Sammanfattning

Noblechairs har i sin Hero Real Leather serie producerat en i mitt tycke otroligt diskret och snygg stol avsedd för gaming. Med ett aggressivt formspråk med diskreta färger, detaljer i aluminium och bra materialval levererar de enligt sitt löfte om en diskret designad stol som det formligen osar kvalitet om.

IMG_1441.JPG

Även med funktionerna har Noblechairs lyckats i alla avseenden – stolen är fullspäckad med funktioner och ger en alla möjligheter för att ställa in den efter olika behov. Mer ergonomiska funktioner går helt enkelt inte att få med dagens mått mätt.

Förutom detta är stolen billigare än de flesta andra kontorsstolar av hög kvalitet som innehar alla dessa funktioner. Tillsammans med fotpallen ligger jag riktigt bekvämt i stolen och att råka somna i den är inte helt obekvämt efter en två timmars tupplur som undertecknade råkade ta en sen kväll.

För min situation är stolen helt enkelt perfekt i alla avseenden utom ett. Stolen är fruktansvärd att sitta i. Jag har spenderat exakt det antal dagar som krävs av en testpilot att testas en produkt, inte en sekund mer.

Jag var nästan beredd att avbryta testet vid flera tillfällen och fick skapa en rutin med pauser var trettionde minut, eller i alla fall mellan varje runda i PUBG för att inte få smärtor i framförallt skinkorna och låren. Sittdynan är hård som en sten och vägrar att forma sig efter min ända.

Till Noblechairs försvar är stolen företagets största variant och den klarar hela 150 kg, så jag vill ändå reservera mig för att jag med mina 84 kg helt enkelt kan vara för lätt.

IMG_1437.JPG

Samtidigt behöver en större person med mer vaddering även mer tryckavlastning i mjukdelarna och jag har svårt att se att en tyngre person skulle trivas bättre med den hårda sitsen än mig. Men, smaken är som baken och i mitt fall är den obekväm.

För en person i min egen storlek så kan jag inte rekommendera någon att införskaffa Noblechairs Hero-stol, då den är helt enkelt inte skön att sitta i.

Positivt

  • Samtliga viktiga ergonomiska funktioner

  • Hög byggkvalitet

  • Bra materialval

  • Snygg diskret design

  • Snygg fotpall

  • Bra pris

Negativt

  • Hård sits

  • Obekväm