Synkronisera foldrar mot NAS

Permalänk
Medlem

Synkronisera foldrar mot NAS

Hejsan

Jag har på min laptop foldern ArkivX. På min NAS har jag också en folder med namnet ArkivX. Nu vill jag synka dessa, så att filerna i dessa två foldrar alltid är desamma. Hur gör jag det på bästa enklaste sätt?

Jag kör Windows 7 Pro och NASen är en Synology 213.

Jag vill alltså inte ha det så att det "ser ut som" nätverksfoldern är tillgänglig offline och att filerna ligger dolda i datorn under något udda bibliotek. Jag ogillar starkt denna låstas som att nånting är nåt annat än vad det är mentalitet som mer och mer präglar windows och bara gör det krångligt att ha koll på saker och ting.

Jag trodde att Synologys application Cloud Station skulle lösa detta åt mig, men icke, den vill ha filerna i sin egen lilla gömma. Den erbjuder en tillgänglig-offline funktion, inte synkronisering mellan två foldrar, IMO.

Tack på förhand för goda tips

Permalänk
Vila i frid
Permalänk
Medlem

Tack för tipset och den snabba responsen

Permalänk

Kan varmt rekommendera Cobian Backup om du vill använda en mapp på båda enheterna som synkroniseras vid specifika tidpunkter. Om du är totalt ovan med backupprogram och vill knappt kunna misslyckas så kan du använda dig av SyncToy som är nästan löjligt enkelt att använda. Mycket mer begränsat dock.

Cobian
http://www.cobiansoft.com

SyncToy
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=15155

Visa signatur

Citera så hittar jag tillbaka!