Permalänk

Vita streck på monitor :(

Hej! Satte på monitorn när jag kom hem en vanlig dag utan någon tidigare händelse. Så är det vita, vågräta sträck över halva skärmen. Bara till vänster och inte till höger. Tog en blid.

https://i.imgur.com/MLB9Wy0.jpg

Googlade runt lite och det ända jag fick höra var att det kan vara antingen kabeln, grafikkortet eller skärmen. Eller Windows skärmupplösning eller refresh rate bla bla bla. Men linjerna syns även fast datorn inte är inkopplad. Vilket måste betyda att det är fel på skärmen. Dessutom så kopplade jag in mitt PS4 till monitorn och linjerna var där.

Skärmen är typ 2,5 år gammal så garanti har jag ej kvar. Är det en ny monitor som gäller? Jag har haft min dator lika länge men den har jag haft problem med så har inte kunnat använda den fram till för en månad sen. Så att köpa en ny vore inte så najs.

Permalänk
Medlem

Eftersom felet finns där även när du kopplar in andra enheter så det mest sannolikt fel på skärmen och om den är under 3 år gammal och du har kvittot kvar att så bör du reklamera den till återförsäljaren då vi har 3 år reklamationsrätt i Sverige.

Permalänk

@Kelzzor: Ok, ska kolla vidare på detta. Vi köpte den hösten 2017.

Permalänk

@Kelzzor: Tja, har fortfarande inte tagit tag i det. Har ingen aning hur jag ska göra. Tror du att det är någon ide att lämna in den på service?

Permalänk
Bildexpert 📺

@Obewancanblowme: Du bör reklamera: https://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/dina-r...

Lämnar du självmant in på service får du själv betala en avgift för en undersökning och kostnadsförslag. Beroende på vilken skärm det är kan en ny och bättre skärm kosta mindre än vad en reparation går på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Obewancanblowme:

@Kelzzor: Tja, har fortfarande inte tagit tag i det. Har ingen aning hur jag ska göra. Tror du att det är någon ide att lämna in den på service?

Som ovan skriver bör du reklamera det till återförsäljaren, dock kan de ta ut en avgift för undersökning och frakt OM felet inte täcks av reklamation dvs inte är ett ursprungligt.