Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

169

AMD Catalyst 10.10 ser dagens ljus

Hack i häl på de nya grafikkorten i Radeon HD 6800-serien passar AMD även på att rulla ut oktober månads version av drivrutinen Catalyst i inte mindre än tre olika versioner.

85

Video: Snabbtitt på Bitfenix Survivor

Tillverkaren Bitfenix rullar ut företagets andra chassimodell, LAN-vänliga Survivor. SweClockers tar en titt på resultatet och ringar in några nyckelfunktioner.

13

Pekskärm från Viewsonic når Europa

Tillverkaren Viewsonic rullar ut VX2258WM på den europeiska marknaden, en bildskärm med stöd för multi-touch.

14

Ny processorkylare från Arctic

Schweiziska Arctic förbereder en ny processorkylare som siktar på att leverera god prestanda för en ringa prislapp.

21

Radeon HD 6800 hos svenska återförsäljare

AMD lanserar färska Radeon HD 6800-serien, och svenska återförsäljare är inte sena med att ta in de nya korten i sortimentet.

15

Futuremark bygger ny resultattjänst

3DMark-makarna Futuremark jobbar på en ny version av resultattjänsten ORB. I samband med uppdateringen försvinner en hel hög resultat från äldre testprogram.

29

Djupdykning i Radeon HD 6800-serien

Klockan har slagit 04:00 och det är hög tid att presentera en ny generation grafikkort i Radeon HD 6800-serien. Häng med på en djupdykning i hemligheterna bakom Barts.

480

AMD Radeon HD 6870 och HD 6850

Efter månader av väntan är det äntligen dags att dyka på Radeon HD 6870 och HD 6850. SweClockers ställer upp inte mindre än 21 konfigurationer i 150 prestandatester.

166

Geforce GTX 580 mot slutet av året

Nya uppgifter gör gällande att Nvidia har planer på att lansera en ny toppmodell mot slutet av året. Det handlar om Geforce GTX 580 och grafikprocessorn GF110.

156

Fullt priskrig mellan AMD och Nvidia

Om några timmar släpps en ny generation grafikkort i Radeon HD 6800-serien. Lanseringen går inte obemärkt förbi utan Nvidia svarar med sänkta priser – och AMD kontrar.

68

Snabbtitt på Windows Phone 7

Microsoft ger sig in i mobilstriden på allvar med nya Windows Phone 7. SweClockers provar på det färska operativsystemet och sammanfattar positiva och negativa intryck.

383

Apple släpper nya Macbook Air

Precis som väntat släpper Macbook uppdaterade versioner av lättviktaren Air som blir tunnare, snabbare och kantigare än förut.

45

Futuremark 3DMark 11 på video

Finska Futuremark lockar benchmarktokiga entusiaster med en ny video på kommande 3DMark 11.

89

Microsoft Windows fyller 25 år

Om exakt en månad är det 25 år sedan den första versionen av Windows såg dagens ljus.

28

Två miljarder internetanvändare

Allt fler människor får tillgång till internet och det totala antalet uppkopplade uppgår nu till två miljarder – en tredjedel av jordens befolkning.