Min dator fryser, oberoende av aktivitet.

Permalänk

Min dator fryser, oberoende av aktivitet.

Hej
Jag har efter en dryg månads avändande börjat få problem med att min "nya" dator fryser (köpt av en kompis vars ekonmiska situation förändrades snabbt, delarna är några månader gamla). Den har tidigare fungerat perfekt i ca 5 veckor i sträck.

Problemet:
Min dator (en pc med W7) fryser fullständigt en stund, (5-30 minuter varierande) efter att jag har satt igång den, frysningen är fullständig, enda sättet att starta om datorn är att hålla inne power-knappen. Dvs ctrl alt del med mera fungerar inte. Precis innan/när datorn fryser sker en del av gångerna små grafik-glitchar, tex kan små färgade prickar dyker upp lite här och var. Om jag har mina högtalare inkopplade (till den analoga porten) så kommer ett högt "buzz sound" från dom, markant högre än tidigare ljudeffekter med mera. Detta ljud uppstår inte om jag använder mitt headset som har ett externt usb ljudkort.

Summering, min dator fryser fullständigt inom ca30 minuter av att jag startat den oavsett om jag använder den aktivt eller inte, och oavsett vad jag använder den till (dvs belastning av systemet verkar inte påverka öht). Innan problemen uppstod (igår) har den fungerat perfekt i ca 5 veckor i sträck.

Åtgärder jag redan provat:
Provat att installera om/ny drivrutiner för grafikkortet.
Använda det interna grafikkortet (och plockat ur det externa, självklart).
Blåsa min SSD och installera om W7. Inga andra hårddiskar ikopplade, ingen effekt (förutom att hela windows installationen gick perfekt, ca 1.5 timme).

Operativsystem: Microsoft Windows 7 home premium
Processor: Intel Core i5 3570K
Processorkylare: Intel Standards kylare
Moderkort: ASrock Z77 Pro4-M
Minne: 2x 4gig 1866mhz Patriot (corsair?)
Grafikkort: Gigabytes Radeon HD 7970
Hårddisk: SSD: OCZ-agility 3
Nätaggregat: Corsair HX 550 W
Övrig kylning: 2x120mm insug och 2x120mm utblås i lådan
Temperaturer: ca 70 grader på CPUn med full belastning

Permalänk
Medlem

Jag hade liknande problem för längesen. Jag hade också 2st ljudkort, externt och internt. Jag löste det genom att avaktivera det interna i BIOS. Testa och se.

Visa signatur

Das Haus, det bästa inom House.

| Asrock X670 SL | Ryzen 7800X3D | 32GB 6000mhz CL30 | Radeon 6950XT Red Devil | Kingston KC3000 2tb M.2 | 20tb+ HDD | Dell UP3017 30" 2560x1600 |