Pluggdator till grafisk design, hjälp mig att välja!

Permalänk
Medlem

Pluggdator till grafisk design, hjälp mig att välja!

Hej!

Är på jakt efter en pluggdator. Jag kommer att hålla på med bildredigering och grafisk design, vilket gör att jag vill ha en dator som har bra prestanda. Alltså vill jag ha en bra processor, 8gb ram samt en bra skärm. Jag värdesätter också mobilitet, därför får den inte vara för tung (inte över 2kg) och mellan 12-14 tum. Bra batteritid är även något jag värdesätter. Jag vill helst inte betala mer än 10 000 kronor för datorn. Jag har nu tittat ut lite olika datorer som jag tror kan passa mitt ändamål:

https://www.komplett.se/product/856644/datorer/datorer-barbar...

https://www.inet.se/produkt/1978213/lenovo-710s-i5-8gb-256gb-...

https://www.inet.se/produkt/1978172/acer-aspire-v3-372-i7-8gb...

Vad jag är kluven nu på, är vilken av dessa jag ska välja. Jag tycker om designen på Lenovos dator mest, samt ser tagentbordet bättre ut på denna dator. Dock har datorn en lite klenare processor än de andra två, om jag inte uppfattat det fel? Annars verkar datorerna ganska likvärdiga rent prestandamässigt, av vad jag kan se. Dock är jag inte särskilt vass på datorer, så det jag behöver hjälp av er är egentligen;
finns det några större skillnader mellan de tre datorerna? Vilken av de tre har starkast prestanda? Är lenovo-datorn ett bra val, då jag gillar design och tagentbord, eller är det smartare att välja en med bättre prestanda? Finns det någon annan dator ni tycker passar mig bättre?

Tack så mycket i förhand!