Andra gången postnord "försökte lämna paket"...

Permalänk
Medlem

Har hört om folk som beställer till jobbet istället, då tycks utdelningsviljan vara större

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Inaktiv

Väljer aldrig hemleverans om det inte är stora möbler. Fast argumentet att inte plinga/ringa vid leverans visar hur dålig nivån på serviceN PostNord har. Gillar mer att hämta paket hos ombudet.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag pröjsade extra för att få ett vapenskåp på nästan 100kg inburet och ställt på plats. Det dumpades utanför trapphuset med ett glatt "Lycka till!" innan chaffisen drog vidare på nya äventyr. I slutändan slapp jag iallafall betala för inbärningen, men det kostade lite ryggont.

Visa signatur

Any machine is a smoke machine if you use it wrong enough - AvE

Permalänk
Avstängd

Jobbiga är om man beställer något på över 20kg som då inte kan lämnas på utlämningsplatsen, sist tog dte mig utan att överdriva 10 dagar, lika många samtal till kundtjänst (ca 30-60min väntetid per gång) och 6 resor till distributionscentralen att få ut paketet, Fick gång på gång beställa ny utkörning och de struntade i att dyka upp

Alltså 10 dagar för att få ett paket levererat 6km, det är skcikligt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baalex:

Jag pröjsade extra för att få ett vapenskåp på nästan 100kg inburet och ställt på plats. Det dumpades utanför trapphuset med ett glatt "Lycka till!" innan chaffisen drog vidare på nya äventyr. I slutändan slapp jag iallafall betala för inbärningen, men det kostade lite ryggont.

Det var väl bara och hänga av dörren så blir den ju en aningen lättare. Jag lider dock med dig ändå.

Här uppe var jag bor så har det då hittills fungerat bra. Postnord kommer och är på dörren, dock utan att meddela före om paketet har gått via DHL t ex. Det är nånting jag tycker iofs är plågsamt för chaffisarna. De hade lätt kunnat fått fixat sig ett nummer uppifrån och sedan gör dom bara en pling så vi kan göra upp om leveranstiden, vilket i sin tur hade skapat lite mindre oreda i deras vardag.

När Postnords bud levererade min kontorsstol som var rätt tung, så erbjöd chaffisen till och hjälpa till och bära upp den till min våning. Men jag sa att det är lugnt, man vill ju sträcka på musklerna själv ibland. Det var en gris och bära upp själv, tjurig som man är så vann man ändå.

Samma brevbärarna, dom fungerar hur bra som helst. Visst, dom står inte och väntar allt för länge bakom dörren när dom plingar på för och lämna ett paket/varubrev. Men dom utför sitt jobb.

Tror ändå det är något riktigt stort fel på organisationen uppåt. Jag hade då inte lagt skulden på budbärarna då Postnord i sig verkar ju svarva igenom folk på ett löpande band.

EDIT: Jag kom faktiskt på mig själv nu - att de lämnade ett paket som gått via Fedex i min trappuppgång. Det stog att dom hade fått en "signatur" nere i ingången utav hon i lobbyn. Men det tog jag och lindade runt öronen på dom via Fedex. Nog för att det var schysst gjort på ett sätt, men grejen var att paketet fick vila helt ensamt nån timme innan jag kom hem.

Nästa gång det blev en Fedex leverans igen - så tog jag och påminde dom om incidenten och att det inte ska hända igen. Det gick bra den gången.

Permalänk
Medlem

@GooGeL: Jodå, jag häktade av dörren, så det blev lite enklare. Problematiskt att kånka in ändå, då 80kg i marklyft inte är så farligt, men 80kg halkigt skåp är ganska otympligt. Där var det lite manlig stolthet och pannben som drev en att få in det ändå. En jäkla tur att man bor på bottenplan ibland.
Dock så kändes det ryggen att man blivit latare och äldre

Visa signatur

Any machine is a smoke machine if you use it wrong enough - AvE

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baalex:

@GooGeL: Jodå, jag häktade av dörren, så det blev lite enklare. Problematiskt att kånka in ändå, då 80kg i marklyft inte är så farligt, men 80kg halkigt skåp är ganska otympligt. Där var det lite manlig stolthet och pannben som drev en att få in det ändå. En jäkla tur att man bor på bottenplan ibland.
Dock så kändes det ryggen att man blivit latare och äldre

Jo, ska snart in med ett skåp på 120kg totalvikt upp till tredje våningen. Första bössa på gång. Blir och bukfylla med krämbullar efter det där aset. Nah men ska leta en trappkärra sen bara riva upp den för trapporna! Eller korka upp en whiskey - då kommer hjälpen fram rätt fort.

Permalänk
Medlem

Logistikbranschen känns ju som ett enda stort skämt. Senast jag hade med Postnord att göra så returnerade de min beställning till avsändaren en vecka för tidigt. Man blir lagom glad när man tagit sig till ombudet och de säger att ens paket inte finns där.

Visa signatur

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Permalänk
Medlem

Varför kan ingen gå till bottnen med detta problem. Folk har ju spekulerat att personalen är tvugna att fuska för att dem inte hinner/ska se bra ut på papper. Det måste ju finnas en anledning till att servicen och leveranstiden har blivit längre och längre sedan posten blev postmord. Jag ska inte behöva vänta 5 arbetsdagar på att ett paket ska levereras när den i vanliga fall skulle vara här på tisdag. Kanske gör postmord medvetet förseningar i "stickprov" eftersom de vill motivera folk att skicka med spårbart (dvs. dyrare)? Och självklart säger supporten att "mjo, men nästa gång borde du ta spårbart och rekommenderat". Liksom är det mitt fel att paketet bara har "försvunnit" tills vidare?

Permalänk
Inaktiv

PostNord går back. Vad finns det att göra förutom att skära ned på personal? Samgående med Posten i Danmark var en ren skär förlustaffär. Där visste danskarna att volymen skulle gå ned. Svenskarna sitter med Svartepetter då makten är delad lika. Annars kunde svenskarna bara knoppa av den danska delen och låta den gå under.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Satt hemma hela dagen idag. Som ett barn på julafton så satt jag så att jag hade full uppsikt ut medans jag slötittar på tv. Visst, det finns en bom och det är ca 100 meter att gå. Var ute och kollade bommen, den var olåst. Sjukt jobbigt att öppna den kan tänkas.

"Det gick inte att leverera. Mottagaren får en avi om var försändelsen kan hämtas." kommer strax efter 14 (innan dagens händelser i Stockholm).
Vilket skämt. Kundtjänst säger att de varit här och läst in att det inte gick. På min adress påstår man. Nu måste paketet gå tillbaka till Veddesta för att där sorteras IGEN för att sedan gå till Ica som ligger 2 km från mig. Kan inte posten lämna paketen där direkt istället? Nej, så funkar det inte enligt kundtjänst. Att få prata med någon form av chef är inte möjligt. Det är stopp hos kundtjänsten. Kundtjänst kan inte heller ringa utgående samtal, de har inga telefonnummer till sorteringen och de kan inte kontakta några förare. Konstigt det där när förarna springer runt med ganska moderna handdatorer men det finns inget sätt att kontakta dem på. Det hade de i alla fall senast de LYCKADES med att leverera ett paket hem till mig. På samma adress som det idag var omöjligt att leverera på. Jag ringde då huvudväxeln och hon ville koppla till kundtjänst. Jag har pratat med två personer från kundtjänsten där den första sa att jag skulle ringa Veddesta och försöka hämta där för att de "har öppet till 18". Hon hade dock inget nummer och inga andra uppgifter. Jag försökte ringa till Veddesta (via googlat nummer) men kom förstås till kundtjänsten igen där en annan person säger att det inte går att ringa Veddesta och att han inte vet varför hon sa så. Jag är fly förbannad och postmord får lösa det här. Jag bryr mig inte om hur men mitt paket ska hit även om det råkar vara helg. Just paketleveranser är något de bör sköta med tanke på att antalet skickade brev minskar kraftigt men fler handlar på nätet och det är varor som ska levereras. Aldrig att jag väljer postnord igen om jag har möjlighet att välja.
https://www.svd.se/posten-erkanner--har-struntat-i-att-levere...

Jag har dock lyckats få tag i en chef. Denna chef skulle återkomma till mig om och hur detta kan lösas. Tyvärr gick det inte att lösa just nu pga händelserna i Stockholm. Men det är okej, jag är hemma hela helgen så det är bara att lösa! Fortsättning följer...

Permalänk

Jag har också haft samma problem med postnord, helt värdelöst...

Visa signatur

ASUS GeForce STRIX GTX 970|i7 4970k 4ghz |Asus Z97A| Corsair16gb CM8GX3M2A1600C9| Crucial_CT480M500SSD3 & OCZ Agility 3 120GB SSD |
Cooler Master G650M|

Macbook Pro Retina 13'' Late 2013.|Playstation 4.| Lenovo Tablet | Samsung s20 |

Permalänk
Medlem

Jag trodde faktiskt jag skulle ha problem. Beställde grejer från tyskland över 20kg i ett stort paket som jag visste att jag inte skulle kunna ta själv. Jag får inte ens alternativet att det lämnas på min lokala ica som är 210m bort (som jag brukar med paket) så jag trodde att jag skulle ha massa strul.
Dagen paketet ska komma så får jag vänta till 10-20 min efter att de skulle varit där (skulle vara mellan 1-3 och de kom nästan halv 4).
Jag såg de köra långt bort på vägen och jag tänkte om jag springer så kanske jag hinner ikapp dem. Jag såg de stanna långt bort på vägen och sedan vända...på väg till min dörr (!!!) . När de väl kom till framsidan av huset så han jag möta dem och de var till och med på väg att ringa mig och säga att de var där (WTF? Trodde jag aldrig).
Sedan få frågar de om jag vill ha hjälp med den (var bara hemkörning) och de bar ner den i mitt förråd.

När jag väl använder postnord så fungerar det. Gick sämre för farsan dock...han fick sitta hemma en hel eftermiddag på ett paket som aldrig kom...de försökte inte ens.

Jag använde någon subsak till postnord för det stod postnord och sedan typ dpd eller något annat tyskt grejs. Det kanske är bättre än deras vanliga tjänst men vad vet jag? Jag har ändå bara 200m så för mig kvittar det.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chibariku:

@JohanKJIP: Ett välkänt fenomen, vill man ha hemleverans ska man inte välja posten. http://cornucopia.cornubot.se/2016/08/posten-medger-struntar-...

Därför mina däck låg på postnord fyra dagar utan att röra sig... Tog sig från tyskland till sverige på 1 dag

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av downup:

Därför mina däck låg på postnord fyra dagar utan att röra sig... Tog sig från tyskland till sverige på 1 dag

Skickades från m.sweclockers.com

Har upplevt samma sak, tar 2-3 dagar tvärs över hela Europa, sen tar det 5 dagar de sista 8 kilometerna från postens lager till utlämningsstället.

Permalänk
Medlem

Över 95% av paketen till jobbet "försöker" dom leverera, men misslyckas vilket får till följd att vi måste lägga arbetstid på att hämta dom på Postens företagscenter som har stängt mellan 10 och 15.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk
Medlem

Prylar som går att följa från tex Kina brukar registreras som mottaget av postnord och sedan så dröjer det minst en vecka innan det plötsligt ligger i brevlådan.

Permalänk
Medlem

I torsdags fick jag hemleverans för första gången...jag gav tjejen som levererade en kram och puss som tack.

Permalänk

DHL Viktig information Varning för bluffmejl

Fick sms ifrån "DHL" idag om att jag hade paket på väg och snarast skulle boka frakt... NOT! Har inte beställt något med leverans ifrån DHL. Skum webbadress i sms:et.. Gå inte in där och kika om ni har fått något sms/e-post.

Kan ju vara bra att veta.

DHL själva informerar så här :
http://www.dhl.se/sv/viktig_information.html
http://www.dhl.se/sv/viktig_information/111815.html

Visa signatur

R5 | i5 12600K | RTX 3060 | Z690 | 16 GB RAM | 1 TB M.2 SSD | 3xNH-A14 | NH-D15S | 750 W PSU

Permalänk

Postmord i ett nötskal, dom har slarvat bort mina skilsmässopapper.
Hur som helst så fick jag aldrig något leverans till dörren, men lapp i brevlådan fick jag fast jag satt hemma (arbetslös).
Samma sak hände grannen, men han springer till fönstret och skriker till brevbäraren "Jag är visst hemma din jävla slappa f****".. Jag satt på balkongen och hörde allt, fick byta kläder när kaffet ville ut genom näsan.

Men vi har en ny brevbärare, snygg trevlig tjej som verkar flörta med mig, får paket hem till dörren fast jag inte ska få det

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Kebabrulle

Desktop = AMD A10-6800K, 8GB, AMD R9 290 4GB

Permalänk
Medlem

Blir helt jävla galen. 3:e gången gillt kukhuvudena på postnord kukar ur.
Seriöst, dom där jävla skämten till "chaufförer" borde ju avskedas per automatik. Förstår inte hur fan man kan ha folk anställda som bryr sig 0 om sitt jobb.

Jag sitter hemma och väntar på en leverans. Sitter så att jag ser porten från fåtöljen.
13.42 ska chaffisen ha varit här "men inte kommit in".
Det står som notis "använd portelefon" samt mitt telefonnummer, PÅ PAKETET.
Uppenbarligen är inte chaffisen läskunnig.

Ringer kundtjänst, som säger att det sitter GPS i scannern. Då visar det sig att den inte har använts. Mao, 100% sannolikt att chaffisen inte var här, då hade ju GPS:en inte haft nått att dölja. Frågar då hur chaffisen lyckas regga in detta men det är bortom hennes vetskap.
Fråga nummer två är varför chaffisen inte ringt mig. En chaffis som har för avsikt att leverera hade väl ringt?

Hon är benägen att hålla med om att chaffisen aldrig varit här utan bara reggat in ett utkörningsförsök.
Säger även att detta tyvärr är "vanligt förekommande".

Nu får jag istället tidigast imorgon 16.00 hämta paketen hos mitt ombud.
Frågar om jag kan få någon typ av skadestånd, helt omöjligt. Enda sättet att öht reklamera/felanmäla detta är att jag anmäler det till företaget jag köpt varorna av, då det är dom som köpt tjänsten från Postnord.
Frågar då om hon tycker att tidsåtgången för det verkar rimligt, samt ställer mig frågande till om företaget jag köpt sakerna av öht kommer orka driva någon sorts reklamation. Det har hon inget bra svar på.

Det enda hon kunde "erbjuda" var ett nytt utkörningsförsök. Ja tacka fan för det? Ska min utkörning ha ansetts som "förbrukad" när chaffisen öht inte var här?!! Sinnessjuk logik hos Postnord.
Jag frågade henne då varför jag ska hålla mig hemma och lita på att dom kommer nästa gång, återigen satt hon bara tyst.

IDIOTER!

Permalänk
Avstängd

Häromdagen så fick jag en leverans från postnord, hade liksom beställt grejer från utlandet med hemkörning och de KÖRDE UT DET PÅ RIKTIGT!!! Blev helt chockad, aldrig hänt mig tidigare, behövde inte ringa kundtjänst 8ggr eller nånting. Måste ha varit en sommarvikarie

Permalänk
Medlem

Fick mitt kit från noctua levererat till dörren igår, via postnord. Vart riktigt förvånad faktiskt, ska nämnas att det var ett vanligt brev eller rättare sagt en jiffypåse.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X