Inledning

Många är nyfikna på vattenkylning av fler anledningar än att bara kyla datorn. Vissa vill ha en stiligare burk, medan andra vill prova på någonting mer än att bara dra vanliga slangar. Ett populärt alternativ är att använda olika typer av hårda rör.

16.jpg

Frida Bergendal använder ofta och gärna vattenkylning i sina byggen.

Hårda rör i akrylplast eller PETG (eng. hard tubing) används av både erfarna entusiaster och nybörjare, och är så pass populära att traditionella slangar hamnat i skymundan. En del menar till och med att hårda rör är obligatoriskt för att ens kunna få kalla en dator för ett riktigt entusiastbygge.

Populariteten till trots påverkar dock inte rören prestanda nämnvärt. Det finns istället andra poänger med att lägga lite extra krut på vattenkylningssystemet, såsom att resultatet kan bli riktigt läckert. Häng med i guiden för att få reda på hur det går till!

I samarbete med Phanteks

Phanteks_logo.png

Denna artikel produceras i samarbete med Phanteks. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.

Vill du veta grunderna i vattenkylning?

För att på riktigt hänga med i denna artikel krävs en del förkunskaper. Är du ny inom ämnet eller intresserad av att lära dig grunderna? Spana in testpiloten Flamsos guide: Kom igång med vattenkylning