QNAP kvalitet på konsumentsegmentet?

Permalänk
Medlem

QNAP kvalitet på konsumentsegmentet?

Hej.
Köpte en QNAP TS-412 i augusti i år 30/8 2012 hos Webhallen.
Satte upp en raid 1 konfig och började flytta över digitalfoton, avi filer, dokument och annat som jag ville ha relativt säkert lagrat.
(HD:s går ju alltid sönder förr eller senare men i en Raid 1 så borde ju sannolikheten tala för att jag hinner köpa en ny disk och plugga in)
efter några veckor så började S.M.A.R.T signalera nedsatt status på en av dom 2 3 TB Seagates som jag köpte med NAS:en.
Lite tidigt men sådant kan ju hända så jag gick till Webhallen och bytte den mot en ny.
En vecka senare så började den andra av dom två Seagatarna jag köpte först gå ner för räkning och då kontaktade jag QNAP:S support.
I mitten på Oktober konstaterade supporten(supporten är i sig bra) hårdvarufel.

Gick till Webhallen och fick TS-412:an utbytt mot en ny TS-412 och en ny Seagate.
Jag hade ju hunnit spara ner alla digitalfoton och mycket mer på QNAP:en så jag fortsatte med QNAP i förhoppnngen att sådan här händer bara 1 gång i livet.

Men hur fel kan man ha när jag tyckte att överföringshastigheterna var låga även med tanke på att jag körde homeplug200 över en 8 år gammal router så borde den kunna pressa på lite mer .
Så jag la ett supportärende och efter att supporten hade kört remote en gång till så fick ag ett svar jag kände igen.
Ny TS-412 in med diskarna och nu hade jag köpt till 2 st WD RED:s på 3TB för WD RED ska ju vara kvalitet i NAS:en men jag fick inte igång formateringen på dom.

Nu ett nytt supportärende ny remotesession och ett svar som jag hört förr.
Ner till Webhallen inga TS-412: or inne och generalagenten har inga heller så efter lång tvekan la jag emellen några hundringar och bytte upp mig till TS-419.
Hem i med diskarna kunde få upp Segatarna i raid 1 och åtkomst till det jag lagrat där så långt allt bra och farten var hyfsad.
Men fortfarande så gick det inte att formatera WD RED:s nytt supportärende nygammalt svar.
Spåren till Webhallen är permanentade

Ny TS-419 (förhoppningsvis så finns det någon kvalitetskontroll hos QNAP även om mina tvivel ökar).
Sätter i Seagatsen på plats 1 och 2 startar NAS:en och den står och blinkar rött är inte åtkomlig från klienten och startar om.
Jahapp så kanske det är i uppstarten några omstarter innan allt ligger på plats men efter en timme så lessnar jag stänger ner med strömbrytaren på NAS:en plockar ur Seagatarna och proppar i WD:arna i pos 1 o 2.
Wow den startar blir åtkomlig och formateringen på WD-diskarna går på 6 minuter in med Seagatsen i pso 3 och 4.
meeennnn inga mappar synliga ingen raid1 på dom tittar man i web-admin gränssnittet rapporterar den 569 GB ledigt men som sagt inga mappar inga filer .Så nu har jag ploickat ur Seagatsen satt en av dom i en USB-docka och undersöker den lokalt med demo-produkter och freeware .
Det finns filer och mappar fast olika produkter presenterar olika resultat och demo-versionerna av betalprogrammen vill ju ha betalt för att man ska kunna köra restore fullt ut.
Just nu snurrar jag på med PhotoRescue och får ut läsbara filer men tyvärr utan mappstruktur eller med ordinarie filnamn.
Så om jag ska fortsätta med den och rädda användbara text filer så har jag just nu över 4,5 miljoner textfiler att gå igenom....

Vilka erfarenheter har ni andra av QNAP:s arm-baserade produkter?

Vilka erfarenheter har ni av Webhallens goda vilja att hjälpa till när man råkar ut för något sådant (jag lyckades kriga ner mellanskillnaden i pris på TS-419 och TS-419 med några hundringar med det var inget som dom gjorde helt utan påtryckning men jag tycker ju att dom kunde sponsra med ett bra återställnings/räddningsprogram nu när jag efter 3 månader inte kommit ett steg framåt utan istället kilometrar bakåt)?

Och vilket program/vilken programsvit är bäst på att återställa förlorade mappstrukturer och filer till någotsånär originalskick efter en sådan här krasch?
Jag är medveten om att delar av mitt material troligtvis är bortom all räddning men det ser u ut som en hel del är läsbart ialla fall.

tacksam för svar på dom sista raderna.
Nu har jag min 5:e QNAP på mindre än 3 månader och som läget är nu så har jag inte startat upp den på några dagar utan sitter med en av Seagatarna kopplad i USB till Laptopen och försöker komma på det billigaste och bästa sättet att rädda 10 års digitalfotande och alla dokument som jag sparade "säkert" i min raid 1.