Permalänk

Har provat alla MMO:s de senaste ~10 åren och kan säga att GW2 är i top 3.

WoW är givetvis det jag spenderat mest tid i och ligger med i toppen. Sen är det WAR som jag spelade en längre tid som jag också har en del goda minnen från.

Numer är jag ganska svårflörtad, man blir ganska pessimistisk och cynisk av att vara en MMO spelare. Alla spel är i princip dåliga och inget lever upp till ens förväntningar. Alla spela förutom just WoW och WAR de senaste 10åren har fått MAX 1 månad på sig.

GW2 är inget jag har hoppats på, läst på till, eller hypat på något vis.
Jag har KUL när jag spelar spelet. Visst finns det små irritationsmoment som man finner stundtals men i det stora hela är det ett riktigt UNDERHÅLLANDE spel.

Vistas, point of interests och alla olika pussel och små glimtar gör spelet väldigt roligt att utforska och "leva" i.
Innan har man alltid varit intresserad av att prestera. Levla fort, skaffa bäst gear och sedan ansluta sig till den grupp spelare som tänker likadant.

Senaste igår natt när jag letade efter en vista så hittade jag en drös spindelägg under en balkong. Jag hackade sönder äggen och dödade småspindlarna som spawnade. Efter sista ägget kom det en brutal-stor championspindel som 15 pers fick slåss mot i säkert 10 minuter. Ingen utannonsering, ingen indikation på att den fanns, den bara ploppade fram ur tomma intet för att jag råkade gå fel.

JAG NJUTER! Kan inte lova hur länge spelet kommer hålla, men jag vet att jag kommer ha otroligt kul med mina vänner att spela gw2 hela vägen till 80!

Finna nöjet i spel kommer med åldern antar jag! Uppskattar välgjorda spel mer och mer för varje år jag blir äldre!

Ta det för vad det är och gör det till vad du vill att det ska bli

Permalänk
Medlem
Skrivet av karjix:

Då måste ju jag fråga som har 20 Spelade timmar och är lvl 17 hur i H*vete du kan va nära 80 och spelat 30 timmar ?

Skrivet av karjix:

Ja okey läste för hastigt där men då är jag ändå lite intresserad av vad du gör för att levla i den takten mer specifikt. Själv känns det som man springer runt o tar points of intrests och events men går segt för det.

De har sagt att alla levels är lika "snabba", inte för det känns så men tar inte mycket längre tid att göra 50-51 än 10-11.

Crafting ger en jälka massa exp, både att samla material och göra något med dem. Vet man sen hur man ska crafta för att maximera materialet för att slösa minst och nästan bara craftar med discovery taben så ger det riktigt bra exp.
Hearts ger bra exp och de dynamiska ännu bättre, ser man ett och man inte känner för att göra hela så gå in och gör 1% utav det och har man tur får man en ruta som säger att det misslyckades eller klarades av eftersom någon annan gjort det och du får exp för det.
Försöker klara av alla zoner jag är och questar i, ger hyfsat att lägga lite tid på att att hitta de sista Visas och POI.

Mer än det vet jag inte, ej gjort en massa utav "godiset" som ej ger exp och inte ödslat mer tid än nödvändigt på att utforska saker som jag ej tror/vet ger exp. Kommer ha gott om tid att göra det när jag är 80.

Permalänk
Medlem

Kan bara hålla med.

Många saker i spelet känns väldigt lockande, men det är som att känslan (rent spelmekaniskt menar jag nu) inte är riktigt där den ska. När jag slår/använder abilities får jag ingen tydlig respons om vad som händer och vilken effekt saker får (detta skulle kanske kunna lösas av en så enkel sak som att ha tydligare "damage numbers"...).

Detta problem blir speciellt tydligt när det är många personer som slåss mot en grupp fiender. Jag tycker det blir väldigt svårt (jämfört med andra MMO'n) att se vad som händer och allt flyter ihop till en enda gröt. Både jag och mina polare upplever att man "matar ut en massa abilities och hoppas att något har träffat nånting".

Finns dock bra saker, story till exempel! Jag fastnade inte lika mycket för storyn som i SWTOR, och det känns ibland svårt att tillgodogöra sig karaktärerna (min necromancer pratar och beter sig som en genomgod praktgosse :S...).

WvWvW är det jag var mest sugen på, men visade sig att vi (server med low population) blev matchade mot en annan low och en high (där den sistnämnda tydligen innehöll tre guilds enbart fokuserade på WvW PvP). Både vi och den andra servern blev ned-Zergade utan en chans att göra något. Hur vi än försökte samla trupper och ställa upp siege weapons så var vi alltid knappt en fjärdedel så många som fienden.

Dynamic events är coolt, men redan efter ett par stycken märker man att det är samma grind som vanligt, fast bara dolt under ett nytt skal ("zOMG, FÖRSVARA VATTENRESERVOAREN FRÅN BANDITER!" - och 5 minuter senare har man grindat banditer precis som i vilket MMO-quest som helst).

Tyvärr så blir jag mer och mer sugen på att köra WoW igen ju mer jag spelar (för mig brukar denna tröghetskänsla inte uppkomma förrän jag är maxlvl och hamnat i någon slags raid-grinding, nu kom den nästan direkt).

TL;DR: Trögt rent spelmekaniskt och grötig UI gör att det är svårt att njuta av ett annars välpolerat spel.

Visa signatur

Case: Hyte Y40 MoBo: Gigabyte Z790 Aorus Elite AX CPU: Intel Core i7 13700k Cooler: Arctic Liquid Freezer II 280mm GFX: Asus GTX 4070 Super Dual OC RAM: 64 GB Corsair Vengeance 6000 MHz SSD: WD Black SN850X 1 TB PSU: be quiet! Pure Power 12 M - ATX 3.0 - 850W Monitor: LG UltraGear 27GP850

Permalänk
Medlem

UI tycker jag är bra, betydligt bättre än alla andra spels standar UIs.

Med vissa vapen kan det kännas som att man spelar i slowmotion med det är för att motståndaren ska ha tid att se vad som händer och tycker att det funkar mycket bra, största skill momentet i spelet är inte som i de flesta andra spel att repetera den optimala rotationen utan att undvika skada och använda rätt skill beroende på vad motståndaren gör.

Permalänk
Avstängd

Man måste ge det lite tid, tyckte 1-15 sög, men 15 - 20 tyckte jag var riktigt roligt, typ "ta ledigt ifrån jobbet" roligt kännsla infann sig om ni förstår hur jag menar. Gäller att komma in i rätt flyt med dynamiska events.

Tyckte även grafiken sög, men jag hade AA (anti aliasing) avslaget by default, efter jag slog på det så är ju spelet även hur snyggt som helst.

8-timmars sömn gjorde även det att man uppskattar spelet bättre idag, när jag började levla så hade jag endast sovit 3 timmar pga nattarbete

Permalänk
Medlem

Vet inte om jag håller med på någon punkt tror jag. Men sen så köpte ju jag GW2 mest på impuls. Jag har roligt än så länge (även om jag bara är lvl 23). Tycks finnas väldigt mycket att göra och utforska så jag är riktigt nöjd. Lång över förväntan måste jag säga. Nåja, tur det finns massa olika spel så att alla kan hitta något de gillar. För min del så tror jag att jag stannar med GW2 ett bra tag framöver.

Permalänk
Medlem

Det jag tycker som är sämst med GW2 är att man alltid ligger under flera levels. Man har gjort alla tasks och skillpoints trots det så måste man gå till zoner som är 3 levels högre än en själv. Sen är ju instancerna väldigt dåliga med. Sen finns det väl bara pvp i 80 som verkar någorlunda intressant.

Permalänk
Medlem
Skrivet av f0kke:

Det jag tycker som är sämst med GW2 är att man alltid ligger under flera levels. Man har gjort alla tasks och skillpoints trots det så måste man gå till zoner som är 3 levels högre än en själv. Sen är ju instancerna väldigt dåliga med. Sen finns det väl bara pvp i 80 som verkar någorlunda intressant.

Du vet väl om att de olika raserna har levelområden? Om du skall levla snabbt från 15-25 gör du zon 15-25 på Humans, Norns och Charrs (3 områden i samma levelrange)
Har inga problem alls med att följa levelrangen när jag gör såhär.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem

Själv tycker jag att spelet är kanon. Lite tråkigt med inloggnings svårigheter så här i början men det blir nog bra snart....

Visa signatur

^^^
@¿@
o

Permalänk
Avstängd
Skrivet av KingCobra:

Du vet väl om att de olika raserna har levelområden? Om du skall levla snabbt från 15-25 gör du zon 15-25 på Humans, Norns och Charrs (3 områden i samma levelrange)
Har inga problem alls med att följa levelrangen när jag gör såhär.

Hur tar man sig till andra ställen? Spelet är rörigt.

Permalänk
Medlem

Jag är 29,år gammal och mit första riktiga MMo spelande var DAOC, som enligt mig var /är fortfarande riktigt bra pvp spel.
Känns som inget mmo kommer nära dom gamla hederliga daoc,wow osv. Eller så har man blivit kräsnare med åldern.
I alla fall så är gw2 enligt mig väldigt rörigt , och saknar djup. Jag hänger inte alls med i spelet och känns verkligensom d saknas något .
Och att ni pratar om folks spelberoende eller vad ni nu kallar varandra , jag la ca 8-10timmar om dagen tidigare i mot liv , idag är jag glad om jag hinner med 1
Timma om kvällen som avkoppling. En dag växer man förhoppningsvis upp och inser att lägger man en dag till att spela månad in och ut är det enligt mig något som är på tok.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

I7 2600K @4450 16gb @1666 ,Gainward Good 2* Gtx 580 Sli , Corsair AX850w , Nzxt H2, Benq XL2410T

Permalänk
Medlem
Skrivet av karjix:

Då måste ju jag fråga som har 20 Spelade timmar och är lvl 17 hur i H*vete du kan va nära 80 och spelat 30 timmar ?

Första lvl 80 tog 36 timmar på sig dit genom support av craftingmaterial från guildies.

OnT: Är inte besviken på annat än buggarna och lagget, GW2 rockar imo!

Visa signatur

Friskyttarna.eu - Ditt Ljus i MMO-mörkret
LotRO || SWTOR || Guild Wars 2 || World of Tanks || Elder Scrolls Online || World of Warcraft || Black Desert

Permalänk
Medlem

Gillar spelet än så länge

Permalänk
Medlem

Tror alla som påstår att GW2 saknar något för att ni var torskar på WoW tittar lite från fel vinkel.

Det är inte spelet som är dåligt, ni har bara växt ifrån vad som en gång fick er att fastna för WoW (de flesta brukar nämna att de tog ett break från WoW, vilket bara det borde ringa lite klockor).

Tyvärr kommer den där känslan av ens första MMO aldrig tillbaka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av silicon111:

Hur tar man sig till andra ställen? Spelet är rörigt.

You move those cute leg of yours ;D

Nej men på på kartan ser du oftast vart man går över och områdena delas med portaler som ser ut som typ förvrängningar i luften

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaxione:

Folk har inget tålamod med nya titlar utan lägger dom på hyllan direkt vilket gör att halva grejen med mmo:s, att spela med andra spelare, försvinner.

Mvh J

Det folk letar efter är den där känslan dom fick när dom spelade sitt första MMO, som i många fall har varit just WoW, och när dom inte får den känslan så tycker dom att spelet är dåligt när det i själva verket är så att du kan inte få tillbaka den där känslan av att upptäcka en värld och åka ut på äventyr eftersom den redan infunnit sig en gång och allt efter det blir bara rutin (questa, levla, professions, geara, dungeons, raid osv). Det ger också ditt första spel en lite orättvis fördel mot andra spel, och jag vet själv hur det är för jag har provat DaoC/LOTRO/DaDO/Rift/SWTOR och ingen av dom spelen har jag fastnat vid och alla har dom en sak genemsamt: alla har jag provat efter flera år av WoW som var mitt första MMO. Jag började spela det under open-beta men fastnade inte riktigt förrän jag tagit mig 20 levlar in i spelet efter release men efter det var jag helt hooked och jag kan nog helt ärligt erkänna att jag inte har entusiasmen att börja spela ett nytt MMO utan jag kommer förmodligen slänga ut några hundringar på MoP och lira hårt i början för att sedan trappa av allt eftersom dom gör content lättare och lättare, då kan jag spela upp resten av mina 9 gubbar till 90 och latja runt lite tills nästa exp.

OT: Jag tycker också Gw2 ser lite stelt ut men jag har inte provspelat så ska inte kommentera för mycket, men som jag just beskrev tror jag inte det är lönt för en invand WoWare. Jag tycker exempelvis att CS:GO är bättre än BF3, vilket förmodligen beror på att jag spelat CS sedan dom första versionerna och där känner jag igen mig vilket jag inte gör i BF3.

Visa signatur

Cisco - Linux - VMWare
-- Citera mig om ni vill få återkoppling --

Permalänk

Jävla gnäll det var då ;P
Sälj era exemplar billigt till mej istället! ^^

Permalänk
Medlem

De enda jag är besviken på än så länge är väl CE...
Statyn är ok, Bilderna och Fotoramen som kom med är typ de coolaste i hela boxen...
De som gör mig sjukt besviken på CE är att 3 av 5 ingame items är waste då 2 av dem kan användas bara en gång sen försvinner dem, och den 3e saken får en 4 dagars duration när du öppnar den första dagen...Tycker de är sjukt snålt och waste..Ett CE för 1.2k...De kunde iaf skicka med typ ett Gem Card eller något bara för att få något mer utan ingame känslan med CE...

Förutom de fick man en spirit wolf som man inte kan använda förens level 30..förmodligen skit, kommer slå typ 50 eller något barnsligt...
Rtlock companion, som man kan gå runt med, inte så ofta man gör de..Så i stort sätt är ingame sakerna helt skit och man känner sig bara grund lurad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Burks:

Så när jag i vinter tag ledigt 1 vecka för att åka skidor ca 10-12h om dagen, eller så länge liftarna är öppna. Vad är din syn på det?
När jag tar ledigt om 3 veckor i 2 veckor för en utlands semester och sol,bad och öl. Kommer nog utöva dessa aktiviteter ifrån morgon till kväll?

Datorspelandet är en utav mina största hobbys och jag tvekar inte en sekund på att ta ett par dagar ledigt för att spela vid spelsläpp om det är möjligt på jobbet. Dock skulle jag aldrig ringa in sjuk (om jag inte var det) för att spela. Lägg till det faktumet att jag jobbar övertid var o varannan vecka och har spräckt miljöverkets regler om övertid de senaste 3 åren. Lägg till ett delvisst stressigt privatliv men varenda javel man känner vill ha hjälp med saker. Då e det skönt som fan att låsa dörren, stänga av telefonen och bara grotta ner sig i ett spel några dagar.

Men visst, kan förstå din åsikt delvis. Finns ju tyvärr folk som i princip inte gör ett skit mer än spelar spel, åsidosätter allt inklusive kost, hygien och familj. Dock man definitivt inte dra alla över en kam och jag tror de flesta på Sweclockers är förbi det och de du menar sitter antagligen på Fragbite och pratar om vad det är för ludd kring könsorganet som inte går bort.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ludric:

Tror alla som påstår att GW2 saknar något för att ni var torskar på WoW tittar lite från fel vinkel.

Det är inte spelet som är dåligt, ni har bara växt ifrån vad som en gång fick er att fastna för WoW (de flesta brukar nämna att de tog ett break från WoW, vilket bara det borde ringa lite klockor).

Tyvärr kommer den där känslan av ens första MMO aldrig tillbaka.

Håller med. De flesta som gnäller på mmo argumenterar utifrån någon vag känsla. Om man väl börjar nysta i deras argument så handlar det mest om att de inte får samma kick som de fick när de först testade wow/random mmo. Samma sak såg vi hända i d3/bf3.

edit: och det värsta med det hela är att utvecklarna lyssnar på det högljuda gnället.

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Medlem
Skrivet av PCnörden:

Om du bara kört pvE så skulle jag gå och köra WvWvW direkt, det gjorde jag för tyckte PvE var ganska långtråkig
Så teama upp med en massa folk, snacka och gå och kötta lite

Tack för rekommendationen. Spenderade 5 timmar i kö till WvWvW i förrgår med 4 polare utan att komma in alls...

Det gör jag inte om.

Permalänk
Avstängd

Jahapp. gud va trisst spelet börjar bli. Någon som kan motivera mig till att fortsätta spela? Det jag ogillar är grafik, känslan, levlandet och pvp i detta spel. Tack på förhand!

Permalänk
Medlem
Skrivet av silicon111:

Jahapp. gud va trisst spelet börjar bli. Någon som kan motivera mig till att fortsätta spela? Det jag ogillar är grafik, känslan, levlandet och pvp i detta spel. Tack på förhand!

Gillar du något med spelet? Annars känns det ju rätt döfött att leta efter motivation för att spela det. Och baserat på vad du ogillar blir jag lite nyfiken på vad du jämför med och vilka krav du har på det du nämner.

Visa signatur

Friskyttarna.eu - Ditt Ljus i MMO-mörkret
LotRO || SWTOR || Guild Wars 2 || World of Tanks || Elder Scrolls Online || World of Warcraft || Black Desert

Permalänk
Medlem

Borde nästan testa på GW2 om det inte är så beroendeframkallande som jag trodde ^^ Ser jävligt roligt ut... Men vill inte fastna i WoW träsket igen

Visa signatur

CPU : AMD Phenom | X6 1055T GPU : NVIDIA Gtx 560ti Nätaggregat: Corsair TX850 Chassi: Fractal Design R4 Minne: Corsair 8GB Moderkort: Gigabyte GA-990FXA-UD3 Kylare: Zalman CNPS9900A Tangentbord : Key Tronic Mus : Razer DeathAdder 3500dpi

Permalänk
Medlem

Hur är det med "barnsjukdomar" i spelet? Hur pass stabilt är det? Bra grafik/animationer? Balans? BERÄTTA!!!!!!!!!

ps: Burke har en sund inställning till arbetslivet samt hobby. Men om man inte har något annat att göra kan man väl sitta å spela lite, det skadar icke =)=)

Visa signatur

Snälla citera när ni svarar :D

Wololo

Permalänk
Medlem

Jag har inte spelat GW2 själv, bara sett videos, men det jag tycker är största problemet är att karaktären liksom "svävar" på marken och att rörelserna/animationerna är för snabba och har för hög/konstig FPS. Samt att namnen har för tjock och kladdig färg. Även att karaktärerna känns väldigt små sett till omgivningen (saker omkring dig, inte hela zonen).

Dessa saker tror jag gör att spelet ser ut som ett billigt mmo från Asien och man känner sig väldigt "frånkopplad" från karaktären.

Kan någon som faktiskt spelat spelet ge en synunkt på detta?

Visa signatur

Hackintosh?
Mac OSX Tweaks/Hacks?

--> Besök nya [B]groths.org[/B]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Woods:

Hur är det med "barnsjukdomar" i spelet? Hur pass stabilt är det? Bra grafik/animationer? Balans? BERÄTTA!!!!!!!!!

ps: Burke har en sund inställning till arbetslivet samt hobby. Men om man inte har något annat att göra kan man väl sitta å spela lite, det skadar icke =)=)

Vad gäller barnsjukdommar så är det två saker som jag stör mig på. Deras Trading post är nere och vad gäller "overflow" systemt så funkar det inte riktigt som det är tänkt än men det börjar bli bättre.

Stabiliteten är för mig inga problem nu. Igår var det problem men i dag har allt rullat på som det ska. Grafiken har inte buggat ut för mig att animationerna flyter på bra.

Balansen kan jag inte berätta något om då jag bara har spelat masmer och har hållt mig till pve. Men det syns stor skillnad på spelare som förstår att det här inte är WoW's combatsystem utan ett nytt där man måste röra sig och hela tiden tänka på vad man gör om man hamnar i en knivig situation. Så tror att just nu är det mera upp till alla spelare att lära sig spela än det är att någon klass är obalanserad.

Skrivet av Cindori:

Jag har inte spelat GW2 själv, bara sett videos, men det jag tycker är största problemet är att karaktären liksom "svävar" på marken och att rörelserna/animationerna är för snabba och har för hög/konstig FPS. Samt att namnen har för tjock och kladdig färg. Även att karaktärerna känns väldigt små sett till omgivningen (saker omkring dig, inte hela zonen).

Dessa saker tror jag gör att spelet ser ut som ett billigt mmo från Asien och man känner sig väldigt "frånkopplad" från karaktären.

Kan någon som faktiskt spelat spelet ge en synunkt på detta?

Vad gäller att man svävar så kan det liga något i det. Dock tror jag det är något som man tänker på om man spelar en stor figur i stället som i mitt fall en liten asura som studsar omkring. Snabbheten behövs för att spelet inte ska bli trögt när man dodgar och helatiden är i rörelse. Hur det här skulle få det att se konstigt ut och för "hög" fps vet jag inte riktigt. Men det är absolut inget som jag ser som ett problem.

Att alla karaktärer känns små är för att det ska kännas som om allt run om dig är stort. Säg att du är 2m och står och tittar upp på toppen av ett träd som är 20m då kommer du troligen känna att trädet är enormt och att du inte är så stor. Det är den känslan som de har försökt att skapa ingame genom att man bland annat inte kan flyga eller zooma ut mer än vad man kan. Hur detta skulle få en att känna sig mer frånkopplad från sin karaktär är något som jag inte kan förstå det blir ganska exakt motsatsen.

24h in i spelet och lvl23 (här stressas inte xD) och so far so good. Vist finns det några grejer som jag nämde ovanför men i det hela är jag mycket nöjd och kan inte annat än att rekomendera folk att prova om de är sugna och kan gå in med en inställning om att det inte är en wow kopia utan något lite annat.

Permalänk
Medlem

Älskar striderna i Guild Wars 2. Och miljöerna är varierande och roliga att utforska medan det alltid dyker upp någon event i närheten

Roligare blir det även om man går till svårare områden så man verkligen får bry sig om position

Har ingen erfarenhet om PVP än så länge

Visa signatur

breathe, smile and be happy

Permalänk
Medlem

Håller ej med OP, flyter bra och extremt bra combat/questing. Utspridda jumping/andra puzzles utspridda överallt gör att man vill utforska allt och kollar lite extra innuti den där grottan efter någon dold "väg" att hoppa. I slutet av dessa jumping puzzles finns ofta en skatt med gear/pengar/tokens etc

Tex
https://dl.dropbox.com/u/72628593/Gw2%202012-08-30%2019-17-44...
och
https://dl.dropbox.com/u/72628593/Gw2%20adwaada.jpg

ska nämnas att den senaste bildens grotta (som fortsätter långt in i grottan) endast är där för just Jumping Puzzlets skull... Inga quests/mobs eller så där inne, endast en hinderbana typ, väldigt stort öga för detaljer i spelet

Permalänk
Medlem

Ni som jämför med WoW och vanilla launch, kom ihåg att det är 8år sedan, ens personlighet förändras under den tiden och de flesta kommer vara väldigt mycket mer kritiska (många omedvetet). WoW var mitt första MMORPG jag verkligen spelade och jag kommer aldrig bli lika imponerad av någon MMO launch någonsin igen eftersom förutsättningarna var helt annorlunda, jag kommer inte heller spela 8+ timmar om dagen varje dag i flera veckor i sträck

Min poäng är att om man går in med skeva förväntningar så får man skeva upplevelser.