Memes och internet går hand i hand och det dyker hela tiden upp nya som sprids som löpeldar i forum och sociala medier. Detta var temat för förra veckans quiz på SweClockers, där det bjöds på frågor välkända memes av olika slag. Denna gång var antalet deltagare 5 680 stycken.

Även denna vecka var det jämnt i mitten av skalan och flest var de som fick 5 rätt, vilka utgjorde 23,8 procent (1 353 stycken) av deltagarna. Som vanligt var det endast ett fåtal som lyckades få rätt på alla frågor, med 2,9 procent eller motsvarande 165 stycken.

Inte helt oväntat var den lättaste frågan frågesportens första, som efterfrågade namnet på det TV-program som rapparen Xzibit varit programledare för. Hela 89,8 procent, motsvarande 5 137 stycken, svarade rätt på den. På andra sidan spektrumet hamnade fråga 10 om Crysis systemkrav. Endast 20,5 procent (1 172 stycken) av deltagarna kunde svaret på den.

Nämnvärt är att många svarade fel på frågan om katten som blev väldigt populär på SweClockers forum för ett antal år sedan. Hela 21,3 procent av deltagarna trodde att katten heter Jacob, vilket alltså inte stämmer.

Missade du förra veckans quiz? Gör det här nedan och dela med dig av ditt resultat i kommentarerna!