I år det 25 år sedan taiwanesiska Cooler Master grundades och företaget erbjuder idag allt ifrån processorkylare till chassin. En av företagets mest välkända chassieserer är Cosmos, inom vilken tillverkaren nu lanserar två nya modeller.

Det handlar om Cosmos C700P och Cosmos II 25th Anniversary Edition, där den senare precis som namnet antyder är en jubileumsutgåva av bolagets datorlåda Cosmos II. Den stora skillnaden jämfört med originalet är att de två sidopanelerna numera är tillverkade i härdat glas.

Sett till det yttre har chassit också fått en uppdatering, där panelerna och handtagen på ovansidan numera är gjorda i borstad aluminium. Även moderkortsplåten och avdelaren mellan detta och nätaggregatet är tillverkade i aluminium. Lådan har också bestyckats med blåa LED-slingor samt en fläkt i fronten som lyser i samma färg.

Det andra modellen heter Cosmos C700P och är en helt ny modell i serien. Även denna bestyckas med handtag på chassits ovansida tillverkade i borstad aluminium och sidopanel i härdat glas. Denna följer också Cooler Masters Mastercase-koncept med en modulär design och mycket plats för högpresterade komponenter, såsom moderkort upp till formfaktorn EATX.

► Läs alla artiklar från #computex-2017

Gällande anslutningar är Cosmos C700P bestyckat med fyra USB 3.1 Gen 1 samt en USB Type-C med USB 3.1 Gen 2. Ovanför dessa sitter även knappar för att styra fläktarna och anpassa den inbyggda RGB-belysningen.

Cosmos C700P väntas lanseras under årets fjärde kvartal till ett ännu icke fastställt pris, medan Cosmos II 25th Anniversary Edition lanseras under sommaren med en prislapp på motsvarande cirka 3 800 kronor inklusive moms.