Applikationer hoppar mellan skärmar slumpässigt

Permalänk

Applikationer hoppar mellan skärmar slumpässigt

Har ett mycket irriterande problem med att applikationer flyttar sig mellan inkopplade skärmar.

Har 3 st skärmar kopplade till en dator med Windows 8.1
Problemet är att 2 av skärmarna är de primära och den 3:e är en storbildskärm som används oregelbundet. Så när jag kör med 2 skärmar och startar den 3:e så flyttar sig flertal öppnade applikationer till den 3:e.

Andra problem är att även om jag kör med 2 skärmar så flyttar sig ibland applikationer över till den 3:e skärmen trots att den är avstängd (standbyläge). Detta resulterar att jag då får starta den 3:e skärmen och manuellt flytta tillbaka applikationsfönstren över till den 2:a eller 1:a skärmen.

Bör tilläggas att när väl applikationer hoppat över till den 3:e skärmen, måste jag alltid manuellt flytta tillbaka dom igen.

Det finns heller ingen logik att det typ är applikationer i skärm 2 som hoppar till den 3:e, utan verkar högst slumpmässigt, alltså applikationer både från skärm 1 och skärm 2 kan hoppa till den 3:e och inte alla, utan en del applikationer stannar kvar i ursprungsläget. När jag har igång alla 3 skärmar, så fungerar det korrekt.

Exakt samma dilemma har jag på min andra dator med liknande setup också.

Setup dator 1:
DVI - 1:a skärm (Inställd som primär/huvudskärm)
HDMI - 2:a skärm
HDMI (Displayport) - Storbildskärm
Kopplat till 1 Grafikkort.

Setup dator 2:
DVI - 1:a skärm (Inställd som primär/huvudskärm)
VGA - 2:a skärm
HDMI - Storbildskärm
Fördelat på 2 st. Graffikkort.

Har rotat runt bland inställningar, men finner ingen lösning. Det enda säkra är att det har med HDMI portarna att göra. Vore tacksam för tips och hjälp.