Permalänk
Medlem
Skrivet av Viktorph:

Häller ni i flingorna före filen också?

Skickades från m.sweclockers.com

ja

Visa signatur

Ryzen 7 5800X, 32GB DDR4 @ 3600mHz, 7900XTX, 4,5 TB SSD

Permalänk
Medlem

Det är helt en smaksak vilken sida man väljer.

Den gropiga om man vill ha dig mycket smör, den platta om man inte vill ha så mycket smör.

Don efter person.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mizzarrogh:

Ja, du får nog justera det så att det fungerar, jag brukar höfta rätt mycket när jag lagar dem.

Hehe, ja jag får testa lite. Men oerhört glad att du lade ut receptet ( vet inte om det är för att jag precis börjat semestern eller om jag bara är förnöjd) Tack igen!

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Valonen:

Hehe, ja jag får testa lite. Men oerhört glad att du lade ut receptet ( vet inte om det är för att jag precis börjat semestern eller om jag bara är förnöjd) Tack igen!

Har man för mycket mjöl blir de plattare och ganska hårda, men de brukar gå att äta ändå, ha ha.
(För litet ger sig själv då de inte går att kavla ut i så fall...)

Jag brukar köra kanske 2/3 rågmjöl och 1/3 vetemjöl så håller de samman bättre. (Man kan så klart också göra dem på enbart vetemjöl, dock inbillar jag mig att det är litet mindre hälsosamt... )

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

Frågan e ju helt åt skogen, man brer ju smör och inte knäcke på knäckebrödet.
Tala om tårta på tårta liksom.

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Problemet om man inte använder smör är att ostskivan enklare faller av, samma gäller skinka och skivbar leverpastej också.
Jag brer givetvis på den gropiga sidan då det är den rätta, den plana sidan ska vara ner mot bordet. Det säger sig självt. 😀

Jo, men man är ju stadig på handen! 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

JJ2 Multiplayer
JJ2 ZStats

[1] Ryzen 5800X | 5500XT | Kingston A2000 | Lenovo G24-10 144Hz [2] Ryzen 5700G | RX 560 | WD Blue SN550 [3] Ryzen 5600G | Kingston A2000 [4] Ryzen 3600 | GT 740 | 850 EVO [5] Ryzen 3600 | Geforce 405 | 850 EVO (alla är i bruk)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefflo:

Jag brer givetvis på den gropiga sidan då det är den rätta, den plana sidan ska vara ner mot bordet. Det säger sig självt. 😀

Skillnaden i planhet är försumbar... Eller märker du någon praktisk skillnad i stabilitet med plana eller gropiga sidan neråt?
Jag förstår inte det här resonemanget alls

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Köpte Leksands knäckebröd med sötpotatis och bönor. Fastnade för det direkt, det är snäppet krispigare och har en god smak. Problemet är att det är cirka 40% dyrare än vanligt knäckebröd.

Permalänk
Expertgissare

Jag antar att alla som brer smöret på den slätare sidan av knäckebrödet också häller upp sitt kaffe på den mindre gropiga sidan av sin mugg...

Men vem är jag att döma, folk får göra som dom vill, även om det är fel

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

FD Meshify C -|- X570 AORUS ELITE -|- Ryzen 7 3700X -|- FD Celsius S24 -|- Crucial Ballistix Sport 32GB -|- Radeon R9 380X -|- WD Black SN750 1TB

Permalänk

Galna människor i den här tråden, inte nog med att ni brer på fel sida av knäckebrödet, ni äter ju fel knäckebröd också.

Rågrut är vad som gäller och man brer på ovansidan och inte på undersidan.

Permalänk
Medlem

en ickefråga:)
Givetvis är den gropiga sidan rätt sida att smöra på och ha pålägg på.

Titta på alla bilder på brödpaket så ser ni att påläggen ligger på den gropiga sidan.
Även utan pålägg så fotas alltid den gropiga sidan. Alltså är den sidan ovansidan.

Har ni någon gång sett en limpa ligga med plana sidan uppåt i reklam eller på bild?

Permalänk
Medlem
Skrivet av kribb:

Titta på alla bilder på brödpaket så ser ni att påläggen ligger på den gropiga sidan.
Även utan pålägg så fotas alltid den gropiga sidan. Alltså är den sidan ovansidan.

De visar håliga sidan bara för att den estetiskt är lite mer spännande (och mer typiskt knäckebröd kanske) än andra sidan.

Ett bra exempel på det är den här bilden... På en dubbelmacka så brer de på plana sidan uppenbarligen.

Det viktiga är alltså att visa den håliga sidan uppåt, inte att bre på den sidan.
En estetisk fråga alltså och inte en praktisk fråga.

Skrivet av kribb:

Har ni någon gång sett en limpa ligga med plana sidan uppåt i reklam eller på bild?

Dålig jämförelse som redan nämnts i olika sammanhang här.
Ligger en hårdbrödskiva sämre om platta eller håliga sidan är neråt?

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Självklart den gropiga sidan.
Äter Wasa Havre, perfekt så man får extra smör när man smörar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Roger W:

Det viktiga är alltså att visa den håliga sidan uppåt, inte att bre på den sidan.
En estetisk fråga alltså och inte en praktisk fråga.

Och alltså är den gropiga sidan ovansidan på brödet.
Det är så brödet gräddas och kommer ut ur ugnen och det är så brödet fotas i reklam.
Gäller inte bara knäckebröd utan sök även på polarbröd eller annat bröd av samma sort så ser du att alla foton från dessa leverantörers reklam och hemsidor visar den gropiga sidan uppåt.

Man får naturligvis smöra på vilken sida som helst men om du frågar mig så finns det ingen anledning att smöra undersidan på en macka när ovansidan går lika bra samt är trevligare att titta på.

Permalänk
Rekordmedlem

På den kortaste sidan...

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Naga:

Den platta sidan är platt av en anledning, det är undersidan, som är gjord för att ligga nedåt. Givetvis brer man den gropiga sidan.
nackdel: det blir smörgropar
fördel: man gör rätt.

Smörgropar? Du får det att låta som något negativt.

Smör (ekologiskt) är en av de mest hälsosamma råvarorna du kan äta.

Visa signatur

3800X@PBO (4,3GHz) | Prime x370-pro | 16GB G.Skill Ripjaws V 3600Mhz @ 3600 Mhz(16-16-16-36-52) | Zotac 1080 Ti AMP Extreme | MG279Q | QPAD-1339 | Ownit 1000/1000.

Permalänk
Medlem

Kör på gropiga sidan eftersom man får lite mer smör och det binder även alla eventuella fröer om det är ett sådant knäckebröd.

Har testat andra sidan men det kändes fullkomligt vansinnigt, skäms än idag...

Visa signatur

MoB: ROG B450-F Gaming | CPU: R7 3800X | GPU: RTX 3070 8GB | RAM: 2x16GB 3200MHz | SSD: V300 120GB | HD: Kingston A2000 M.2 500GB | Skärm: ASUS PG279Q| T.bord: Vulcan 120 | Mus: No-Name | Högt.: Logitech 5:1 | Chassi: FD Define R3 | PSU: RM750X V2 | CPU kylare: Arctic 34 | Multifunktions Dreamhack-hylla "DH-box" | Galleri DH-Box| Projekt T.E.B | Galleri T.E.B

Permalänk
Medlem
Skrivet av korvOlle:

Hej!

För mig har det alltid varit självklart vilken sida man brer knäckebröd på, den plana sidan - ej den gropiga. Men på senare tid har jag mött människor i min vardag som brer på den gropiga sidan, våra blickar möts och sedan har det inte varit mer med det.

Men nu är det så att jag nyligen åt middag med några vänner. En ny människa har tillkommit i våran vänskapskrets, och den människan brer enligt min åsikt på fel sida. Vi iakttog snabbt varandras sätt att bre smör, och den andra människan tog första steget i att fråga hur jag kan bre på fel sida; det hela ledde till långa argumentationer från vardera sida om vad som är rätt och fel.

Tänkte höra med er, vilken sida brer ni smör på? Samt vilka för- och nackdelar ser ni med vardera sida?

Det här är uppkommet ur den löjliga ideologin, som cementerades i slutet på 80-talet med start i en TIME magasin-artikel 1984, om att fett skulle vara farligt för oss människor att konsumera. Det hela byggde på en man som hette Ancel Keyes, vilken cherrypickade sina test-data från länder över världen som skulle bekräfta hans teori.
En teori som från början uppkom av att man tvångsmatade kaniner med kost bygg på väldigt höga fettnivåer. När kaninerna blev sjuka så bara antog man att människor har samma fysiologi. Men en kanin och en människa har väldigt olika förutsättningar evolutionärt.
Finns mer att läsa om detta om man vill. Google it!

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEw...

Det har givetvis resulterat i att folk insåg att man kan bre på den plana sidan för att minska mängden fett på sin smörgås.

Givetvis trams. Smör är inte farligt och dessutom är väldigt stark smakförstärkare då det innehåller både fett och salt.
Något som man gärna vill ha i sin mat, inte sant?

Visa signatur

3800X@PBO (4,3GHz) | Prime x370-pro | 16GB G.Skill Ripjaws V 3600Mhz @ 3600 Mhz(16-16-16-36-52) | Zotac 1080 Ti AMP Extreme | MG279Q | QPAD-1339 | Ownit 1000/1000.

Permalänk
Medlem

Den gropiga sidan förstås.
Med diverse knäckebröd med fröer och salt och annat gott så hamnar ju allt det goda på bordet om man smörar på undersidan.

Den kniviga frågan är ju hur knäckebröd skulle ha byxor om knäckebröd hade byxor. På långsidan eller på kortsidan?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Naga:

Den platta sidan är platt av en anledning, det är undersidan, som är gjord för att ligga nedåt. Givetvis brer man den gropiga sidan.
nackdel: det blir smörgropar
fördel: man gör rätt.

Precis!

Man kan dock med lite snits dra smörkniven i skårorna för att skrapa ur överflödigt smör (varför man nu skulle vilja göra det).

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Medlem

Skrämmer mig att så många smörar den gropiga sidan. Vilka monster lixom ?

Visa signatur

Corsair Obsidian 250D | i5 7600K | Gigabyte Z270N WiFi | Samsung 960 EVO 250GB | Fractal Design Integra M 650W | Corsair Hydro H90 |Kingston 8GB 2133M DDR4 CL14 | Asus GeForce GTX 970 4GB STRIX DC2 OC MAX |

Permalänk
Medlem

hur kommer man ens på att smöra på undersidan?
det är ungefär som att vända djuptallriken upp och ner och fylla med mjölk/fil/yoghurt etc med motiveringen att det inte äter lika mycket om den är upp och ner
helt förbluffad att så många smörar på undersidan :X

Permalänk
Medlem

Tur att det är majoritet som brer på rätt sida i alla fall!

Permalänk
Skrivet av Skrutto:

Smörgropar? Du får det att låta som något negativt.

Smör (ekologiskt) är en av de mest hälsosamma råvarorna du kan äta.

Sant, själv äter jag bara smör.

Permalänk

alltid den gropiga sidan, man är ju inte sinnessjuk att bre på fel sida

Visa signatur

Ryzen 5 3600X. 32GB Ram. Gtx 1070.

Permalänk
Medlem

Jag brer mitt på långsidan. Fight me.

Permalänk
Avstängd

Självfallet den platta sidan, man vill ju inte ha ett kilo smör på varje macka.

Visa signatur

*Inlägg med reservation för eventuell censur av admin ;-)

Permalänk
Medlem

På båda sidorna, brödet har kanter av en anledning !
Nämen gropig av den enkla anledningen att det alltid känts som ovansidan men
nu när jag funderar på det kanske jag ska börja på plana/undersidan bara för att testa !

Permalänk
Medlem

Givetvis drar man smör på den groppiga sidan,,sen lägger man på 2 skivor salami och 3 skivor ost.
sen öppnar man sop påsen och slänger den och tar sig en whiskey istället.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dolesen:

Givetvis drar man smör på den groppiga sidan,,sen lägger man på 2 skivor salami och 3 skivor ost.
sen öppnar man sop påsen och slänger den och tar sig en whiskey istället.

Inte steg tre om man har en hund...

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number