För snart ett år sedan påbörjade jag min resa med att lära mig vattenkylning. Det första steget var att bygga om min arbetsdator från luftkylning till vätskebaserad kylning. Det gällde både processor och grafikkort, och för att koppla ihop allt användes mjuka slangar vilka är betydligt mer samarbetsvilliga och enklare för en nybörjare.

Missa inte: Vattenkylning för nybörjare del 1

Hardtubes_1.jpg
Hardtubes_6.jpg
Hardtubes_4.jpg

Nu när jag har lite mer kött på benen är det dags att gå över till hårda rör i form av PETG-plast. Till det har Phanteks även skickat över en hel del fittings som är anpassade för ändamålet och exakta produkter som används hittar ni i specifikationstabellen nedan. Till bygget kommer det användas både kopplingar i olika grader medan rören böjs med hjälp av en värmepistol för att testa på de olika metoderna som används med hårda rör.

Specifikationer

Lyckligtvis kan alla radiatorer, vattenblock, reservoar med pump och Distro-Plate återanvändas från förra bygget. Däremot passade jag på att plocka hem en GPU-Riser från Phanteks för att kunna visa upp grafikkortet ordentligt. Utöver det är det bara alla Hard Tube-fittings som har tillkommit i bygget. Rören som används är Alphacool 16/13mm PETG-rör som är kvar från ett gammalt projekt.

Missa inte: Kenneth byter vatten i sin arbetsdator

Hardtubes_3.jpg
Hardtubes_5.jpg
Hardtubes_2.jpg

Som tidigare nämnt kommer datorn att användas dagligen för att få mer förståelse för vattenkylning. Med det sagt så är det inte klart vad nästa steg ska bli och därför behöver jag rådgivning och inspiration från forumet. Vad skulle du själv vilja lära dig eller prova på? Låt mig ta det steget så lär vi oss tillsammans!

Dela med dig av dina tips och erfarenheter! Vad bör nästa steg bli i SweClockers vattenäventyr?

Sponsras av Phanteks

phanteks.png

Denna artikel produceras i betalt samarbete med Phanteks. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.