Bärbar dator för skolarbete och gaming 5-7k

Permalänk
Medlem

Bärbar dator för skolarbete och gaming 5-7k

Hej!
Jag har bestämt mig för att köpa en bärbar dator inför hösten. Då jag inte är så insatt så skulle jag gärna upskatta förslag på en dator som skall fungera bra vid skolarbete samt lättare musik och medieproduktion/hantering, men som också ska kunna spela spel som starcraft 2 och cod4 (lägsta grafik utan lagg). Min budget ligger på ungefär 5-6k men skulle kunna betala 7k om den är riktigt prisvärd.

(Har tittat lite på denna dator och tycker själv den verkar ganska passande men är som sagt inte så innsatt xd )http://www.dustinhome.se/product/5010774846/lenovo-thinkpad-e...

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Satte mig in i bärbara datorer igen i förrgår och nötte på alla möjliga alternativ med slutsatsen att det alltid handlar om stora kompromisser när det gäller bärbara datorer. Prestanda och batteritid går skilda vägar, likaså värmeutveckling/ljudnivå.

Lenovo är duktiga på att pressa in kraftfulla komponenter i sina burkar och ser på pappret riktigt bra ut, men tyvärr är det något som måste snålas på och då har byggkvalitén blivit lidande likaså tangentbord, pekplatta, skärm, högtalare med mera som sällan går att marknadsföra för mainstream. Detta är då min snabba uppfattning av situationen.

För mig var det viktigt med IPS, jag ville ha bra batteritid, relativt bra prestanda med möjlighet att spela och i storleken 15,6" samt inte kosta mer än 7k. Valet blev då enkelt då det inte fanns några andra alternativ än Acer.

Köpte iallafall denna burk igår och lär lägga händerna på den senare idag, får se då hur bra allting känns.
https://www.komplett.se/acer-aspire-v5-573pg-156-fhd-ips-touc...

Visa signatur

Burk 10700K@5.1GHz 7900 XTX
Ljud KRK RP8 G3 samt Audio Technica ATH-M50
Bild Samsung C27HG70

Permalänk
Medlem

Tack så hemst mycket för ditt svar! Var ganska inställd på lenovon men nu lutar det nog lite mer mot acer