Veckans fråga och Snabbkoll är två tillfällen då vi tar tempen på våra medlemmars åsikter och vanor. För dig som var tidigt ute med att svara och missade de andra medlemmarnas svar eller för dig som missat någon av dem sammanställer vi dem månadsvis så att ni kan botanisera bland resultaten och komplettera med era egna svar på dem ni missat.

Vi inledde månaden med att fråga hur många som kör någon form av bildsynkronisering i spel. Vi var något förvånade av det väldigt höga antalet som körde med variabel synkronisering medan endast 29 procent valde att köra helt utan någon form av synkronisering.

Nästa frågade handlade om hur många enheter man använder för att surfa på internet med. Här fick vi betydligt färre respondenter än vanligt, men ett tydligt mönster av tre till fyra enheter utkristalliserade sig snabbt.

Vilken webbläsare man använder ledde till långa diskussioner i forumet. Sett till svarsalternativen var det en väldigt jämnt kamp mellan Firefox och Chrome. Microsoft har dock lyckats övertyga en del användare med deras senare versioner av Chromium-baserade Edge.

Dragkampen slutade på oavgjort när vi frågade om ni har en AMD- eller Intel-processor i er primära dator. SweClockers läsare alltså mycket mer benägna att köra AMD än den generella befolkningen där AMD:s marknadsandel ligger betydligt lägre, vilket i sig inte överraskade å andra sidan.

Härnäst frågade vi om RGB-belysning där innebörden av frågan var om man använder RGB, inte bara om datorn har stöd för det. Det blev en jämn kamp men, nej-sidan vann med en viss marginal. Deltagandet i omröstningen var dock osedvanligt lågt.

Vad det gäller VR angav förvisso 29 procent att de har ett VR-headset, men endast 16 procent använder det. Av de 4191 personer som inte har ett VR-headset i dagsläget är det cirka 17 procent som överväger att skaffa ett.

Mekaniska brytare vann utan att överraska när vi frågade vilka brytare som sitter i era tangentbord. Hela 84 procent av respondenterna klicketi-klackar sig fram genom tillvaron.

Näst sist ut i månaden frågade vi om ni har er TV ansluten till en dator. Det blev nästan jämnt skägg i omröstningen här och användningsområdena skiftade mellan att ha en TV-istället för skärm eller att ha TV:n som ett komplement till en skärm.

Sista anhalt i augusti var frågan om spelstreamingtjänster. Det vill säga molntjänster för spelande, snarare än att passivt titta på Twitch. Hela 81 procent uttryckte här sitt ointresse och bland de tjänster som var i bruk såg vi ingen tydlig "vinnare".

Var det något av resultaten som förvånande dig? Har du tips på frågor vi borde ställa till er medlemmar nu i september?