Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Är detta en bra dator?

Hejsan!

Jag älskar datorspel och Total War.
Jag kommer köpa Elite och kanske No Man's Sky.

Är detta en bra dator?

https://www.dustin.se/product/5010759492/envy-phoenix-810-000...

Permalänk
Medlem

Det är ingen dålig dator men som med nästan alla märkesdatorer så är möjligheterna till uppgradering begränsade. Om en komponent behöver bytas är risken stor att andra komponenter inte är kompatibla.

Hade köpt något åt detta håll, har inte lusläst men vad jag får det till så är denna dator bättre än HP'n du länkat, du har garanti på "hela datorn" och kan uppgradera när det väl behövs.

http://www.inet.se/produkt/1517095/taurus-gtx-780-limited-bor...

Finns kanske bättre alternativ om man köper i delar med montering.

EDIT: Ser för övrigt att du länkat till Dustin's företagssida dvs. priset är ex.moms. Priset med moms för datorn du länkat är 11 499:-

Permalänk
Medlem

Korrekt, det är "ex moms" priser jag är intresserad av just nu, så ink moms kan jag då gå upp till 11 500 SEK.

Jag kan något sånär innanmätet på en dator, är det värt att försöka sig på att bygga en själv eller är det helt crazy svårt? (jag vet i princip hur man byter grafikkort, ramminne och har plockat loss bitar/fläktar för avdamning då och då)

Permalänk
Medlem

Jag tycker definitivt att det är något man ska prova på. Främst för att det är jävligt kul. Bra guider finns och blir det strul finns gott om hjälp att få här på Sweclockers. Låter som att du har en del koll så med en guide till hjälp tror jag inte att du skulle ha några problem.

Permalänk
Medlem

Tack för tipset, jag ska låta det marinera!

Hur är denna då? Det är samma som du postade ovan, fast verkar har GTX760 istället för GTX780 och är lite dyrare.

http://www.inet.se/produkt/1517099/taurus-overkill-gtx-760-46...

Permalänk
Medlem

Kan inte tänka mig annat än att det är en bra dator. Dock är jag inte riktigt insatt i vilka komponenter som är hetast just nu. Sök igenom lite trådar med byggen i din prisklass och kolla vad som gäller. Känner du dig osäker så skapa en tråd och be om hjälp. Om du kommer fram till att du inte vill bygga själv så tar väl Inet runt 700 kr för att bygga ihop komponenter du själv väljer ut