#meteor-lake

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

19

Intels uppdelade grafikdivision kamouflerar Arc-familjens mående

Den dystra helårsrapporten från Intel ackompanjeras av oförändrade processorplaner och tro på Arc, ett segment som blir svårare att följa framöver.

15

Intel Core 16000 "Lunar Lake" får helt ny arkitektur

När processorfamiljen "Lunar Lake" ser dagens ljus får den en helt ny arkitektur med fokus på energieffektivitet.

64

Intel-dokument bekräftar ny sockel till Core 14000

Genom utgrävning på Intels webbsida lyckas tysk hårdvarupress komma över bekräftelse på att "Meteor Lake"-familjen kliver över till sockel LGA 1851.

14

Intel kan lansera uppfräschad Core 13000-serie nästa höst

Nästa generation Core 14000 "Meteor Lake" uppges dröja till år 2024. För att fylla tomrummet kan en refresh av "Raptor Lake" bli aktuellt.

23

TSMC:s orderingångar till underleverantörer sänks med uppemot 50 procent

Bolaget rapporteras även skruva ned produktionskapaciteten på 3 nanometer, något som skulle gå emot Apples planerade lanseringar.

50

Intel Core 14000 "Meteor Lake" kan få färre kärnor än Core i9-13900K

Nästa generation Intel-processorer kan tappa två prestandakärnor jämfört med bolagets nyligen lanserade flaggskepp i familjen "Raptor Lake".

23

Intel Core 14000 "Meteor Lake" får dedikerad AI-hårdvara

Chiplet-upplägg står på menyn med Core 14000-serien, där en så kallad NPU-del ska avlasta processor och grafikdel på energieffektivt sätt.

21

Intel "Meteor Lake" till bärbara får tre olika kärnor

Enligt ett diagram som letat sig ut kan energisnåla U-serien utrustas med dubbelt antal prestandakärnor och de energieffektiva delas i två sorter.

52

Intel spurtar mot ångström

Processorjättens produktplaner konkretiseras och visar att fem tillverkningsnoder ska rulla ut under de kommande fyra åren.

66

Intel välkomnar ångström och stryker nanometer när nytt namnschema sjösätts

Presentationen "Intel Accelerated" osar av framtidstro och företaget röjer detaljer för en handfull noder och kommande processorfamiljer.

13

Intel "Meteor Lake" på 7 nanometer kan ta plats i sockel LGA 1800

När sockelskyddet för LGA 1700 letar sig ut på webben bekräftas även dess efterträdare med åtminstone 100 extra kontaktstift.

67

Intel "Meteor Lake" på 7 nanometer till 2023

Processorjättens nya VD lägger om kurs och rivstartar med att tillkännage Meteor Lake – och förklara slutet för SoC-eran.

22

Intel "Raptor Lake" följer upp "Alder Lake" med uppdaterad hybridkonfiguration

Tidigare okända "Raptor Lake" väntas bli Core 13000-serien, om nya läckor visar sig stämma.

17

Intel patchar in stöd för Core 14000-serien "Lunar Lake"

Nätverksdrivrutiner hintar om ett produktnamn för Core 14000-serien med tillhörande styrkretsar.

133

Intel fimpar 10 nanometer för stationärt – går direkt till 7 nanometer

Det har länge talats om att entusiaster kan få vänta länge på faktiska nyheter från Intel, något som stärks i en ny rapport. Processorjätten dementerar uppgifterna, men uttalandet är otydligt.