Optimering av trådlöst i trevåningsvilla

Permalänk
Medlem

Optimering av trådlöst i trevåningsvilla

Hej alla!

Vi har nu äntligen fått fiber installerat till villan jag bor i, och nu vill min far ha hjälp med nytt routerinköp samt repeaterköp, för att maximera den trådlösa täckningen över huset.

Setupen jag körde med via ADSL var att jag hade routern nere i källaren där telejacket fanns samt körde jag 3 st Netgear Powerline AV varav en var vid routern för inputinternet, en vid en gammal Linksys WRT54GL som agerade repeater på mellanvåningen och en till tv-boxen för on-demand etc.

Just nu håller jag på och sätta ihop en inköpslista till det nya nätverket och routern jag har bestämt mig för är Netgear R7000 efter rekommendation i routertråden men jag undrar vad ni har för synpunkter på repeaters? Borde jag köpa access points eller range extenders, eller w/e? Jag har också tänkt på någon setup med powerline+ en accesspoint med en nätverkskabel in i den, men det kanske är snabbare med bara en accesspoint?

Som sagt bor jag i en villa med tre våningar där fibern kommer in i källaren, precis vid routern, och då kanske det skulle vara effektivast med en repeater på högsta våningen?

Alla synpunkter uppskattas!
Tack på förhand!

Visa signatur

|Razer blade 15 Advanced 2018 |

Permalänk
Medlem

Dra kabel mellan våningsplanen. Införskaffa några access punkter från ubiquiti. Sätt upp dem smart.

Visa signatur

| Citera för svar! | Gilla bra inlägg! |

Permalänk
Medlem

Hur stor är villan och vad är det för väggar?

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Om dina powerline-adapters fungerar bra fortsätt med dem. Köp nya accesspunkter och placera vid dem.