Installationen av routern sker helt via webbläsaren till skillnad mot många konkurrenter som på senare tid gått över till automatiserade installationsprogram via CD-skiva. Sitecom skickar i stället med en "komma igång-guide" samt en rejäl manual på CD-skivan.
För en något mer datorkunnig person går det ofta fortare att installera routern på detta sätt då programvaror som ska konfigurera routern har en tendens att krångla.
Det första steget i installationen är att besöka routerns webbgränssnitt på 192.168.0.1. Efter en enkel inloggning med standardlösenord som står i installationsguiden dyker huvudfönstret upp.

I huvudfönstret får man en snabb översikt över inställningarna för internet och nätverk. Då routern är förinställd på en internetuppkoppling som har DHCP hoppar vårt internet igång direkt.

För den som har en internetuppkoppling med exempelvis statiskt IP-nummer går även detta att ställa in på ett enkelt sätt.

För de användare som får flera IP-nummer av sin internetleverantör (exempelvis Bredbandsbolaget) finns det inte alltid behov av att använda sig av routerfunktionen. Det finns då stöd för att inaktivera NAT-funktionaliteten och routern låter då internetleverantören dela ut IP-nummer. Man kan på detta sätt få så kallade skarpa IP-adresser på alla datorer innanför routern och samtidigt dra fördel av routerns alla funktioner. Denna funktion är relativt ovanlig på hemmaroutrar i dag.

De trådlösa inställningarna innehåller vad som bör finnas med. Dock finns det inte, såsom på de flesta andra routrar, någon form av guide för att konfigurera och kryptera det trådlösa nätverket. Dock är det, som tidigare nämnts, bara en fördel för den lite mer datorintresserade som har koll på läget. Guider tar oftast längre tid att använda och rör till det genom att förenkla uttryck och inställningar.

Det är enkelt att öppna portar för program och servertjänster. De vanligaste protokollen finns som fördefinierade inställningar. Ett plus i kanten är att man kan välja både intern och extern port oberoende av varandra samt vilken tid regeln ska gälla.

Många spel kräver att specifika portar ska öppnas för att de ska fungera optimalt. Då detta är en router särskilt gjord för just spel, finns en lista med fördefinierade inställningar för en stor mängd spel. Förutom att kunna välja spel rakt upp och ner i listan finns det funktioner för att schemalägga när ett visst spel ska gå att spela och från vilka datorer.

För att förbättra spelupplevelsen och få vanlig internetsurfning och media att gå fortare finns en teknik kallas Streamengine integrerad i routern. Det hela går ut på att routern ska känna av vilken trafik som är kritisk och prioritera denna framför exempelvis tunga filnedladdningar.
Ett exempel på när detta kan tillämpas i praktiken är om det finns flera datorer som delar på en ADSL-uppkoppling. En dator kanske använder bittorent och utnyttjar en stor del av uppströmshastigheten på internetuppkopplingen. Under samma tid försöker en annan person dra igång ett datorspel mot internet. För att spelet inte ska "lagga" får trafiken för spelet företräde och prioriteras över bittorenttrafiken. Detsamma gäller för exempelvis vanligt tittande på hemsidor, videoströmning med mera.

För att ytterligare förbättra upplevelsen för det trådlösa nätverket är även en motor kallad Wish integrerad i routern. Detta är trafikprioritering för det trådlösa nätverket. Samma principer som för Streamengine gäller, fast för de trådlösa klienterna.