FireWire problem - LaCie HDD

Permalänk
Medlem

FireWire problem - LaCie HDD

Köpte nyligen Lacie Little Disk som har både FireWire 800/400 och USB 2.0 (länk här).

Jag har Vista Home premium 64bit. Jag använder sladden från FW800 (hdd) till FW400 (pc interface). Jag använder filsystemet NTFS på HDDn.

När jag ska föra över flera filer (eller en stor fil) via Firewire, så stannar den upp vid ungefär 30% och sen kopierar den i ungefär 3,5 Mb/s (detta skedde när jag skulle före över 6 stycken filer av en totalstorlek av 1GB).

När jag för över en fil ~160Mb, så "hänger" den sig aldrig, dock tar det längre tid för dialogrutan att stänga ner sig - än vad det gör när jag använder USB 2.0.

Kan inte hitta några drivrutiner som behöver installeras. Vad är problemet? Vad ska jag göra för att få optimal hastighet med Firewire?

Edit:
Nu kan jag föra över större mängder som 16gb etc utan att det hänger sig osv. Nu ligger hastigheten på omkring 5-30 Mb/s - men jag tycker fortfarande att det borde gå att få snabbare än det. Känns annars inte som om det är ngn skillnad på USB 2.0 och FW800 :S

Permalänk
Medlem

Förmodligen defekt disk. LaCie har usel kvalitetskontroll på sina konsumentprodukter. De har även ett sortiment för professionell användning, och där är det bättre kvalitet.

Visa signatur

Vägra fx 3of4 Pi 1M 1.84 s Memory remapping
Minnen har ingen egen hastighet. Märkningen anger bara vilken hastighet minnena uppges klara

Permalänk
Medlem

Nja, jag tror inte att den är defekt. Hittade det här:New external HDD, slow transfers (Firewire) - General-Storage - Storage

dock kan jag inte hitta en drivrutin som innehåller (legacy).. verkar som det bara finns på win7.

Permalänk
Medlem

Ingen som vet? Jag tycker att det borde vara mer stabilt med FW :S