400 mm

Nätaggregat

FSP 450 W 80 Plus Bronze (SFX)

Optisk enhet

Slim Slot-in DVD-RW

Lagringsplatser

5 st. 2,5" alt. 1 st. 3,5"/2,5"

Expansionsplatser

1 st. PCI-e 3.0 x16

SATA

6 st. SATA 6 Gbps, 1 st. ESATA

USB

8 st. USB 3.0, 4 st. USB 2.0

Nätverk

Gigabit Ethernet, Wifi 802.11ac

Ljud

Creative Sound Core3D

Asrock M8 är en produkt enligt konceptet "barebone" vilket innebär att slutanvändaren själv behöver komplettera med ett antal komponenter för att göra systemet komplett. Paketet består av ett chassi med förmonterat nätaggregat, moderkort samt en optisk läsare, vilket innebär att man behöver köpa till processor, RAM-minne, lagring samt eventuellt grafikkort på annat håll.

IMG_7123.jpg
IMG_7127.jpg

Det som verkligen särskiljer modellen från andra barebonesystem är faktumet att chassit har utformats ihop med BMW Designworks USA. Företaget har tagit fram en relativt nätt skapelse som antingen kan ställas på högkant eller placeras liggande. Materialvalet faller till största delen på eloxerad aluminium, men vissa paneler är dock tillverkade i matt plast. Båda sidopanelerna pryds här med fönster i akrylplast för att göra komponenterna synliga utifrån.

IMG_7164.jpg
IMG_7165.jpg
IMG_7166.jpg
IMG_7167.jpg
IMG_7168.jpg

Framsidan av modellen är bestyckad med en ratt med inbyggd OLED-display som Asrock kallar för A-Command. Denna är inspirerad från BMW-bilarnas kontrollsystem Idrive och erbjuder en inte helt olik funktionalitet. Genom att installera en dedikerad mjukvara kan denna visa exempelvis en klocka, CPU-last eller varför inte hur många APM som presteras pågående Starcraft II-matchen. Förutom detta erbjuder även ratten enklare funktionalitet som justering av volym, strömsparlägen och chassits belysning.

IMG_7133.jpg
IMG_7158.jpg

Förutom kontrollratten pryds även fronten av inmatningsluckan för den förmonterade DVD-RW-enheten med slot-in samt fyra stycken USB 3.0-portar. Genom att fälla ner en lucka i chassits botten uppenbarar sig även en SD‑kortsläsare samt en mikrofoningång och en hörlursutång.

IMG_7135.jpg
IMG_7134.jpg

För att ta sig in i Asrock M8 behöver man först låsa upp det med den medföljande nyckeln. Låset sitter i chassits topp och styr en serie hakar som är kopplade till de båda sidopanelerna. Med hakarna i sitt öppna läge är det sedan bara att lyfta bort panelerna som i sin tur sitter fast med magneter i chassit.

IMG_7129.jpg

Insidan av M8 är fullkomligt sprängfylld av komponenter och Asrock har fått pussla rejält för att få plats med allt. I framkant syns det medföljande nätaggregatet från FSP på 450 W som i sin tur täcker den slimmade DVD-RW-enheten. Bredvid detta sitter ett Mini ITX-moderkort från företaget själva samt en PCI Express-adapter (eng. riser) för att möjliggöra montering av fullstora grafikkort.

IMG_7136.jpg

Chassits ventilation utgörs av totalt 4 st. 70 mm-fläktar som samtliga i sitt grundutförande är PWM-styrda i förhållande till processorns temperatur. Fläktarna är monterade på så sätt att två suger in luft i botten och två blåser ut den varma luften i toppen, vilket ska skapa en form av luftkanal genom hela chassit.

IMG_7150.jpg

Moderkortet i formfaktorn Mini ITX som Asrock har valt ut heter Z87-M8 och är specialtillverkat för just detta barebonesystem. Som namnet antyder är det Intels styrkrets Z87 och sockeln LGA 1150 som gäller, vilket innebär stöd för 4:e generationens Core-processorer (Haswell). Vidare syns en enskild PCI Express x16‑plats samt två stycken SO-DIMM-platser för DDR3-minnen.

Då expansionsmöjligheterna för instickskort är begränsade till ett enskilt grafikkort har företaget passat på att integrera en del komponenter på moderkortet. Bland dessa syns ett trådlöst nätverkskort från Broadcom med stöd för 802.11ac-standarden och den mer påkostade ljudkretsen Sound Core3D från Creative – komplett med inbyggd hörlursförstärkare.

IMG_7131.jpg

Moderkortets I/O-panel bjuder på en del matnyttiga anslutningar i form av 4 st. USB 3.0-portar samt 4 st. USB 2.0-portar. Här återfinns även en ESATA-port, Gigabit Ethernet och bildskärmsanslutningar via Displayport och HDMI. Ljudenheter ansluts antingen analogt till någon av de fem 3,5 mm-anslutningarna som finns tillgängliga eller till den digitala optiska utgången.

Montering av komponenter

När det ska monteras in komponenter i Asrock M8 så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Då det är väldigt trångt på insidan behöver allt göras i rätt ordning och det rekommenderas starkt att svälja stoltheten och läsa igenom manualen både en och två gånger innan processen påbörjas.

IMG_7137.jpg
IMG_7145.jpg
IMG_7144.jpg

Första steget är att plocka bort grafikkortshållaren och själva "riser"-bryggan för denna. För att komma åt dessa behöver man först skruva bort det bakre handtaget, vilket i sin tur gör att hela toppen kan monteras bort tillsammans med fläktarna. Genom att lossa ytterligare fyra skruvar kan man sedan lyfta ur grafikkortshållaren och "riser"-bryggan.

IMG_7139.jpg
IMG_7143.jpg
IMG_7148.jpg
IMG_7152.jpg

Bakom grafikkortshållaren uppenbarar sig huvudfästet för lagringsenheterna, vilket även det behöver skruvas bort för enklare åtkomst. Detta har i sitt grundutförande stöd för fyra stycken 2,5"-enheter, men vid behov kan det även skruvas isär för att möjliggöra montering av en enskild 3,5"-enhet.

IMG_7140.jpg
IMG_7142.jpg
IMG_7149.jpg
IMG_7151.jpg

För att komma åt den sista lagringsplatsen behöver man lossa på nätaggregatet och därefter skruva loss vaggan som håller fast den optiska enheten. Denna vagga innehåller nämligen även en tom 2,5"-plats som lämpar sig ypperligt för exempelvis en SSD-enhet.

IMG_7153.jpg

Med lagringsenheterna på plats återstår det att montera in ett par lämpliga DDR3-minnen i den mindre storleken SO-DIMM samt en valfri Intel-processor för sockel LGA 1150. Det största problemet här är att hitta en processorkylare som passar in då höjden på denna inte får överskrida 80 mm, samtidigt som det behövs ett visst spelrum mellan fläkten och sidopanelen för att ventilationen inte ska bli lidande.

I vårt fall gapade testlabbet tomt på processorkylare i lågprofil och vi blev istället förpassade till att använda Intels medföljande kylare till Core i5-4670K. Spekulanter som vill använda mer påkostade lösningar bör återigen se upp med höjden på dessa då det inte finns några ventilationshål i chassits sidopanel att ta in luft ifrån.

IMG_7147.jpg
IMG_7156.jpg

Sist men inte minst ska grafikkortet på plats och här finns det vissa begränsningar som gäller. Dels handlar det om att systemets nätaggregat på 450 W inte kan hantera hur mycket som helst, men även att chassit helt enkelt inte kan hantera värmeutvecklingen som värstingkorten alstrar.

Asrock rekommenderar att man håller sig till modeller med ett TDP-värde under 200 W, vilket i praktiken innebär att toppen ligger kring AMD:s Radeon R9 270X samt Nvidias Geforce GTX 760. Vi valde att satsa på det sistnämnda i dess referensutförande, då kylare med radialfläktar brukar prestera bättre i trånga utrymmen.

IMG_7157.jpg

Med alla komponenter på plats blir det minst sagt trångt inuti Asrock M8 och det är verkligen lyckosamt att företaget har satsat på korta kablar till både nätaggregatet och SATA-enheterna. Vi blir dock lite oroliga kring ventilationen i systemet, där grafikkortet och "riser"-bryggan blockerar en stor del av den svala luft som sugs in från botten, samtidigt som nätaggregatet dumpar ut all sin värme på insidan.

Prestanda- och temperaturmätningar

För att se att allt står rätt till på prestandafronten, och samtidigt sätta systemets ventilationsförmåga på prov, passade vi givetvis på att köra en rad snabba prestandatester. I tabellen nedan presenteras resultat från det M8-system vi byggt ihop beståendes av en Intel Core i5-4670K, ett Nvidia Geforce GTX 760 samt SSD-enheten Corsair Force LS 240 GB med Windows 8.1 installerat.

Asrock M8 (Core i5-4670K + Geforce GTX 760)

3DMark, Fire Strike

5342 poäng

3DMark, Fire Strike Extreme

2632 poäng

Unigine Valley (Extreme HD)

1568 poäng

Cinbench 11.5 (flertrådat)

6,12 poäng

Cinbench 11.5 (enkeltrådat)

1,69 poäng

Effekt (Spel/x264/Vila)

250/98/41 watt

Temperatur (CPU/x264)

78 °C

Temperatur (GPU/Valley)

81 °C

En snabb titt på prestandasiffrorna avslöjar inga konstigheter och systemet uppvisar resultat i linje med de vi är vana att se från tidigare tester av de enskilda komponenterna. Detsamma gäller effektmätningarna där det medföljande nätaggregatet är bra avstämt för de installerade komponenternas belastningsgrad och landar på dess optimala verkningsgrad vid belastning. Vid vila utnyttjas processorns strömsparläge väldigt effektivt och effekten landar på låga 41 W.

Desto större orosmoln uppstår när temperaturmätningarna från processorn och grafikkortet granskas. Att säga att det blir varmt inuti Asrock M8 är något av en underdrift och redan efter ett par minuters belastning försöker chassits fläktar förgäves att göra sig av med den varma luften. Tyvärr blir även ljudnivån extremt lidande då de relativt nätta fläktarna behöver öka varvtalet till orkanstyrka för överhuvudtaget göra någon skillnad.

I dagens hårdvaruklimat med dynamiska klockfrekvenser påverkar dessvärre systemets bristande ventilationsförmåga prestandan negativt i det långa loppet. Under tung belastning uppnår processorn snabbt en tillräckligt hög temperatur för att sätta dess förhöjda turbolägen ur spel. Detta gäller även grafikkortet som inom någon minut slår i sitt temperaturmål och ligger klistrat på sina basfrekvenser.

Sammanfattning och reflektioner

Asrock M8 är på många sätt en väldigt nischad produkt som lever till en stor del på sitt säregna utseende. BMW Designworks formgivning är i det här fallet en sådan som folk antingen hatar eller älskar, och det är verkligen starkt subjektivt huruvida man skulle kunna kalla systemet för en vacker skapelse – även om undertecknad själv har fattat tycke för den udda designen.

IMG_7128.jpg

Passform och kvalitetsmässigt har Asrock gjort ett bra jobb, där aluminium- och plastdetaljerna smälter samman på ett snyggt och smakfullt vis. Vidare har företaget satsat på ett vettigt nätaggregat och ett trevligt moderkort, där det sistnämnda bjuder på en hel uppsjö integrerade funktioner samt en fullfjädrad UEFI-konfiguration. Valet att gå vägen med SO-DIMM-minnen på ett entusiastinriktat kort är dock något som förbryllar oss något.

Det största problemet med Asrock M8 är utan tvekan hur brisfälligt företaget har dimensionerat ventilationslösningen i förhållande till den trånga insidan. De medföljande fläktarna är både för små och för dåligt placerade för att ta hand om den värme som alstras från dagens processorer och grafikkort. För att ens hänga med behöver dessa dessutom hålla ett minst sagt irriterande högt varvtal.

Valet av processorkylare är inte heller helt enkelt, då den maximala höjden på dessa är starkt begränsade. Det hela späs på av att det inte finns någon naturlig insugspunkt för processorfläkten, och därför är det lätt att större kylare tappar kylförmåga när de hamnar alltför nära sidopanelen. Lösningen på detta hade kunnat vara en specialdesignad kylare för systemet likt de Shuttle använder sig av.

IMG_7169.jpg

Sammanfattningsvis är Asrock M8 ett unikt barebonesystem som troligtvis kommer att locka en och annan tack vare dess BMW-präglade design. Modellen går loss på närmare 5 000 kr, vilket är en rätt saftig prislapp sett till den medföljande hårdvaran och i slutändan är det nog en stor andel av pengarna som går till dess utseende. Systemet dras dock med en del tillkortakommanden på ventilationsfronten, vilka bör beaktas innan eventuellt köp och komponentval.

31

Epic Games Store ger ut spel gratis varannan vecka och får indie-titeln Journey exklusivt

I ett försök att locka användare till bolagets nya onlinebutik så har Epic Games börjat dela ut spel gratis, där Subnautica är först ut. Därefter kommer ett nytt gratisspel varannan vecka. Läs mer

32

Counter-Strike: Global Offensive blir gratis och får battle royale-läge

Den populära förstapersonsskjutaren Counter-Strike: Global Offensive blir nu gratis att spela, och begåvas samtidigt med ett battle royale-läge för upp till 18 spelare. Läs mer

Webhallen sänker priset på Geforce RTX 2070 och tävlar ut sexkärniga Core i7-8086K

Är du sugen på högre bildfrekvenser i spel inför ledigheten kring mellandagarna? Misströsta icke, bakom dagens lucka återfinns ett nedsatt Geforce RTX 2070 samt en sexkärnig Intel-processor som tävlas ut. Läs mer

14

UL Benchmarks utökar 3DMark med test för ray tracing i januari 2019

Det syntetiska testet 3DMark är för många entusiaster en populär måttstock för grafikhårdvaran. I början av 2019 släpper utvecklaren ett nytt test med ray tracing i fokus. Läs mer

28

Test: Phanteks Enthoo Evolv X

Phanteks äntrar testlabbet med sitt senaste flaggskepp på chassifronten. Enthoo Evolv X ska kombinera kvalitetsnivå i den översta klassen med ett välsvarvat och lättarbetat inre. Läs mer

6

Actionskjutaren Rage 2 får lanseringsdatum och trailer för öppen spelvärld

Explosioner, fartfylld action och öppen spelvärld är några av löftena för kommande Rage 2. Nu släpps en trailer med fokus på spelvärlden och titelns lanseringsdatum som infaller den 14 maj. Läs mer

7

Fredagspanelen 165: Nvidia Titan RTX och nytt på processorfronten

Efter ett tufft Dreamhack Winter 2018 kliver Jonas och Kenneth in i studion för att sammafatta senaste veckorna, vilka bjuder på både Nvidia Titan RTX och en drös med spelnyheter. Läs mer

72

Forumet: Datorbygge för välgörande ändamål till Julafton

För två år sedan beslutade sig Salar för att bygga en dator åt en sjuk 14-åring. Nu är han igång igen med ett nytt bygge, som ska ges bort till en bättre behövande själ på Julafton. Läs mer

24

SweClockers logotyp snötäckt till jul

Juryn valde ut finalisterna och medlemmarna har röstat. Nu står det klart att Mattias.J för andra året i följd tar hem segern och får äran att sprida julstämning på SweClockers. Läs mer

53

Microsoft omfamnar Chromium med Edge

Rykten blir till verklighet när Microsoft bekräftar att webbläsaren Edge i nuvarande skepnad nått vägs ände och i början av år 2019 återföds med Chromium. Läs mer

29

Bioware utannonserar Dragon Age 4

Med en filmatisk trailer utannonserar Bioware efter många år nästa del i Dragon Age-sagan, med ett budskap som borde snappas upp av de som klarat av Dragon Age: Inquisition. Läs mer

57

The Outer Worlds är Obsidians nya rollspel

Under nattens evenemang The Game Awards lyfte spelstudion Obsidian locket på sitt kommande spel The Outer Worlds – en förstapersonstitel med rollspelselement i bästa Fallout-stil. Läs mer