Det är ingen hemlighet att virtuell verklighet kommer ställa höga krav på datorer, i alla fall när det kommer till spelande. Det har både Oculus och nu senaste Nvidia gjort klart med sina systemkrav. Nu sluter utvecklarna Frontier Developments upp med vad som krävs för Elite Dangerous: Horizons.

We are passionate about VR and Elite Dangerous is leading the way in cutting edge VR software development. This is what we consider to be a minimum spec to have a good experience on forthcoming consumer VR headsets.

För att klara den mest grundläggande miniminivån rekommenderas inget mindre än Geforce GTX 980, ett grafikkort i toppskiktet som i dagsläget kostar omkring 5 500 kronor och uppåt. Detta är således det minsta utvecklarna anser behövs för en behaglig spelupplevelse med virtuell verklighet.

För processorn lämnas ett inte lika tydligt besked. Å ena sidan anses en Intel Core i7-3770K krävas för att klara av miniminivån, samtidigt som den markant lägre presterande AMD FX-4350 också uppges räcka till. Oavsett processor ställs höga krav på mängden primärminne, som konkret anges till hela 16 GB.

När det kommer till VR-glasögon är det HTC Vive och Oculus Rift som gäller, varav användare som äger ett Development Kit 2 av den sistnämnda och är beta-testare av Elite Dangerous: Horizons kan testa spelet i VR redan idag.