Nyhetsbevakning kan vara lite utav en bergochdalbana, åtminstone i hårdvarubranschen. Allra bäst är det under event, mässor och livesändningar där allt från specifikationer till lanseringsdatum avlöser varandra i rasande takt. Det är helt enkelt som allra roligast när det brinner lite i knutarna. Vakuumet där emellan är mer svårnavigerat. Då får man koka soppa på en spik och krama vatten ur stenar för att hitta de mindre uppenbara, men likväl spännande, pusselbitarna.

Ibland är stenarna bara stenar och ingen kram i världen hjälper. Typ som när man ögnat alla 824 olästa pressmeddelanden i inkorgen och det bästa är en bild på buntband i en Risifrutti, medan resten mest bjuder på stavfel och kryptiska översättningar. Det är då den egna kreativiteten gärna får kicka in. Just den här gången vägrar den infinna sig och det ekar tomt i huvudet, så när på några lösa skruvar som samlar damm i hörnen.

kb_buntband_artikelbild_1200.jpg

De skojiga buntbanden. Tack för fniss, Direktronik.

Medan jag funderar på vad "ring allt upp till 11. RAM-Vitakomprimerar appar och allokerar smart RAM för framtidssäkert flöde" faktiskt betyder ger jag upp på inkorgen och passar på att ge mina kollegor lite hål i huvudet istället. Lite som ett buttert barn som rycker sin förälder i kappärmen, enbart för att konstatera att jag minsann har tråkigt.

PXL_20221209_153931092.jpg

– Hallå, kan ni inte trolla fram en kul produkt, eller ett guideförslag, eller varför inte världens bästa reportage? Jag vill ju göra något nuuuuuu!

Det ofrånkomliga frustrerade utbrottet, komplett med flaxande armrörelser och klampande i redaktionsrummet, bemöts med två höjda ögonbryn. Tyvärr visar det sig att varken André eller Calle gått på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom och de kan således inte trolla. Åtminstone inte på det viset.

Istället vänder jag mig till dig som tagit dig såhär långt. Vad gör du när flytet inte infinner sig och jobbet och allt går lite trögt? Hur får du kreativiteten att flöda igen, när det känns mörkt uppe i hjärnkontoret? Hej kom och hjälp mig, för just nu har jag minsann riktigt tråkigt.