#google

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

38

Google utmanar Chat GPT med chattbotten Bard

Google ansluter sig till AI-kapplöpningen och meddelar att bolagets egen chattbott blir tillgänglig för allmänheten inom några veckor.

44

Stadias handkontroll får Bluetooth-stöd

Dagen innan nedstängning av Stadia släpper Google lös verktyg för att sätta Stadia-kontrollen i Bluetooth-läge.

11

Google storsatsar på RISC-V-stöd i Android

När ett av världens mest utbredda operativsystem ger tummen upp till RISC-V öppnas en bro mellan den alternativa arkitekturen och etablerad mjukvara.

19

Ubisoft flyttar Stadia-köp till PC

Användare som köpt Ubisofts spel till Googles utgående plattform Stadia får titlarna gratis överförda till Ubisoft Connect.

33

Google Pixel 7 får inbyggd VPN

Google har uppdaterat Pixel 7-serien med funktioner som utlovats sedan släpp, som inbyggd VPN och förbättrad samtalskvalitet.

45

Google inleder återbetalning av Stadia-köp

Under onsdagen påbörjade Google processen att återbetala alla användare som inhandlat spel, handkontroller och andra Stadia-relaterade produkter.

30

Google vinkar adjö till 32-bitarsapplikationer

I samband med släppet av Pixel 7-serien är övergången till 64-bitars Android är ett faktum och det är dags att säga farväl till 32-bitarsapplikationer.

19

Google kan släppa Pixel 7 "Ultra" med bättre kamera – sämre skärm

Källkod i Pixel 7 avslöjar fler detaljer kring kodnamnet "Lynx", som tros vara en Ultra-variant med bättre 5G-lösning, kamera och lustigt nog lägre upplöst skärm.

37

Stadia är död – länge leve gaming-Chromebook

Google följer devisen ur askan i elden med ett nytt försök till spelstreaming. Den här gången tar det plats i Chromebooks istället.

29

Facebook hittar över 400 skadliga applikationer till Android och IOS

Skadliga mobilapplikationer med varierande funktionalitet ägnar sig åt nätfiske med hjälp av inloggning genom Facebook.

80

Googles designfokuserade Pixel 7 landar i Sverige

Pixel får inte på några stora nyheter, men för svenska kunder är situationen en annan: Google lanserar slutligen den kamerastarka telefonfamiljen i Sverige.

224

Uppspelning i 4K kan låsas bakom Youtube Premium

Video i 4K på Youtube är för tillfället tillgängligt för samtliga användare. Nu finns indikationer på att den högre upplösningen kan låsas bakom prenumeration.

35

Specifikationer om Pixel 7-serien letar sig ut

På torsdag väntas Google avtäcka Pixel 7 och Pixel 7 Pro skarpt, men till följd av snabba fingrar på publiceringsknappar har detaljerna letat sig ut i förväg.

228

Google fimpar Stadia – släcks ned i januari

Efter många om och men har Google meddelat att speltjänsten Stadia når vägs ände. Den 18 januari 2023 går den i graven för gott.

83

Mozilla: "Teknikjättar försvårar webbläsarbyten"

I en rapport redovisar Mozilla svårigheter att konkurrera med webbläsare som får fördelar genom Microsofts, Apples och Googles operativsystem.