Åtgärda färg (efter att ha målat väggarna) i tak - Hur?

Permalänk
Inaktiv

Åtgärda färg (efter att ha målat väggarna) i tak - Hur?

Jag och min sambo målade väggarna i lägenheten när vi flyttade in, och i vår dumhet tyckte vi att det var onödigt att maskera taket för att undvika att få färg från väggarna där. Nu är det dags för flytt, och precis som väntat fick vi en anmärkning på det nu, och måste åtgärda det innan flytt. Jag har full förståelse för det, för det ser ut som att vi målat en list runt hela taket på grund av färg från väggmålningen.

Nu är frågan; hur åtgärdar jag detta enklast/billigast. Jag vill helst undvika att lägga en halv förmögenhet på att måla om hela taken (men misstänker att det är enda alternativet), går det att bara måla över nyansskillnaderna efter väggfärgen i taket? Både väggar och tak är vita, men väggfärgen som av misstag/dumhet hamnat i taket är mer gulaktig i nyansen. Enda alternativet är väl rimligtvis att måla hela skiten, för det lär väl knappast gå att "måla ner" den gulaktiga missfärgningen utan att få nyansskillnader gentemot övriga taket va?

All hjälp uppskattas innerligt, då jag är riktigt novis på området

Permalänk

Köp nån billig vit innomhusfärg från Coop bygg, Maskera och måla är nog enda alternativet då takfärgen säkerligen blivit lite blekt

Visa signatur

Idag använder jag min dator till Ingenting men den har

Ryzen 3700x b550 Gigabyte Aorus PRO, corsair 3600, b AOC 24"@144hz
Ryzen 2600x,Asus x470,Gigabyte 1080 Ti aorus
16 Gb vengeance @3000Mhz 1.37volt, Custom loop
|triple monitor|AOC24" AOC 24"@144hz, Dell Ultrasharp 24"

Permalänk
Medlem

Tyvärr tror jag att det enda alternativet är ommålning av taket om fastighetsägaren/bolaget ska bli helt nöjda, om man skulle försöka att bara bättra till det lite lätt är risken att det kommer lysa upp i jämförelse med resten av taket beroende på hur gammalt det är,
och om du skulle bestämma dig till att enbart bättra se till att du köper en matt, reflexfri färg då taket högst troligen redan är målat med en sådan färg.

Risken är dock att de kommer syna ner det också, jag skulle nog bara ta mig till att rulla över taket, var försiktig vid sparningen i takvinklarna så du inte går ner på väggen bara eller om du har kvar väggfärgen kan du i värsta fall försiktigt bättra till takvinkeln efter.

Alternativet är också att höra med fastighetsägaren om möjligheten finns att de kan lösa taket åt dig, beroende såklart på hur mycket dom skulle ta betalt för det.

Visa signatur

Fractal Design Define R5 White

ASUS ROG STRIX X570-E | AMD 5900X | EVGA RTX 3080
Corsair LPX 32GB | Samsung 970 1TB / Samsung 850 Pro 512GB / Samsung 870 4TB