Under Bloomberg Technology Summit tillkännagav Xbox-chefen Sarah Bond att Microsoft är i färd med att lansera den spelbutik för mobiler, som bland Xbox Gaming-chefen Phil Spencer pratade om i samband med att Activision Blizzard köptes upp i fjol.

I ett första skede endast erbjuda förstapartstitlar från Microsoftägda studior, vilket innebär mobilspel som Candy Crush Saga och Call of Duty: Mobile. Bond avslöjar också att butiken kommer att vara webbaserad, med motiveringen att det garanterar butikens tillgänglighet på alla enheter och i alla länder.

Vi börjar på webben, och det gör vi för att det möjliggör tillgänglighet på alla enheter, i alla länder, oavsett vad som händer och oberoende av policyn i butiker med slutna ekosystem.

Bond antydde dock att Microsoft har för avsikt att bjuda in andra spelstudior och expandera bortom webblösningen, vilket pekar på att man i framtiden kan komma att lansera en fullfjädrad konkurrent till Googles och Apples appbutiker – något som redan idag är möjligt Europa genom Digital Markets Act, men ännu inte i USA.

Om allt går enligt planen ser den nya Xbox-butiken dagens ljus i juli.