Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

130

Oculus Rift och Oculus Touch prissänks – säljs tillsammans för 4 300 kronor

Bara några månader efter den senaste prissänkningen justeras nu priset för Rift och Oculus Touch återigen, där de båda nu säljs tillsammans för motsvarande 4 300 kronor.

4

Razer ansöker om börsnotering – förbereder för att ta in 5 miljarder kronor i kapital

Razer väntas ta in fem miljarder kronor i samband med sin börsnotering i Hong Kong. Pengarna uppges delvis gå till expansion på den asiatiska marknaden samt lanseringen av en mobil enhet.

13

Kopieringsskyddet Denuvo plockas bort för Mass Effect: Andromeda

I och med den senaste uppdateringen till Mass Effect: Andromeda plockas också kopieringsskyddet Denuvo bort, troligen till följd av att skyddet kringgicks kort efter lansering.

18

Samsung kan passera Intel som världens största kretstillverkare

I samband med att Samsung förutspår sina vinster för andra kvartalet 2017 framgår det att de för första gången hotar Intels plats som världens största kretstillverkare.

3

Medlem kammar hem bärbar Asus-speldator i tävling från CDON

I en tävling med CDON fick SweClockers medlemmar i hitta på nästa stora shoppingfest. Ett bidrag stod ut från mängden och kammar hem en bärbar speldator från Asus!

36

Paradox ber om ursäkt för prishöjning – erbjuder spel som kompensation

Tidigare under året höjde utvecklaren Paradox priset på flera av sina spel, något som de nu valt att backa kring och erbjuder påverkade kunder ett gratis spel som kompensation.

52

Playstation 4-spel nu tillgängliga på PC via Playstation Now

Sony tillkännager att strömningstjänsten Playstation Now får stöd för flera spel till Playstation 4, något som låser upp tidigare exklusiva spel för plattformen.

96

Google riskerar nya rekordböter

EU uppges ha påbörjat en ny utredning av Google och företagets operativsystem Android, något som de riskerar att dömas till nya rekordböter för.

33

EK Water Blocks släpper kylfläns för M.2-enheter

Välkända EK Water Blocks vädrar morgonluft och expanderar utanför vattenkylningsmarknaden, med introduktionen av en passiv kylningslösning för M.2-enheter.

35

Microsoft säger upp tusentals anställda

Till följd av omstruktureringar inom företaget säger Microsoft nu upp tusentals anställda, där säljpersonal utgör majoriteten av de som får gå.

72

Överklockningsprofil berättar mer om "VRM-katastrofen" för Intel X299

Överklockningsprofilen der8auer följer upp en tidigare video där han kallat X299-moderkort för en "VRM-katastrof", där han berättar mer om problemen och orsakerna.

8

Corsair Glaive RGB

Corsair besöker SweClockers testlabb återigen, denna gång i form av två spelmöss. Glaive RGB är bolagets senaste skapelse med möjlighet att byta sidopaneler.

15

Samsung investerar 150 miljarder i tillverkning av flashminne

För att möta den ökade efterfrågan på flashminne investerar nu Samsung motsvarande 150 miljarder i sina fabriker, vilket ska öka tillverkningskapaciteten för dessa.

79

Ark: Survival Evolved prishöjs på Steam – kostar 70 euro

Inför den skarpa lanseringen av Ark: Survival Evolved höjs nu priset för speltiteln på Steam. Detta görs enligt utvecklarna för att spelet ska kosta lika mycket oavsett plattform.

60

THQ Nordic: "Synd att Nintendo inte lade till kraftfullare hårdvara i Switch"

Trots försäljningssuccé är tredjepartsutvecklare fortsatt skeptiska till Nintendo Switch, någonting som tillskrivs brist på prestanda snarare än ointresse att släppa spel för enheten.