Lättklädd kvinna från MSI bygger dator med Intel Haswell

Permalänk
Medlem
Skrivet av S.Shooter:

Vad är det för fel på "män" och pojkar nu förtiden? - Tjejen har mer kläder än en tjej på badstranden och ni klagar!?
Igår var det Pride festivalen i min stad.. Det var en märklig syn, då vissa individer var väldigt skumt klädda.

Tror inte någon här ogillar halvnakna brudar (även om hon kanske kunde borstat tänderna) men relevansen av bikinin i videon kan diskuteras:)

Visa signatur

Why procastinate now when I can do it tomorrow?

Permalänk
Skrivet av joar:

Jag är hopplöst frånsprungen i den här diskussionen, som jag önskar att jag hade fått delta i från början. Men trots att få kommer läsa den här kommentaren så känner jag att det behöver sägas:

PK ÄR INTE DÅLIGT! "PK" är oftast ett ord för människor som försöker att inte göra andra människor ledsna. Är det något dåligt?

Reklam av det här slaget är ett sexistiskt oskick och hjälper till att göra livet sämre för miljoner kvinnor där ute. Bara för att det är "den värld vi lever i" så betyder det inte att det är en värld man vill leva i. Och att fördöma reklam av det här slaget - om så bara med ord på ett forum - är ett sätt att göra vårt samhälle till en lite bättre plats.

Ni få som har klarsyntheten att se hur fel MSI gör iom denna video, ni som ser att det här är värt att äcklas över - det är ni som gör rätt. "PK" är inte ett skällsord. De som tycker det har inte förstått att man faktiskt inte behöver provocera - det är bara att vara ett troll. En klyscha - som att bikinibrudar i reklam är sexistiskt - kan vara en klyscha för att det faktiskt är sant. Det är inte PK att berätta att något omoraliskt är omoraliskt om man har rätt. Det är istället att ta ställning för ett bättre samhälle.

Tycka vad man vill om reklamen men det är ju ändå en fri marknad... Bara att ge fan i att stödja dessa företag om du tycker deras reklam är så oetisk. Män objektifieras också i massvis av reklamer, till exempel för underkläder och herrparfymer osv. Inte fan sitter jag och lipar över att dessa män har snyggare kropp än mig för det, och tycker dessa reklamer inte ska tillåtas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av str8forthakill:

Vem sitter med musmattan så snett?

Jag?

Skrivet av casperj_94:

INGET ESD-armband!!!!!

Det finns ju andra sätt att jorda sig

Permalänk

Många kommentarer om spacers...faktum är ju att dom sitter där när hon lägger i moderkortet.

Permalänk
Medlem

Ja, jag har inte gillat MSI pga deras patetiska p12- moderkort med plastvapen och radband och allt vad military class heter, och inte blev det bättre nu! Osmakligt, oseriöst och patetiskt med sådana här reklamer. Och nej, jag har inget emot lättklädda (dock föredrar jag oklädda, höhö) tjejer, men i en reklam för datorprylar finner jag det som sagt osmakligt och oseriöst:)

Visa signatur

Dator 2012- Chassi: Antec Solo 2 Nätagg: OCZ 750w ZT series CPU: intel 3570k Moderkort: Asrock z77 extreme4 RAM: A-DATA 2x8GB SSD: 128GB A-DATA SX900 HDD: 3TB Seagate Barracuda 7200rpm, DVD-brännare: Plextor PX-L890SA
Skärm: (TV) LG32LS560T @ 32" TGB: Ducky G2pro PTB MX green

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Resultatet av vääääldigt många cigaretter gissar jag. Såg riktigt nasty ut.

Betyg: 1/5
Riktigt töntigt. Det är så man vill titta bort, för att man skäms över hur pantade marknadsföringsavdelningen tror att vi "gamers" är.

Jag skäms snarare å MSI's vägnar. Det är ju fan pinsamt..

Permalänk

Knäckte mig så fort hon öppnade munnen. NATTHUMOR på det här.

Permalänk

Vill tjejer tjäna pengar på sina kroppar ska dom väl få göra det också. Men i den här reklamen gick något fruktansvärt snett.

Permalänk

Har man varit i Japan/Korea så förstår man varför de använder den här försäljningstaktiken, där råder en mycket mer underbyggd sexuell frustration i.o.m. sexlösa förhållanden, vansinnigt övertidsarbete annan syn på sexualitet m.m.
Man får ju tänka på att reklamen är ju inte direkt riktad enbart till svenska marknaden.

Permalänk

Wow! "PK" betyder Politiskt Korrupt - man vänder kappen efter vinden. Det ska tyckas "rätt". För bara 15 år sedan låg min tjejkompisar på badstranden topless. Men nu jävlar ska det vara kläder över hela kroppen för att en del människor blir "kränkta" över det.
-- Ge fasen i att titta då!
Kvinnans kropp är vacker, och vill de visa upp sig så låt de göra det.
Hud/sex/lättklätt säljer. Så har det alltid varit.
Känns om det är ett gäng feminister här inne, eller folk som är osäkra på sin egna identitet. - Märks på mångas registreringsdatum.
Klart som korvspad att Aftonbladet precis skrev att "svenskarna har mindre sex"
No shit.

Men just denna reklam kan väl diskuteras - MEN den riktar sig till "datornördar" som faktiskt (de flesta) fantiserar om att ha en tjej.
Det är vad JAG tycker. Och jag gillade reklamen, som visar en tjej som bygger en dator hyggligt snabbt.
Dessutom har jag en tjej.

Visa signatur

| i5 13600K | Noctua NH-D15S | PRO z690-p | 16GB RAM 3200 | EVGA RTX 3080 |
| Fractal Design Newton 800w platinum | 3xBenQ XL2420T + 3D Vision gen2|
| Win10 x64 | Logitech Pro X Superlight | Sennheiser HD 599 | Pioneer VSX-D510 |

Permalänk

jag gillar inte riktigt hur hon hanterar komponenterna, som när hon håller processorn....

detta påminner om den instruktionsvideon som jag fick med på en skiva till ett ASRock moderkort för ~10 år sedan

hade gärna haft det odubbat dock.

Visa signatur

Asus WS X299 SAGE/10G | i9-10980XE | 6700XT | Samsung G9 | Dark Power Pro P8 900W | Define R5 Limited Gold | WD Black SN750 1TB NVMe | 8x Micron M500 960GB RAID 0

Asus Rampage IV | Xeon E5 1680 V2 | 64GB 1866MHz | GTX 980 Ti | NEC MultiSync FE2111SB (CRT) | Fractal Edison 750W | Define R2 | Liteon 512GB NVMe | 4x Micron M500 960GB RAID 0

Permalänk

Ser ut som en helt vanlig mässdag på Computex.

Permalänk

Bedrövligt och ingen ESD-bikini heller.

Permalänk

Smaklöst och verkligen ej tidsenligt...

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av €lysian:

Hur vore det om man använde modeller som ser ut som dom flesta av oss gör, istället för att bara välja just dom snyggaste och mest attraktiva?
Eller varför inte bara visa upp plaggen utan modeller? Det är ju trots allt kläderna vi ska köpa, inte modellerna. Vill man veta hur dom ser ut på sin egen kropp är det bara åka till klädaffären och prova dom. Så jävla svårt är det väl ändå inte?

*Godmorgon yxskaft*
Utan att göra mig långrandig så vill man inte med reklam säga att en pryl används av vem som helst, utan ge dig en illusion om att endast 'övermänniskor' och kändisar använder plagget/prylen, och att du kan vara en av dem. Att bygga ett varumärke som säger att om du ska ha detta så får du vara beredd på att det kostar skjortan (undermedvetet).

Som konsument kan man tänka sig att det relevanta är hur den ser ut på en själv, pris och kanske kvalite men bevisligen så är inte detta något som säljer till den stora massan. Om/när detta skifte sker så kommer inte reklam längre att bestå av sexanspelningar eller objektifieringar (om det är mer lönsamt att gå andra vägar, eller om man hittar andra vägar att göra det).

Nu skulle jag dock våga påstå att personer i detta forum inte är speciellt svaga för exempelvis msi-reklamen utan till mycket större del går på pris/prestanda/tester/kvalite, tänk vad härligt om resten av befolkningen skulle tänka likadant

Skrivet av Ixos:

Jag byter gärna roll och låter kvinnorna tjäna mer istället.

Samma dag som kvinnor förväntas bjuda på drinkarna, på resturangen, på bion.

Samma dag som kvinnorna förväntas äga, underhålla och skjutsa runt oss i den nya bilen för 400 tusen.

Samma dag som kvinnorna förväntas köpa all dyr elektronik osv osv.

Samma dag som kvinnorna förväntas dra in pengarna och det anses helt OK att vi män får springa iväg och shoppa upp dem med våra vänner på stan.

Nu är jag varken feminist eller motsatsen, men min poäng är att tills den dag våra betenden och utgifter är lika, så är det meningslöst att jämföra vem som tjänar mest.
Dessutom, tycker du inte att världen skulle vara rätt tråkig om det inte var någon skillnad på män och kvinnors beteende?

Pratar vi hushåll med gemensam ekonomi (vilket får antas vara majoriteten) så spelar det endå ingen som helst roll vem som faktiskt drar in pengarna. Mer intressant är ju i så fall vem som får spendera pengarna på nöjen och shopping?

Nu må jag ha växt upp i ett ganska jämställd familj, men jag delar inte bilden av ett mannen ska betala eller att det ges någon speciellt fördel att göra det. Är man trygg/självsäker med att inte *betala* tjejens del utan att för den delen framstå som att vara snål eller en idiot så är det inga problem. Om man inte betalar och sedan känner att man ska ursäkta sig så gör man däremot en miss, och man ska ju vara försiktig på vissa tillfällen så som allahjärtansdag där det hårt förväntas att man som kille står för uppvaktningen. Självklart finns det dock många tjejer som uppfostrats på det viset också och det är precis vad de söker, det finns sällan ett svar på hur 4,5 miljoner svenskar beter sig. Personligen tycker jag det är jäkligt oattraktivt/osexigt att låta sig utnyttjas på det viset, så dessa tjejer faller nog bort för mig ändå.

Olika löner - Det är inte SÅ stora skillnader lönerna emellan, om det inte är branscher där man söker *manliga egenskaper* (där fler killar blivit uppfostrade med dessa och där av blir skillnader i en genomsnittlig lön).

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk
Medlem

Min inställning till MSI är samma som innan, ointresserad.

Visa signatur

Que sera, sera

Permalänk
Medlem
Skrivet av zeagan:

*Godmorgon yxskaft*
Utan att göra mig långrandig så vill man inte med reklam säga att en pryl används av vem som helst, utan ge dig en illusion om att endast 'övermänniskor' och kändisar använder plagget/prylen, och att du kan vara en av dem. Att bygga ett varumärke som säger att om du ska ha detta så får du vara beredd på att det kostar skjortan (undermedvetet).

Som konsument kan man tänka sig att det relevanta är hur den ser ut på en själv, pris och kanske kvalite men bevisligen så är inte detta något som säljer till den stora massan. Om/när detta skifte sker så kommer inte reklam längre att bestå av sexanspelningar eller objektifieringar (om det är mer lönsamt att gå andra vägar, eller om man hittar andra vägar att göra det).

Nu skulle jag dock våga påstå att personer i detta forum inte är speciellt svaga för exempelvis msi-reklamen utan till mycket större del går på pris/prestanda/tester/kvalite, tänk vad härligt om resten av befolkningen skulle tänka likadant

Om man jobbar med marknadsföring, gör en reklam, den ökar försäljningen så finns det ingen anledning att inte använda samma principer igen.

Om det är tragiskt eller logiskt att sex säljer låter jag vara osagt, problemet är dock inte företagen som använder kött för att sälja utan marknaden som äter upp det

Visa signatur

Que sera, sera

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av str8forthakill:

Vem sitter med musmattan så snett?

Kanske inte det första jag har anmärka på. Sitter för övrigt själv med mattan vänd "som en diamant" mot mig och använder endast det ena hörnet (den fjärdedelen som är till vänster) så det är nog ganska olika...

Permalänk

Vad vackert hon skruva in vattenkylningen på processorn, inget "X" mönster här inte, haha xD

Och vad jag kan minnas så har inte ens Cooler Master "All In One" solutions kylpasta redan applicerat (Kan ha fel men Cooler Master Seidon 120M hade inte ^^)

Visa signatur

Signatures are stupid.

Permalänk
Medlem

Läste igenom de fem första sidorna innan jag gav upp. Har svårt att tänka mig att diskussionen ser så mycket annorlunda ut på de följande sidorna...

Reklamen är helt klart smaklös och sexistisk eftersom hela konceptet bygger på att en tjej i bikini bygger ihop en dator med komponenter som "råkar" vara från MSI. Det handlar inte alls om varför MSIs produkter skulle vara bättre än andra eller liknande. Fokuset ligger ju inte alls på produkterna vilket ju direkt får en att tveka på om MSI själva tror på sina produkter när de tar till sådan här marknadsföring. Helt ärligt så skadar företaget sin image och trovärdighet i mina ögon med sån här reklam.

Ser väldigt många kommentarer i stil med "hon gör det inte under pistolhot" eller "kvinnor har rätt tjäna pengar på sin kropp". Hur tänker ni egentligen??? Det handlar ju knappast om ifall just tjejen i videon far illa eller ej. Hon är säkert glad för att hon kan dra in lite lätta pengar på att hon ser bra ut. Frågan är väl snarare om vi som konsumenter vill se sån här skit? Vem behöver sån här reklam och skulle ni verkligen sakna det om det försvann?

Nog för att jag är svag för vackra kvinnor som är lättklädda, MEN verkligen inte i det här sammanhanget. Det blir ju bara osmakligt och pinsamt och man vill ju inte alls associeras med sånt här trams! Visst får man ha med kvinnor i reklamer om datorprodukter och visst får de se bra ut men varför kan hon inte få ha vanliga kläder på sig? Varför kan man inte skippa de sexistiska undertonerna och anspelningar? Varför kan inte fokus få ligga på produkterna och deras kvalite och egenskaper?

Som redans nämnts i tråden så är den här reklamen inte riktad mot den svenska marknaden men det hindrar ju inte oss från att ta avstånd ifrån den ändå och på så sätt försöka påverka opinionen på andra marknader. Jag som manlig konsument av dator- och teknikprodukter tycker det är pinsamt att företagen tror att jag skulle finna en sådan här marknadsföring tilltalande. Ni som försvarar reklamen, finner ni det inte alls pinsamt? De viktiga är att man ska få se lättklädda kvinnor i alla möjliga sammanhang eller? Den exponering som redan finns räcker inte till?

Visa signatur

Asus P6X58D-E || Intel Core i7-930 || Corsair H50 || 3x4GB Crucial Ballistix Elite 1866MHz CL9 || Sapphire R9 390 Nitro 8GB || Sandisk Extreme II 2x120GB RAID 0 || Antec P183, 4 st Chassifläktar || Antec True Power 650W || ASUS VG248QE

Permalänk
Medlem
Skrivet av GenKaan:

Om man jobbar med marknadsföring, gör en reklam, den ökar försäljningen så finns det ingen anledning att inte använda samma principer igen.

Om det är tragiskt eller logiskt att sex säljer låter jag vara osagt, problemet är dock inte företagen som använder kött för att sälja utan marknaden som äter upp det

Ja det är ju löjligt när folk ställer frågor som -varför gör företag sexistisk reklam. Som att svaret skulle vara att företag skulle ha en personlig agenda att motarbeta kvinnor.

Jag har inget emot feminism, jag tycker det oftast är väldigt vettigt och gillar inte sexism. Jag tycker starkt att människor ska ha samma möjligheter och rättigheter. Men jag har (som säkert många fler) svårt för människor som är hatiska, ologiska eller har dubbelmoral. Dessa finns i vilken folkmassa som helst, men just om de är feminister så verkar ingen kritik få yttras ens gent emot dessa. Ska varje kritiskt fråga gent emot ett plumpt uttalande argumenteras med -du kan aldrig förstå för att du är man [punkt! där satt den?]. Om någon skulle använda samma argument (du skulle aldrig förstå, för du är kvinna) så kanske man kan tänka sig hur pass innehållslöst detta argumentet är ;-P

Visa signatur

Om du vill att jag ska se ditt svar så tryck på Citera.

Permalänk
Föredetting
Skrivet av JonteMC:

Ja, jag har inte gillat MSI pga deras patetiska p12- moderkort med plastvapen och radband och allt vad military class heter, och inte blev det bättre nu! Osmakligt, oseriöst och patetiskt med sådana här reklamer. Och nej, jag har inget emot lättklädda (dock föredrar jag oklädda, höhö) tjejer, men i en reklam för datorprylar finner jag det som sagt osmakligt och oseriöst:)

Du blandar ihop oss med ett märke som börjar på G och slutar på igabyte. De började med plastpistoler, någon i Taiwan hos oss tänkte "fan vilken bra idé" (förmodligen samma tjomme som kom på den här reklamfilmen) och utvecklade XPOWER II. Med vapendelar. Dock är allt i metall, det kortet väger 1.7kg, bara moderkortet. Det är vårt enda moderkort någonsin med vapendetaljer och kommer så förbli, är tanken.

Military Class har en poäng i övrigt - våra komponenter vi använder på i princip alla moderkort uppfyller minimikraven för att kunna lämna anbud till amerikanska militären enligt MIL-STD-810G - det är en kvalitetssäkring, helt enkelt, och har ingenting med vapnena att göra. Samtidigt var det kanske lättare att smälla på vapen i efterhand när man redan haft Military Class i några år.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Medlem

HAHA Vem sätter in ett grafikkort med ett chassi som står upp och ta hela näven när man trycker ditt det .. ?
Allmänt dåligt synkat ljud ... Värsta skiten jag sätt !

Permalänk
Medlem

Nu är det ju inte bara MSI som är boven i detta. Det är rätt tydligt att Coolermaster och Steelseries även är en del utav "reklamen" med tanke på att dem säkert sponsrat MSI med alla delarna.
Sen undrar jag även om inte MSI kunde hitta en kvinna med finare tänder? Kände lunchen komma upp i halsen varje gång hon log..

Visa signatur

Lian Li PC-011D XL | Asus Crosshair VIII Formula| Ryzen 9 5950X | G-Skill Trident Z NEO 32GB 3600Mhz | MSI RTX 3080 Suprim X | Corsair AX850 Titanium | Custom vattenkylning | ASUS PG329Q

Permalänk
Avstängd

haha. det här va en undehållande läsning. i Tråden snackas de om hennes tänder 80% det är ju inte tandkräm hon gör reklam för . om hon e "naken" elr ej . spelar mig ingen roll. Det enda som stör mig är dubbningen. Och hur hon monterar komponenterna . tex kylningen. hon håller ju på o drar runt den samtidigt som hon skruvar, hon lär ju hålla fast kylaren samma ögonblick kylpastan nuddar cpu¨n

Visa signatur

Intel i7 3930k , Asus p9x79-pro, 16gb ram, Evga Gtx 780, Samsung 840 250gb ssd, 2tb hdd,
benq XL2420t 120hz skärm , Qpad mk80 tagentbord, Steelseries sensei raw mus,
,corsair hx850w , 800d chassi

Permalänk
Medlem
Skrivet av flammsig:

haha. det här va en undehållande läsning. i Tråden snackas de om hennes tänder 80% det är ju inte tandkräm hon gör reklam för

Kan bara hålla med, tråden har spårat ur helt. Förövrigt så har man testat dem flesta märkena och fr.o.m nu håller jag mig till MSI (vilket var det sista märket jag testade) Kanske inte helt flashigt men hey... jag ska inte sitta o stirra på moderkortet hela tiden. (skiter fullständigt i pistoler, drakar och annat, bara det funkar bra) Är mer intresserad av att funktionerna funkar till 100% Mycket kort för lagom pengar kontra de andra märkena.

Visa signatur

It is impossible to defeat an ignorant man in an argument.
William G. McAdoo
My definition of an expert in any field is a person who knows enough about what's really going on to be scared.
P. J. Plauger, Computer Language, March 1983

Permalänk
Medlem

Platt rumpa.

Permalänk
Medlem

Detta var ju genuint jävla jätteroligt. Ska köpa massor av MSI-grejer bara för att massa muppar tycker att det är sexistiskt. Bruden i reklamen har ju inget som helst val att tacka nej till det där jobbet. Fin belysning av själva paradoxen bakom PK-feminism. Kvinnor är jättebra, men dom ska inte tänka själva. Hon bygger garanterat dator under pistolhot.

Permalänk

Haha, så underbart roligt hur detta retar upp folk.

Visa signatur

ASRock 990FX Extreme3
Athlon II X4 640@3.6Ghz med Hyper TX3
8GB DDR3@1600MHz
Powercolor 280x TurboDuo OC
Corsair CX 400w

Permalänk
Medlem
Skrivet av Meantek:

Du blandar ihop oss med ett märke som börjar på G och slutar på igabyte. De började med plastpistoler, någon i Taiwan hos oss tänkte "fan vilken bra idé" (förmodligen samma tjomme som kom på den här reklamfilmen) och utvecklade XPOWER II. Med vapendelar. Dock är allt i metall, det kortet väger 1.7kg, bara moderkortet. Det är vårt enda moderkort någonsin med vapendetaljer och kommer så förbli, är tanken.

Military Class har en poäng i övrigt - våra komponenter vi använder på i princip alla moderkort uppfyller minimikraven för att kunna lämna anbud till amerikanska militären enligt MIL-STD-810G - det är en kvalitetssäkring, helt enkelt, och har ingenting med vapnena att göra. Samtidigt var det kanske lättare att smälla på vapen i efterhand när man redan haft Military Class i några år.

Tack för att du reder upp detta! Var väl lite trött igår kväll så jag råkade väl blanda ihop er med gigabyte. Hade faktiskt ingen aning om det med military class. Min åsikt om MSI har förmildrats drastiskt:)

Visa signatur

Dator 2012- Chassi: Antec Solo 2 Nätagg: OCZ 750w ZT series CPU: intel 3570k Moderkort: Asrock z77 extreme4 RAM: A-DATA 2x8GB SSD: 128GB A-DATA SX900 HDD: 3TB Seagate Barracuda 7200rpm, DVD-brännare: Plextor PX-L890SA
Skärm: (TV) LG32LS560T @ 32" TGB: Ducky G2pro PTB MX green