Vilken är den längsta filmen du sett?

Permalänk
Medlem

Das Boot här med tror jag. Fy fasiken vilken tråkig film för övrigt. Det händer precis ingenting hela filmen sen när det väl blir lite action så tar den slut.

Visa signatur

Citera så att jag hittar tillbaka! AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B450 Tomahawk Max | 32GB Ballistix @ 3733/16 | EVGA 2070 | Crucial MX500 2TB | EVGA G2 750W | Windows 10

Permalänk
Medlem

Troligen vilken som nu är längst av extended sagan om ringen.
Betade av alla tre på samma dag dessutom

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Förutom den förlängda versionen av The Return of the King så är det nog Dances with Wolves Extended Cut (3 h 53 min) som är längst bland filmerna jag sett. Därefter Lawrence of Arabia.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shrudder:

Das Boot här med tror jag. Fy fasiken vilken tråkig film för övrigt. Det händer precis ingenting hela filmen sen när det väl blir lite action så tar den slut.

Ungefär som andra filmen i Sagan om ringen-serien... Outsägligt tråkig och långsam film. Händer nästan inget alls, och ändå är den tre timmar lång. Hade gått att redigera ner till en bra bit under timmen i längd.

Bladerunner är en annan film som skulle behöva klippas om av nån som inte har ett svårt valiummissbruk...

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Frågan kvarstår

T ex The Stand:
https://www.imdb.com/title/tt0108941/

Den är ju sänd som en serie i tre (sex?) delar, men klippt som en lång film på DVD (eller vissa DVD’er åtminstone).

Skrivet av Implor:

Är en mini-serie. Oavsett om man sedan klippt ihop den till ett avsnitt. Tänkta formatet är som mini-serie.

Ja är väl gränsfall på dom, fanns ju flera sånnadär tv-serier, The Shining från 97 och Red Rose är ju också exempel. De två hyrde jag på VHS i tron om att det var "riktiga" filmer.

De långtutare (som går över 200min) jag sett är nog: Godfather Part 2 (202min), Seven Samurai (207min), Once Upon a Time in America (dir cut 229min), Gone with the Wind (221min), Ben Hur (222min), Heavens Gate (dir cut, 216min), The Return of the King (extended 262min), Das Boot (dir cut 208min) och Dances with Wolves (extended 240min)

Return of the King var mycket längre än jag mindes nu när jag kollade upp längderna. Senaste jag såg av dessa var Heavens Gate som spontant kändes eoner längre. Känner att jag borde beta av Lawrence of Arabia och The Ten Commandments också, som jag inte sett "på riktigt" utan mest mest sett delar av dom när de gick som matiné i min barndom.

Permalänk
Medlem

2001 var den sista filmen som spelades på Palladium i Stockholm innan den stängde för gott och blev casino till slut - det var Stockholms största duk med 24 m bredd, - Jisses vilken stämmning det var när man den sista vecka körde alla stora äventyrsfilmer som fanns och det fans inte en plats ledig om man inte var mycket god tid före och köpte biljetter - har nog aldrig sett en biograf så crowdad med folk vare sig före eller efter som just den veckan innan stängning....

Jag saknas dessa storbiografer, med riktiga lågbashorn och rejäl duk - de har förstört Rigolettos stora salong med någon modern ljudanläggning - det var verkligen ingen fel på den gamla, klart det bästa ljudet med imponerande och transientsnabba låg och subbasresurserna, av alla stockholms biografer oavsett THX-märkning etc. Var dödligt besviken när jag besökte den efter deras ombyggnad...

Permalänk
Skrivet av twit:

Shoah, 9½ timme lång dokumentär om förintelsen, i intervjuform med både förövare, offer och åskådare.
Började lite väl sent en kväll så blev sisådär 3½ timme den dagen och resterande sex timmar dagen efter.

Shoah var också längsta biobesöket för mig; 2 x 4,5 h (två kvällar) på Cinemateket.

Permalänk
Medlem

Min längsta är nog, som för många andra, The Return of the King Extended (251 min) följt av en rad äldre filmer där ingen verkar ha sträckt sig längre än 4 timmar. Har inte sett några nyklippta versioner av klassikerna heller.

Skrivet av crew seven:

Tyckte att detta kunde va lite kul underhållning så här en Fredag nämligen att få reda på film som är den lägsta du sett. Min är Das Boot originalet som är på tyska ej dubbat den är cirka 4 timmar och 41 minuter lång. Efter en sån lång rulle känner man sig ganska sliten samt att det går åt en hel del popcorn och läsk. Hur laddar man inför en sån film?

Edit: det ska va en film inte se flera episoder på raken av star wars eller miniserier.

Den längsta versionen av Das Boot är en ihopklippt miniserie om jag inte minns fel. Övriga är betydligt kortare (utan att vara korta för den delen). Bra film hur som helst men länge sen jag såg någon av versionerna.

Skrivet av Drickz:

Red Cliff

288 minuter, riktigt bra film också!

Den släpptes väl i två delar så jag skulle nog inte räkna den som en film med ovan nämnda regler.

Permalänk
Inaktiv

Das boat här också..

Skrivet av cyklonen:

Das Boot är nog även mitt rekord.
Därnäst kommer Lawrence of Arabia (ca 3.45), och sen The Right Stuff (ca 3.15).

Jag ser dem lite i etapper. Blir alltid nån liten paus för att gå på dass och hämta nån matbit.

Das boat vilka minnen. Jag var typ 5år såg filmen om och om igen, fattade inte ett skit vad de sa. Men dessa ubåtar var så coola.

Nu går Das boat som serie på svt. Men jag några år senare är precis som när jag var 5år, jag vill se ubåtarna, skippa allt det andra.. Så det blir att jag ej alls ser på serien.

De som tycker jag var knäpp att se samma film om och om igen, så gjorde otroligt många barn det när man endast hade svt 1 och svt2, det är lite skillnad emot dagens barn som har netflex, yotube och annat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mudde:

Den längsta versionen av Das Boot är en ihopklippt miniserie om jag inte minns fel. Övriga är betydligt kortare (utan att vara korta för den delen). Bra film hur som helst men länge sen jag såg någon av versionerna.

Vet att det finns en miniserie svt visade den för ett tag sedan men det va helt andra skådespelare.

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alling:

Det är nog The Return of the King, som i den förlängda version jag sett är drygt fyra timmar lång. Fantastisk film!

Instämmer!
Den är ganska exakt 254 minuter lång, eller 4h 14min

Visa signatur

Stationär: Core i9 13900k | Asus X790 ROG Strix Gaming-F | 32GB DDR5 | RX 7900 XT | Lian Li PC-O11 dynamic evo
Laptop: Macbook Air | Apple M1

Permalänk
Medlem

Das Boot 4:41 versionen här med. Tekniskt sett sändes det som en mini serie men den klipptes om till en film och släpptes officiellt.
Bra film!

Visa signatur

13600KF, RTX 4070 FE, B760I, 32GB DDR4, NR200P

Permalänk
Medlem
Skrivet av emilakered:

Kan nog vara Fanny och Alexander, "riktiga" versionen som inte är nedklippt. Vill minnas den klockar in på lite över 5 timmar.

Skickades från m.sweclockers.com

Försökt plöja mig igenom den flera gånger. Somnat ifrån samtliga 😁

Permalänk
Medlem

Speltid: Cleopatra (3h 52m)
Det behövs en paus någonstans på vägen, men klassiskt och storslaget på alla vis. Imponerande när man vet att de fått bygga i stort sett alla kulisser i full skala med en massa statister.

Mental: Transformers: Age of Extinction (2h 45min)
Filmen som vägrar ta slut. Efter den stora fighten i Chicago (igen) så känner man "Äntligen är filmen slut" men nej, då lyfter hela gänget och flyger till Hong Kong för att köra hela slutfighten en gång till. Det är som om de filmat två slut, ett för den västerländska marknaden (Chicago) och ett för Asien (Hong Kong) men se råkade någon klippa in båda sluten i filmen...

Edit: Return of the King, extended är ju tekniskt sett ännu längre än Cleopatra. Tänkte inte på specialare.

Permalänk
Medlem

Satantango av Béla Tarr är riktigt bra och är 7.30h.

Permalänk
Avstängd

Då inte serier räknas men vill ändå säga hela sagan om ringen serien i förlängda verisioner på en dag. Mot slutet av tredje filmen så slog TV:n av förmodligen på någon form av 12 timmars timer eller så.
Var lite seg efter de tolv timmarna.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Roots "1977 " edition på vhs för MÅNGA år sen. Miniserier med över 9 timmar.

https://www.imdb.com/title/tt0075572/

Visa signatur

Chassi Fractal design R6 USB C, Skärm LG UltraGear 38GN950 38" Moderkort ASUS ROG STRIX X570-E GAMING CPU 5800X3D RAM G.Skill 4x8 DDR4 3600MHz CL16 Ripjaws SSD 1 Samsung 970 EVO Plus 250GB SSD 2 CRUCIAL MX500 2TB. SSD 3 WD SN770 2TB,SSD 4 SAMSUNG 970EVO 512GB, GPU Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB AORUS XTREME NON LHR. Nätagg Corsair RM1000x.

Permalänk
Medlem

Sagan om Ringen - Konungens Återkomst Extended Edition är väl den längsta filmen jag på rak arm minns att jag sett i sträck. Den klockar in på runt 4 timmar 11 minuter.

När jag ser om dem alla på senare tid så brukar jag passa på att ta ett litet break på kanske 10-15 minuter när man ska byta skivan.

Permalänk
Medlem

Pestens tid på vhs, är väl egentligen en serie så den gills nog inte. Tror den var runt 6h...

Visa signatur

"Jag är så gammal att jag brukade styra med piltangenterna"
StoppaCopySwede
Fraktrfitt:Inet

Permalänk
Relik 📜
Skrivet av micke7406:

Försökt plöja mig igenom den flera gånger. Somnat ifrån samtliga 😁

Haha! Nej, det är inte lätt..

Visa signatur

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-11400F - B560M-ITX/ac - RTX 3070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 5600 - Prime B450-Plus - RX 6750 XT - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> HP Pavilion Aero - R5 5625U - 16 GB DDR4
▪ Konsol -> Steam Deck, Xbox Series S

Permalänk
Medlem

Måste vara Das Boot
Starka kandidater till plats 2 är nog Casablanca eller Once Upon a Time in America

Visa signatur

Chassi: Enthoo EVOLV mATX Moderkort: MSI M75A-E33 CPU: i5 3570K 4.4GHz Kylare: Corsair H75(P&P) Nätagg: FD Newton R2, 650W RAM:Corsair Vengence 16GB GPU: EVGA SSC ACX GTX 970 SSD: Japp Tangentbord: Gigabyte Aivia Ghost (röda brytare) Mus: QPAD 5K Ljud: Turtlebeach Earforce
OS: Win 10 pro Mobil: Motorola G5 Plus.