#google

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

18

Google testar sök utan nyheter

Google har inlett ett experiment med att inte visa någon Nyheter-flik som samlar sökresultat från tidningar och andra nyhetsmedier.

38

Reddit ansöker om börsnotering – avslöjar AI-avtal med Google

Nu är det officiellt: Reddit ska listas på börsen. Samtidigt offentliggör företaget ett avtal som ger Googles AI tillgång till allt användarna har skrivit.

19

Android 15 tystar störande notiser automatiskt

Google har släppt den första betaversionen av Android 15. Bland nyheterna märks smartare strömsparfunktion och möjlighet att dela ett område av skärmen.

10

Android 15 kan få extra lättanvänt läge

Googles utvecklare har börjat experimentera med en enkel inställning för att göra hela Android enklare att använda, för ökad tillgänglighet.

18

Google Bard är nu Gemini – premium-variant lanserad

Efter en tids testande med Bard har Google bestämt sig för att ersätta AI-hjälpredan med Gemini och i samma veva slå på stora trumman med AI-satsningen.

39

Google lägger ned funktionen cachade sidor

Tills nyligen har det gått att öppna sidor länkade från Googles sökresultat som de var när företaget senast indexerade dem.

23

Bard kan helt ta över Google Assistant

När Google uppgraderar Assistent med AI-chattboten Bard kommer den enbart heta Bard.

29

Google tydliggör att inkognito-läge spårar användare

Inkognitoläget i Chrome har aldrig varit någon universallösning för att dölja sin internetaktivitet och Google är nu tydligare med detta.

22

Nu kan du välja vilka Google-tjänster som får dela data med varandra

Google har meddelat att användare inom EU nu kan ställa in vilka av företagets tjänster som får och inte får dela information med varandra.

37

Google börjar fasa ut tredjepartcookies

Tracking protection har börjat gälla för en procent av Chrome-användarna.

44

Google ingår förlikning kring spårning i Chromes inkognitoläge

Istället för att försvara sig i domstol har Google valt att göra upp utanför med den grupp användare som 2020 stämde företaget för integritetsbrott.

21

Androids Närdelning döps om till Snabbdelning

Googles funktion för att enkelt skicka filer till andra Android-enheter i omgivningen ser ut att få ett nytt namn.

9

Chrome automatiserar säkerhetsvarningar

Med en ny uppdatering kan Chrome automatiskt varna för osäkra lösenord, farliga tillägg och annat med säkerhetskontroller i bakgrunden.

24

Google ingår förlikning med 50 amerikanska delstater

Kort efter förlusten i den uppmärksammade rättegången mot Epic har Google nu valt att göra upp med USA:s samtliga delstater, som också hade stämt företaget.

16

Epic får rätt mot Google

För två år sedan förlorade Fortnite-skaparen Epic Games den rättsliga striden emot Apple. Nu får de revansch emot Google.