Hur svårt är det att starta ett datorcafe och vad kan budgeten bli?

Permalänk
Avstängd

Hur svårt är det att starta ett datorcafe och vad kan budgeten bli?

Hejsan. Jag undrar vad budgeten kan bli om man vill starta ett datorcafe samt vad man behöver kunna för att hantera det. Jag tänker mig att folk får bli medlemmar på datorcafe för att sitta och spela de senaste spelen, surfa och så vidare. Sen tänker jag att man kunde ha en uteplats och då kan man få låna en bärbar och om man är medlem och sitta där samtidigt som man fikar.

Inomhus tänker jag 20 platser med uppställda datorer. Varje dator vill jag gärna bygga ihop och 15 tusen bör räcka för att den ska täcka alla spel som Gta V osv. Sen är det hyra kan det blir minst 10 tusen per månad ? Eller om man har köpt fastigheten så blir det billigare. Sen internet och lagningar av datorer samt fika och dryck.

Permalänk
Medlem

Blir nog rätt svårt att göra som du tänkt då inte många speltillverkare som tillåter sådan användning av sina spel
Budgeten går inte att svara på då man inte vet storlek på lokal samt hyra för sådan och så vidare

Visa signatur

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.

Permalänk
Medlem

Vi har två stycken i min lilla stad vad jag sett, aldrig varit in men det verkar som de kör mycket gratis online spel som League of Legends och Dota 2. Sedan så har jag för mig att du kan installera WoW gratis, bara ladda ned och patcha det på datorerna och att resten sedan är bundet på WoW konton. Så personer som går dit använder nog deras egna konton.

Verkar mest yngre som går dit, typ att hänga med polare efter plugget. Vet inte riktigt hur lönsamt det skulle vara och sedan måste du givetvis investera rätt mycket pengar på spel datorer. Du behöver nog även någon form av server miljö uppkopplat dessutom.

För att de skall vara lönsamt så behöver du nog även sälja läsk, godis, mat osv.

Permalänk
Medlem

Nu vet jag ju inte vart du bor men 10k i månaden för en lokal exkl el, fiber etc är lågt även i en håla som Enköping eller Bålsta. Sen är det även försäkring på detta, och ska du ha en försäkring som täcker dina datorer så börjar det bli ruskigt dyrt. Ska du köpa en fastighet så måste du se till att det finns ok med toaletter och att allt är handikappanpassat. Ska du ha en fastighet dit det kommer folk som inte bor där så kommer du åka på hårda brandkrav, inte bara någon brandvarnare och brandsläckare utan vi snackar antagligen sprinklers (Inte helt säker på vart kravet för sprinklers går enligt senaste bbr'en men det blivit hårdare).

Är inte bara datorer, du behöver stolar och inte några dåliga ikea stolar för dessa kommer misshandlas, du behöver skärmar, hörlurar, tangentbord och möss. Du behöver reserv på allt.

Bärbara datorer på en utedel? Försöker du bli av med sakerna?

Fika eller något enkelt att käka? Ganska hårda regler vad gäller sanitet för sånt.

Du kommer behöva någon anställd, för saker händer som tar din uppmärksamhet och då försvinner det saker direkt.

Får man fråga hur gammal du är och vad du har för erfarenhet inom entreprenörsbranschen? För det här låter som något en 15 åring kommit fram till med sina polare medans de satt på McDonalds.

Visa signatur

Arbetsstation/streamdator: Define R6, Ryzen 2600, 16GB DDR4, EVGA 980ti.
Speldator: Define R6, 6700k, 16GB DDR4, MSI 2080ti X Trio.
Filserver: Define R6, 2500k, 16GB DDR3, EVGA 960.

Permalänk
Medlem

Försökt sig på något liknande, tror inte det gick vägen...
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1082858-internet-cafe?p...

Hittade denna också... Inte så mkt för flashback men kanske står något intressant där...
https://www.flashback.org/t2173890

Finns något galleri också här på forumet där dem faktiskt fått igång allt, lokal, nätverk, bord/stolar, datorer, kassa, läsk etc.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Har varit i samma tankar som du men med tanke på att dom flesta har lagt ner samt att det är så billigt att äga en egen dator i dagslänget (inte som för 15 år sedan) så är det nog bara att glömma...hyran här i umeå är 35k för en mindre lokal i centrum och sen tillkommer ju allt annat. Budget på 500k för att starta upp får du nog räkna med om du inte blir sponsrad...

Visa signatur

| 4000D Airflow | MSI B550 TOMAHAWK | Ryzen 5600X | 32gb DDR4 | 1x 1TB Kingston NVMe | GeForce GTX 1080TI | Corsair RM1000x | 34" Xiaomi Mi Monitor | CM Storm Quickfire TK Brown | Logitech G602 | HyperX Cloud II |

Permalänk
Medlem

Jag måste bara fråga, men hur många projekt har du tänkt att göra? Serverhall hemma, större lan, internetcafé osv? Alla dom där samtidigt kommer kosta multum

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av jakob55:

Jag måste bara fråga, men hur många projekt har du tänkt att göra? Serverhall hemma, större lan, internetcafé osv? Alla dom där samtidigt kommer kosta multum

Skickades från m.sweclockers.com

Det verkar som att det är skoluppgifter/läxor han håller på med..

Visa signatur

Medlem #14

Permalänk
Medlem
Skrivet av JenzA:

Det verkar som att det är skoluppgifter/läxor han håller på med..

Ja ha, det är så det ligger till trodde nästan han hade nån miljard han behövde bränna

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

@jakob55: Nej men jag väntar på ett arv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Farbror Krut:

@jakob55: Nej men jag väntar på ett arv.

Du har inga planer på att investera dem pengarna lite bättre? Nu vet jag inte hur din situation ser ut, men kanske körkort? ny bostad? Lägga undan en slant till en buffert?

Hade jag personligen fått ett stort arv så hade jag inte kunnat lägga de pengarna på sånahär "nöjen".

Men iaf.
Det du behöver göra är att läsa på lite företagsstruktur etc. Du kan förvänta dig otaliga timmars läsning och kurser innan du kan slå upp dörrarna för ett datorcafé om du inte vill att det ska stängas nästa månad igen av den anledningen att du inte vet hur man driver det. Alla kan öppna en affär eller liknande, men få kan driva de med vinst.
I dagens läge så räcker det tyvärr inte med starka drömmar för att lyckas. Du har lite väl många bollar i luften tycker jag. Sparka bort några av dessa bollar, fokusera på en och börja trixa med den i några månader tills du har en kristallklar plan om hur allting ska fungera etc.

Att byta idé från vecka till vecka visar att du inte riktigt vet vad det är du vill. Du måste fokusera och börja gräva dig djupare in i ett projekt om det ska bli av. Börja kontakta andra internetcaféer. Läs böcker, gå kurser etc.

Lycka till!:)

Visa signatur

Det var bättre förr
- Michael B. Tretow