Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

57

Asus ROG Swift PG258Q – 240 Hz-gamingskärm i premiumklass

Med PG258Q visar Asus var skåpet ska stå i fråga om minimala eftersläp, samtidigt som de lyckas pricka rätt med det mesta i fråga om funktion och handhavande.

24

Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition plockas isär av Ifixit

Kort efter lanseringen av nya Galaxy Note 7 Fan Edition plockas den nu isär av Ifixit, vilka rapporterar om ett mindre batteri med lägre kapacitet.

19

Mass Effect: Andromeda får gratis testversion

Ett par månader efter lanseringen av Mass Effect: Andromeda får nu spelet en gratis testversion, något som tidigare endast varit tillgängligt för Origin Access- och EA Access-medlemmar.

87

Prisuppgifter för AMD Ryzen 3 1300X och Ryzen 3 1200 hittar ut på webben

Kort efter att AMD tillkännagivit lanseringsdatumet för Ryzen 3 publiceras nu prisuppgifter för processorerna, vilka ligger i linje med Intels Core i3-processorer.

21

Facebook förbereder trådlöst VR-headset

Enligt nya uppgifter arbetar Facebook på ett nytt Oculus-märkt VR-headset som ska släppas nästa år. Det handlar om en trådlös modell som ska vara både mindre och avsevärt billigare.

30

Viking Technology lanserar SSD-enhet på 50 TB för datacenter

Lagringstätheten för SSD-enheter höjs till nya nivåer i och med att Viking Technology tillkännager sina nya modell med upp till 50 TB kapacitet och MLC-minne.

17

Halvtid i SweClockers testlabb 2017

Semestertiderna är här och hårdvarubranschen tar en kortare vilopaus i solen och likaså gör vissa redaktionsmedlemmar. SweClockers passar då på att sammanfatta det halvår som passerat.

27

Rykte: Radeon RX Vega släpps i tre varianter – toppmodellen får förmonterad vattenkylning

Nu stärks tidigare uppgifter om att Radeon RX Vega för spel släpps i tre modeller, där en av dessa uppges komma med förmonterad vattenkylning.

48

AMD tillkännager pris och tillgänglighet för Ryzen Threadripper och Ryzen 3

Slutet av sommaren innebär två nya processorlanseringar för AMD, där fyrakärniga Ryzen 3 lanseras i slutet av juli och Ryzen Threadripper i början av augusti.

156

Intel: "Epyc är bara fyra ihoplimmade kretsar"

Efter AMD:s lansering av Epyc för servermarknaden slår Intel följe med en ny serie av Xeon-processorer. De passar då på att rikta skarp kritik mot konkurrenten i sin presentation.

38

PC-försäljningen minskar på grund av komponentbrist

På grund av komponentbrist har priserna på nya datorer ökat, något som lett till minskad PC-försäljning det senaste kvartalet.

19

Asus tillkännager VP28UQG – 4K-upplöst skärm med AMD Freesync

Det senaste tillskottet till Asus utbud av skärmar heter VP28UQG, en 28-tums gamingskärm med 4K-upplösning.

14

Eve: Valkyrie uppdateras med förbättrad grafik

Rymddueller och VR står på menyn i Eve: Valkyrie, som nu uppdateras med bättre grafik. Utvecklarna nämner dock att det nya Ultra-läget enbart är aktuellt för grafikkort från Nvidia.

23

Testpilot: Synology Diskstation DS1517+

Testpiloten Flamso tar sig an Synologys senaste iteration av kompakta NAS-enheter, Synology Diskstation DS1517+.

5

Medlemmar vinner trådlös spelmus i tävling från Roccat

I en tävling med Roccat fick SweClockers medlemmar i uppgift att beskriva sin perfekta spelstund. Nu har två vinnare utsetts, som bland annat tar hem varsin trådlös mus från företaget.