Ny miljöskatt kan ge dyrare datorer

Permalänk
Medlem

Vi behöver EU eller USA att haka på för att det ska göra någon skillnad. Fram tills dess är det bara en smygskatt som de flesta aldrig kommer veta att de betalar. Skulle vi ha miljövänliga alternativ så kan jag förstå skatten, men nu har vi inte det så istället är vi bestraffade för att leva i ett modernt samhälle.

Permalänk
Medlem

Kvalitet kommer snart bara finnas hos rika personer. Vi andra dödliga får spela spel på medel grafik

Visa signatur

Coca Cola missbrukare Förbjuden dryck för mig pga diabetes
AMD älskare
Katt älskare

Permalänk

Staten är en girigt monster.

En gång stolt över att arbeta och betala skatt/I dag är synen en helt annan. Vi har ju en av världens mest beskattade länder, utred vart våra pengar tar i vägen i stället. Allt vi betalar verkar ju försvinna i ett ofyllbart hål-- Det är inte dyrt för dom rika det ökar vara klyftorna. Men det är väl ett smörgåsbord för politiker... och dom som äger.

Det märks när unga inte kan flytta hemifrån, eller när en större del av lönen går till boende. När körkort blir en fråga om klasskillnad. Det slår mer ut den svaga i samhället som inte får några möjligheter alls och allt bygger på ren och skär fascismen. Det vill säga tron på att den som är stark och att den starke skall ha alla rättigheter. För inte fan bryr sig den starke när han tankar bilen... Då är det bara status när han tankar SUVn sin som krossar alla andra när han krockar(Sett och hört folk säga så då jag är hantverkare och är hemma hos både hos direktören och fattighjonet- Att bränna 50k laxar på bränsle över havet på sommaren är inte alls ovanligt bland herrarna. OM DAN!!! Så där finns mycket att ta av).

Att vi har ett ökat klassamhälle det är ju helt klart. Vi måste nog börja bygga ett nytt skattesystem det är helt klart... och ett rättvisare samhälle där man delar på dom jobben som finns, och grundsynen är rätten till arbete och ersättning om man inget har. 6 timmars arbetsdag i första ledet.

Men det vill inte regeringen, dom sitter bara och letar ställen att beskatta...Som slår hår mot dom små människorna.

Det är skatteexemplet ovan ett bevis på inget annat.

Visa signatur

Kraschfield

Permalänk
Medlem
Skrivet av Garderoben:

Skatt, Skatt, Skatt.. Men ändå blir äldrevården sämre, sjukvården sämre, skolor sämre, polisen och militären får inte pengarna dom behöver.

Vart går alla pengar till?
Och hur ska det här hjälpa miljön dom som gör komponenterna kommer ju inte bry sig.

Jag har ställt mig den frågan till mig själv väldigt länge.

Visa signatur

Sju lik i en låda, alla hade klåda.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon56869:

Tror du verkligen att något företag i världen skapar produkter för att anpassa sig svenska miljöskatter?

Det är bara statskassan som fylls på och konsumenternas plånböcker som töms. Inget annat.

Inte till svenska miljöskatter, men anpassningen till miljövänligare alternativ sker redan.

Statskassan sinar när man får sanera efter miljösvinen, sanera är inte billigt & det får skattebetalarna stå för eller vi ska belasta svenskt näringsliv med dom faktiska kostnaderna för miljösvineriet?

Vem tror du står för notan för saneringen av BT-Kemi?

Citat:

22 februari 1979 sprängdes giftfabriken i Teckomatorp i luften. Fortfarande i dag finns spåren av skandalen kvar i marken där fabriken låg. Nu planeras nästa våg av saneringar att inledas. Förra gången det sanerades kördes 80 000 ton giftig jord bort, till en kostnad av 200 miljoner kronor..

http://www.expressen.se/kvp/sparen-av-giftet-har-aldrig-forsv...

Citat:

Skattebetalarnas nota för miljöskandalen i skånska Teckomatorp tickar vidare. Nu är det området där BT Kemis fabrik stod som ska saneras. Arbetet väntas kosta ungefär 150 miljoner kronor och innebär flera svårigheter.

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3779...

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Sötast

Så ehh, om man beskattar det så blir miljön bättre?

Vad ska man använda skattepengarna till finns det en plan för det?

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av knaprisen:

Känns förövrigt som att miljöpartiet bestämmer minst lika mycket som socialdemokraterna trots att de inte har närheten av lika mycket röster. De fick till exempel S att bryta vallöftet om att inte höja bensinskatt. Oh well, I'm getting of topic here.

Liksom har påpekats otaliga gånger i denna kommentarstråd och som står på första sidan i rapporten så startades utredningen på uppdrag av den sittande regeringen 2013, så jag tror att MP får gå rätt fria här; eller åtminstone är de inte mer "skyldiga" än någon annan.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon56869:

Det var det dummaste jag har hört.

Sverige var för 50 år sedan ett av världens absolut rikaste länder. För 10 år sedan skrattade man åt polen och trodde kineserna sprang runt i halmhattar och sådde ris.

år 2015 har landets pensionärer knappt råd att köpa mat efter att de betalt hyran.

år 2020 var nog utlandsflytten ett ganska bra val. Idioten som inte märkte skillnad när du flyttade har kanske blivit fattigare än genomsnittskinesen, men så länge han har kvar sin gamla playstation 4 och har råd med lite nudlar så funderar han nog inte så mycket mer över det..

Frågan är bara vilken livskvalitet man själv vill ha.

Om du tror att folk i Sverige blir fattigare än genomsnittskinesen inom 5 år så tror jag inte du har speciellt bra koll på hur stora delar av Kina ser ut. Det här är snarare ytterligare ett lustigt exempel när de rika i världen får en mindre motgång (syftar då på hela lågkonjunkturen som mindre motgång, inte den lilla skatteökningen) och börjar gråta över det samtidigt som 80% av människorna i världen lever på mindre än 10 dollar om dagen (50% under 2,50 dollar).

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av KimTjik:

Det stora problemet med elektronik är ej vid drift. Jag skulle då gissa att de mer hälsovådliga apparaterna folk kommer i kontakt med är laserskrivare, vilka spottar ut mer partiklar än vad man tror.

Nej, det stora problemet är vad som händer när elektroniken gjort sitt och kasseras. Du skrev tidigare något om att "käka moderkort", vilket ganska väl beskriver vad som nu händer på många platser på jorden där detta skrot hamnar och det inte finns någon vettig hantering att återvinna de skadliga ämnena.

Jag tror ditt problem med att se allvaret är att du vant dig vid att Sverige oftast lyckas forsla iväg de här problemen långt bort. Du hänvisade tidigare till den ekonomiska framgången Sverige upplevde för några årtionden sedan, men glömmer uppenbarligen att vi då i det närmaste tog livet av ett av de fiskrikaste vattnen, Östersjön. Forskare varnade för detta på 70-talet, men nej, industrin skulle producera och lösningen skulle nog allt komma av sig självt. Den generationen fick bra pensioner, fast egentligen är det ett luftslott byggt på förkastligt bruk av naturresurser.

I Sverige bränner man väl det mesta av avfall. Särskilt plast är väl extra värdefullt för fjärrvärmeverken. Vad jag vet så får Sverige till och med betalt av andra länder för att bränna deras avfall...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Så ehh, om man beskattar det så blir miljön bättre?

Vad ska man använda skattepengarna till finns det en plan för det?

Invandring..

Permalänk
Medlem

När blir det gångskatt?

Liksom ju mer vi rör på oss desto mer koldioxid producerar vi...

Visa signatur

Node 304 | CPU: i5 4670k | RAM: Corsair vengeance CL10 8gb(8x1) | GPU: ASUS GTX760 | MB: ASUS Z87I-PRO(mITX) | Skärm: 24"BenQ RL2455HM

Permalänk
Medlem

Detta är en häxjakt mot Elektrolux som är en av de få tillverkarna av vitvaror i sverige som fortfarande överlevt. Öppet som dagsljus. Regeringen kan inte hindra utrländsk produktion men de kan straffa de stackarna som var dumma nog att inte lämna landet under göran perssons idiotiska mandatperiod.

Visa signatur

2x Xeon E5-2699 v4, 256gb Quad Channel RAM, 2x nVIDIA 980ti
----
AMD Ryzen 5950X, 128gb Dual Channel RAM, 2x AMD 6900XT
----
Massiv amiga och 3dfx-samling.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av anon56869:

I Sverige bränner man väl det mesta av avfall. Särskilt plast är väl extra värdefullt för fjärrvärmeverken. Vad jag vet så får Sverige till och med betalt av andra länder för att bränna deras avfall...

Det är inte hellajbans att ta och bara bränna upp elektronikavfall, på grund av de tungmetaller, PCB och andra mindre önskade föreningar som frigörs och är svåra att ta hand om. De ackumuleras i vävnad och medverkar exempelvis till en Östersjöfisk som inte rekommenderas att ätas av barn och gravida mer än högst några gånger per år med exportförbud till större delen av världen [1, 2, 3].

Vad gör man med elektronik som är så svår och dyr att återvinna? Tja, inte sällan skickas den långt bort där man låter länder utan stark arbetsmiljölagstiftning elda upp den [4, 5]. Problemet löst..?

[1]: Män bör inte heller äta Östersjöfisk [Sydsvenskan]
[2]: Varning för Östersjöfisk! [Icakuriren]
[3]: Barn och gravida bör bara äta Östersjöfisk 2-3 gånger per år [TD]
[4]: Elektronikåtervinning — på vems bekostnad? [KTH]
[5]: Kemisk exponering och hälsorisker vid hantering av elavfall [Arbetsmiljöverket, PDF]

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Avstängd

Det betyder nog att om du köper en stationär dator ska dom ha ett billigt nätaggregat so inte väger någonting och en pytteliten kylare.

Permalänk
Medlem

Dags att flytta snart innan det blir skatt på luft.

Visa signatur

E-penis:
i9 9900k @ 5hz | Aorus Master Z390 | 2x16GB Corsair 3200 LPX | ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 10GB | Phateks Evolv X | EVGA SuperNOVA G2 750W | Corsair H115i PRO | 6TB HDD | Asus MG279Q 27" | Asus Claymore Core | Logitech G403/G35 | Windows 10 Pro x64

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av danedi:

Detta är en häxjakt mot Elektrolux som är en av de få tillverkarna av vitvaror i sverige som fortfarande överlevt. Öppet som dagsljus. Regeringen kan inte hindra utrländsk produktion men de kan straffa de stackarna som var dumma nog att inte lämna landet under göran perssons idiotiska mandatperiod.

All importerad elektronik berörs, liksom all elektronik som produceras här för att säljas inom Sverige, men export är undantagen. På vilket sätt skulle detta kunna vara en häxjakt mot Electrolux?

Man kan återigen notera att denna utredning tillsattes av sittande regering 2013, om det åter skönjas någon instinktiv pajkastning mot en viss politisk falang.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon134512:

Vart går alla pengar?

Ja... Det är nog något vi alla vet.

Migrationsverket skulle ha 48 miljarder TILL utöver deras budget, försvaret ville ha 3. Försvaret fick nej.

Alliansen godkände ett köp för 100 miljarder, för Vattenfall kallad Nuon-affären. (http://www.svd.se/naringsliv/svds-granskning-av-nuon-affaren_...)

Nu har affären redan kostat oss 53 miljarder kronor (http://www.dn.se/ekonomi/nuon-kostade-vattenfall-53-miljarder...) och det fortsätter att sjunka.

Samtidigt fick de ansvariga 10 miljoner var som minst (http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17196750.ab)

Uppenbarligen har vi råd om man heter Alliansen, och ingen bryr sig när de inte vill ta ansvar.

Så ja uppenbarligen har vi råd

Permalänk
Medlem

http://www.statsskuld.com be afraid....be very afraid.

Visa signatur

E-penis:
i9 9900k @ 5hz | Aorus Master Z390 | 2x16GB Corsair 3200 LPX | ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 10GB | Phateks Evolv X | EVGA SuperNOVA G2 750W | Corsair H115i PRO | 6TB HDD | Asus MG279Q 27" | Asus Claymore Core | Logitech G403/G35 | Windows 10 Pro x64

Permalänk
Medlem

Känns ju som en av ganska få saker som bör skötas på EU-nivå (eller högre).

Permalänk
Medlem

Hur kan en viktbaserad skatt avgöra om en dator eller tvättmaskin är miljövänlig eller inte? Please do tell.

Vikten säger väl inget om hur mycket tungmetaller som en produkt innehåller? Dessutom har vi väl återvinningssystem i Sverige? Eller är det andra länders miljö vi tänker på för att det går åt mindre kemikalier vid produktionen? Så jag ska betala skatt för att Kina ska få bättre miljö? Dessutom så är ju en tung dator eller tvättmaskin kanske är rejält byggd och av hög kvalitet så att man inte behöver köpa ny varje år? Det är väl miljövänligt?

Dummaste. Förslaget. Någonsin.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av CFSsss:

Hur kan en viktbaserad skatt avgöra om en dator eller tvättmaskin är miljövänlig eller inte? Please do tell.

Vikten säger väl inget om hur mycket tungmetaller som en produkt innehåller?

Se rapporten, sida 65. Deras undersökningar visar att vikten skalar hyfsat med kretskortens storlek och därmed mängden flamskyddsmedel, som är huvudfokus för denna kemikalieutredning snarare än tungmetaller. Det är också en väldigt enkel metod med minimal administration att utgå ifrån. Mer "perfekt" vore att grundligt analysera varenda produkt, men då hade de fått införa en gigantisk inspektionsapparat som spanade på varenda produkt individuellt, gjorde mätningar, etc. De avgjorde att vikt var en godtagbar kompromiss.

Skrivet av CFSsss:

Dessutom har vi väl återvinningssystem i Sverige?

Det kringgår inte det faktum att elektronikskrot innehåller många farliga ämnen som är svåra att ta hand om. "Återvinning" är inget magiskt ord som betyder att det inte blir någon miljöpåverkan. I Sverige lämnar vi ca 16 kg elektronikskrot per person och år, samtidigt som åtminstone ett par kg per person försvinner i ett "dolt flöde", vilket innefattar illegal export till länder utan strikta krav på hantering av detta miljöfarliga avfall (Kemisk exponering och hälsorisker vid hantering av elavfall [Arbetsmiljöverket, PDF]).

Skrivet av CFSsss:

Eller är det andra länders miljö vi tänker på för att det går åt mindre kemikalier vid produktionen? Så jag ska betala skatt för att Kina ska få bättre miljö?

Andra länders miljö påverkar även vår. Om skatten lyckas styra konsumtionen så att processerna i exempelvis Kina blir mer miljövänliga så blir det en global vinst. Man kan redan idag titta på andra sidan av myntet: Kinas miljö förstörs för att vi ska kunna köpa billig elektronik. Vi undviker att ha denna smutsiga och farliga tillverkningsprocess i vårt land och ser bara färdigpaketerade smartphones i affärerna.

Skrivet av CFSsss:

Dessutom så är ju en tung dator eller tvättmaskin kanske är rejält byggd och av hög kvalitet så att man inte behöver köpa ny varje år? Det är väl miljövänligt?

Det kanske det är, och då behöver du ju ej heller betala skatten varje år, vilket gör att du tjänar på att köpa "rejäla produkter" snarare än slit och släng.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CFSsss:

Hur kan en viktbaserad skatt avgöra om en dator eller tvättmaskin är miljövänlig eller inte? Please do tell.

Vikten säger väl inget om hur mycket tungmetaller som en produkt innehåller? Dessutom har vi väl återvinningssystem i Sverige? Eller är det andra länders miljö vi tänker på för att det går åt mindre kemikalier vid produktionen? Så jag ska betala skatt för att Kina ska få bättre miljö? Dessutom så är ju en tung dator eller tvättmaskin kanske är rejält byggd och av hög kvalitet så att man inte behöver köpa ny varje år? Det är väl miljövänligt?

Dummaste. Förslaget. Någonsin.

Så du ställer alltså en fråga men formar din åsikt om det innan du tagit reda på svaret?

Permalänk
Medlem

Fantastiskt hur alla kortsiktiga människor börjar skrika och yla över att de kanske får betala lite mer för vissa produkter ett litet tag för att vi ska slippa cancerframkallande ämnen i våra leksaker. Tänk lite längre och lite större tack, världen kretsar inte kring era plånböcker.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem

Äh.. Det handlar igen om att mjölka extra skatte pengar från befolkningsgrupper som generellt har pengar att köpa konsumtionsvaror, vill man verkligen minska användningen av kemiska ämnen i elektronik så sätter man hårdare krav på vad grejerna får innehålla, för större genomslag sker det via EU eller liknande, vi betalar nästan 40 miljarder för att politikerna ska få sitta bland dom andra aporna på det berget så om dom verkligen vill kan dom kan hoppa runt där nere i Bryssel och skräna om miljöansvaret.

Som många andra utsugningar som sker ur "miljö hänsyn" som exempelvis skatt på koldioxid utsläpp, vad blir det härnäst måntro, skatt att vi andas ut gasen i 70-80 år eller kanske fiser den betydligt mer potenta växthusgasen metan, men då kanske bara för män, fina flickor fiser ju inte som bekant.

Visa signatur

CPU: Intel i9-12900K Cooler: Asus TUF Gaming LC 240 ARGB MB: Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4 GPU: Asus TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB Case: In Win D-Frame HD: Intel Optane 900P 280GB, WD Black SN850 1TB Mem: Kingston Fury Beast RGB 3600MHz CL17 32GB PSU: Corsair AX760 OS: Win11 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av oceanic:

Äh.. Det handlar igen om att mjölka extra skatte pengar från befolkningsgrupper som generellt har pengar att köpa konsumtionsvaror, vill man verkligen minska användningen av kemiska ämnen i elektronik så sätter man hårdare krav på vad grejerna får innehålla, för större genomslag sker det via EU eller liknande, vi betalar nästan 40 miljarder för att politikerna ska få sitta bland dom andra aporna på det berget så om dom verkligen vill kan dom kan hoppa runt där nere i Bryssel och skräna om miljöansvaret.

Som många andra utsugningar som sker ur "miljö hänsyn" som exempelvis skatt på koldioxid utsläpp, vad blir det härnäst måntro, skatt att vi andas ut gasen i 70-80 år eller kanske fiser den betydligt mer potenta växthusgasen metan, men då kanske bara för män, fina flickor fiser ju inte som bekant.

Öh, pga EU är det tillåtet med farliga ämnen i Sverige som inte var tillåtna innan. Bland annat centerpartisten Lena Ek lobbade hårt för denna försämring.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av oceanic:

Äh.. Det handlar igen om att mjölka extra skatte pengar från befolkningsgrupper som generellt har pengar att köpa konsumtionsvaror, vill man verkligen minska användningen av kemiska ämnen i elektronik så sätter man hårdare krav på vad grejerna får innehålla, för större genomslag sker det via EU eller liknande

Citerar ett tidigare inlägg på temat:

Skrivet av phz:

Sverige är förbundet till RoHS-direktiven som gäller generellt i EU. Vi får inte sätta exempelvis importförbud för varor som uppfyller dessa gemensamma krav (se sida 112 i utredningen).

En del av förslaget handlar dock just om att Sverige även ska verka för att skärpa RoHS-direktivet till att förbjuda vissa av de farligare typerna av flamskyddsmedel. För att vi ska kunna göra detta så kräver det resurser gällande att dokumentera negativa hälsoeffekter av dessa typer av flamskyddsmedel (bedömt till 1.5 miljoner kronor per år), och det bedöms inte ge några effekter inom en tioårsperiod.

Så denna typ av "tvång" är en del av utredningen, men i kombination med andra åtgärder.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Flexiblus:

Glöm inte att staten som bryr sig om oss även höjer tv-avgiften

Därför höjs tv-avgiften i sommar

http://www.msn.com/sv-se/ekonomi/nyheter/d%C3%A4rf%C3%B6r-h%C...

Finns väl några här inne som säkerligen gläds åt detta.

Welcome to Sweden!!

Vem har sagt något om att staten bryr sig om oss? Oavsett om TV-avgiften slopas helt eller ej, så blir det förmodligen inte så stor klimatpåverkan av det. Det här handlar mer om att vi eller iallafall de flesta av oss vill, att världen skall bli ett renare ställe att leva på, istället för tvärtom. Världen blir skitare och sämre för varje dag som går, vilket verkar ha undkommit många här inne. Fast det är klart, om hela ens värld kretsar i att få nästa paragon lvl i Diablo och mamma kommer med smörgåsar till datorbordet, så kanske inte miljön betyder så mycket. Den dagen man öppnar fönstret och inser att det finns en riktig värld, och som förhoppningsvis även finns kvar när man nått paragon lvl 1000 i Diablo, så kanske poletten trillar ner.

Btw, det här inlägget var inte riktigt just till Flexiblus, råkade bara svara på just det du tog upp.

Visa signatur

If you follow the herd you are going to have to step through a lot of manure. Have the courage to trust in yourself and follow your own path.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon56869:

I Sverige bränner man väl det mesta av avfall. Särskilt plast är väl extra värdefullt för fjärrvärmeverken. Vad jag vet så får Sverige till och med betalt av andra länder för att bränna deras avfall...

Ne, Sverige Köper sopor för att förbränna till energi. Så vi importerar skadliga ämnen för o sippa bygga vindkraft. Då känns det ju extra värt o källsortera, som f.ö är en jävla bluff.
Man kanske ska börja där om man värnar om naturen och inte straffbeskatta för att "Folk har råd"....

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Öh, pga EU är det tillåtet med farliga ämnen i Sverige som inte var tillåtna innan. Bland annat centerpartisten Lena Ek lobbade hårt för denna försämring.

Så där har vi ett ytterligare exempel på vad vi får för våra skattemiljarder vi dumpar på det där "sopberget".

Visa signatur

CPU: Intel i9-12900K Cooler: Asus TUF Gaming LC 240 ARGB MB: Asus TUF Gaming Z690 Plus Wifi D4 GPU: Asus TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB Case: In Win D-Frame HD: Intel Optane 900P 280GB, WD Black SN850 1TB Mem: Kingston Fury Beast RGB 3600MHz CL17 32GB PSU: Corsair AX760 OS: Win11 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon56869:

Vet du vad hjärntvättad betyder?

Japp, det är sådana som inte förstår vikten av saker & därmed trollar!

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless