Denon AVR-X1500 eller AVR-X2500?

Permalänk
Medlem

Denon AVR-X1500 eller AVR-X2500?

Hej,

ska köpa förstärkare och vet inte vilken jag ska välja av dessa två. Tycker specifikationen är näst intill identisk! Ska köra 6 ohms högtalare. 2.0 till att börja med senare 3,0 därefter 3.1. (troligen aldrig med bakre kanalerna.

Vad är fördelarna med 2500 jämt emot 1500 versionen och tvärt om?

Permalänk
Medlem

största skillnaden är att 2500 har lite mer kraft i slutstegen och därmed möjlighet för dig att spela lite högre innan den börjar distordera utsignal så det låter dåligt.

går lätt att jämföra dessa två via hifiklubben:
https://www.hifiklubben.se/jamfor-produkter/?compare=DENAVRX2...

Permalänk
Medlem

ok är ganska ny så 5w skillnad verkar ju verkligen lite. Men är detta vid väldigt höga volymer, eller märks det även på lägre tex mer kropp/bas vid låg volym?

Permalänk
Medlem

vad gäller mätteknik vid ljud så är endast den som står längst ner något att bryr sig om övriga värden är tyvärr ointressanta när du väl spelar upp ljud som t.ex. film eller musik då du spelar över stora delar av frekvensbandet samtidigt. De värden blir helt plötsligt 80 mot 95 Watt vilket blir en ökning med ca 20 % effekt.

Om man sen tar den förenklade fysikfunktionen att dubbel effekt gör att du kan spela dubbelt så högt i samma utrymme (till svagaste delen fallerar) vilket är en ökning på 3 Db (decibel) och sen lägger till att hjärnan även gör om upplevda skillnaden i ljudvolym så att en ökning med 10 gånger, 10 Db, upplevs dubbelt så högt. Då blir slutsatsen att du inte kommer märka speciellt stor skillnad på hur högt maxvolymen är men däremot kan du få många andra fördelar på vägen om du har mer kraft att tillgå.

Permalänk
Medlem

Är det inte så att man vill ha högre Watt för att spela lägre, inte högre (d.v.s. mindre THD). Effekten sprids ju ut bland alla kanaler och ska du köra 3.1 så känns det extremt onödigt med något starkt (speciellt då basen driver sig självt)

Viktigare imo är storleken djupet etc så att den får plats i möbeln samt att högtalarna är korrekt placerade och att man har en matta och annat som förhindrar ljudet från att studsa runt för mycket.

Permalänk
Medlem

Vart en 2500 till slut, den verkar vara lite mer påkostad enligt doverse forum så 1000kr extra får vara ok. Lär inte byta ut den på många år.

Skickades från m.sweclockers.com