Till hösten väntas Intel lansera Core 14000 "Meteor Lake", men vad processorfamiljen faktiskt omfattar är fortfarande höljt i dunkel. Ryktesvägen ser stationära datorer bli utan ett toppskikt, vilket nu bekräftas ännu en gång i färska roadmaps som letat sig ut via Twitter.

INTEL-ROADMAP-METEOR-LAKES.png

I en censurerad roadmap framgår att Intel yxar "MTL S6+8", en av konfigurationerna för stationära datorer.

I bilden, som ska vara från början av maj, framgår att Intel fimpar "MTL S6+8". Förkortningen innebär att de stryker processorer med sex prestandakärnor och åtta energieffektiva från det stationära segmentet. Tidigare uppgifter gör gällande att Core 14000-serien bestyckas med färre kärnor än föregångarna i Core 13000-serien och ovan konfiguration kan vara de modeller som var tänkta för Core i7-segmentet.

Det stämmer väl överens med uppgifter som cirkulerat sedan april, där Intel uppges stryka alla högpresterande modeller ur Core 14000-serien och endast satsa på upp till Core i5-nivå för stationära datorer. Tomrummet i toppskiktet kan istället fyllas med nästa generation, som väntas bli Core 15000 och arkitekturen "Arrow Lake".

Källa: Videocardz