Gtx 580 Överklockningsproblem.

Permalänk

Gtx 580 Överklockningsproblem.

Hallår där.

Jag har ett KFA2 GTX 580 Anarchy, jag har rätt nyligen stött på problem med det i samband med överklockning.

Jo, kortet fungerar finfint i orginal-klock, dvs 772, men om jag försöker dra upp klocken och sedan belastar GPUn, så kör den på sin överklockade klock några sekunder, och sen klockar den ner sig till 405 och fastnar där tills jag startar om datorn. Ibland kan kortet klocka ner sig självt direkt när jag belastar kortet, och ibland så kan den köra ett tag i överklockat tillstånd, men klockar sedan ner sig och fastnar när jag stänger av applikationen som belastar GPUn.

och det här problemet har tillkommit rätt nyligen, jag har kunnat överklocka kortet utan problem tidigare, men nu beteer den sig så här.. Den klocken som jag försöker åstadkomma och har kört på tidigare är 904MHz på core, med 1,13V, jämfört med 1,0V som är orginal.

Det enda jag har testat nu då är att uppgradera drivrutiner, men det hjälpte inte.

Kan det var så att mitt kort visar tecken på nån defekt? Jag har haft problemet med att grafikdrivrutinerna slutade fungera och hoppa igång igen varje gång den belastas, men där såg jag ett samband med överklockning av CPU som orsakade det. Dessutom, igår när jag körde BC2, så var FPS:en ganska ostabil, då jag för det mesta hade normal FPS, runt 70-80, men att det hoppade till lite då och då, och att när det ibland hände mycket, så dök FPS:en ibland ner till så lågt som 25, vilket jag verkligen inte tycker att jag ska behöva handskas med med detta kort. Dock kunde jag köra BC2 med relativt stadig FPS tidigare idag.

Några tankar och funderingar, eller kanske till och med lösningar, uppskattas.

Tack på förhand. Emil.

Permalänk

Bumb.

Kan säga att jag inte har blivit klokare på det här. Jag har försökt att resetta BIOS för att se om det hjälper, men icke. Kortet går förresten aldrig över 60 grader, så nåt överhettningsproblem är det knappast, om inte kortet tror att 60 grader är mycket..

Problemet uppstår även om jag bara ändrar core-clocken 10 MHz över orginal, och låter volatage stå kvar.

Är väldigt tacksam om någon kunde upplysa mig om vad som pågår, mina googlesessioner har inte hjälpt alls, och då har det mest vart folk som haft detta problem när de kör på orginalklock.

Att byta drivers fungerade inte heller.

Permalänk

Har varit med om att klocksen helt plötsligt låst sig i 2d läget.
Testade med ominstallera drivisar tom ominstallera datorn o inte ens det hjälpte?? Gjorde en powerdrain vilket då gjorde att graffe korten pumpade på som de skulle. Men du skrev att du hade resettat bios men om det var detta du gjort vet jag inte?
Hur är det med 3dmark, andra spel? Är det samma visa där?
Registret kan vara känsligt om något gått snett så har du använt driver sweeper o ccleaner i felsäkert läge i samband med avinstallation?
En sak till. Vad har du för nätagg??

Visa signatur

i7 875K (4.0 Ghz). Corsair H-70 med Akasa Viper. Asus maximus formula III. Dominator GT 2133mhz.
Intel G2 160GB SSD + 1 TB 7200 rpm. Asus GTX 780. Samsung syncmaster 24.
Logitech G19. Logitech G602. Logitech G930. Logitech 2.1 THX + en mediacenter med en rå FX 8350!!

Permalänk

Hmm. Jag har kört lite test, och det framstår som att problemet med att den fastnar på 405 bara uppstår när jag har guiminer (Bitcoin mining, typ som folding, fast för eget syfte typ) igång och stänger det. Alltså när jag sätter igång guiminer när jag har överklockat, och sen stänger det, då när den sjunker till idle klocks så stannar den där. Problemet uppenbarar sig dock inte när jag kör heaven benchmark eller 3dMark Vantage. Dock så fungerar det finfint när jag inte har klockat GPUn. MEN...

Jag har provat att överklocka lite lagom och köra programmen. Och det verkar som om mitt korts överklockningskapabilitet har försämrats något gravt! Förut kunde jag köra core clock 904 med 1,13V hur stabilt som helst, men nu är den högsta klocken jag verkade kunna köra 802 på core clock. Jag kunde köra båda benchmarkprogrammen i 802MHz (utan att höja voltage) stabilt. I 813 core clock så började drivrutinerna krasha, öven om jag höjde voltage till 1,13, då den gick lite längre innan drivrutinen krasha.

Jag kanske är lite paranoid, men det första problemet kanske uppenbarar sig på grund av det här.

Japp, jag har använt driver sweeper i ominstallation av drivisar.

Jag har en Cooler Master Silent Pro M1000 1000W

Permalänk

Cooler master silent 1000w;-). Ja kräm till graffen lär du ju ha.
Funderade först ifall det kunde va något vajsing me nät delen men nu funderar jag över guiminern??
Ingenting jag använt mig av men läste lite snabbt att det kan användas till både GPU o CPU. Ett slags genererings/ test program eller nått kanske?? Får läsa på lite till. Allt som är nytt o intressant för mig kan ju vara gamla nyheter för andra!
Men jag använder isåfall msi afterburner som ök program vilket jag starkt kan rekomendera.

Visa signatur

i7 875K (4.0 Ghz). Corsair H-70 med Akasa Viper. Asus maximus formula III. Dominator GT 2133mhz.
Intel G2 160GB SSD + 1 TB 7200 rpm. Asus GTX 780. Samsung syncmaster 24.
Logitech G19. Logitech G602. Logitech G930. Logitech 2.1 THX + en mediacenter med en rå FX 8350!!

Permalänk

MSI Afterburner använder jag också. Jag ska experimentera lite med guiminern, då man kan sätta den att jobba med olika, ja jag vet inte, men som jag har dne nu så jobar den med CUDA-kärnorna, ska ändra till OpenCL och se vad den säger.