Nu var det lite mer än två decennier sedan man jobbade där men då micrades minsann inget kött. Det slank igenom broilern, grillades ordentligt (därför man stank när man hade broiler duty) och sattes sedan ihop med båda bröden som till sist hamnade i steamern ("ångskåp") där de låg i väntan på att fyllas med tillbehör. När det väl var dags så togs bröd/kött, ost lades på och endast då micrades kött/underdel av bröd i några sekunder för att få osten att smälta något. Angående svampigheten så var ju steamern problemet i detta fallet då bröden sög åt sig en del ånga om de låg där för länge.
Idag fungerar det annorlunda vad jag vet på det sättet att kötten hamnar i "värmeskåp" efter att de grillats och bröden går igenom en "grillvärmare" när hamburgaren väl ska sättas ihop. Vad jag vet micras kött/underdel av bröd fortfarande i några sekunder för att få osten att smälta.
McD steker väl sitt kött och jag vet inte hur Max gör men att kött micras från fryst tillstånd låter bara galet.
Så för att sammanfatta: "De mikrar minsann inget kött..." "...kött och underbröd mikras alltid".
Jag har inte påstått att de mikrar fryst kött, utan just att de mikrar kött och underbrödet, tillsammans med eventuell ost och antar jag bacon och liknande också. Efter grillning alltså. De kan påstå att det inte påverkar smaken, men jag känner det i alla fall, dock är ju det största problemet konsistensen.
Jisses, att föredra McDonalds framför Max. Men du kanske saknar smaklökar? 🤭
Visst, jag är en partisk Norrlänning, men tom BK är ljusår bättre än McDonalds enligt mig.
För mig är inte Max hamburgare helt enkelt, det är pannbiffar i bröd och inte särskilt bra pannbiffar heller. Är det vad man förväntar sig så kan det säkert gå hem, men för mig är det bara fel.
Mitt missnöje kan förstås också ha att göra med de stora förväntningar som byggdes upp under åratal av folk som höjde Max till skyarna innan jag hade möjligheten att testa, men även om jag försöker vara så objektiv jag kan så är Max typ det sista valet för mig. Jag tar hellre KFC's flottiga skräp, Pölsemannens röda korvar eller Pizza Huts stora brödkakor med en gnutta pålägg. Inte Dominos Pizza dock, då tar jag hellre Max faktiskt. Men de tillfällen när jag måste äta på Max så blir det ingen hamburgare i alla fall, för de är ju inte hamburgare, utan då satsar jag på kyckling, haloumi eller liknande. De är inte särskilt goda heller men de är ätbara i alla fall.
Hörde för länge sedan att Luleå var enda stället i världen där McDonalds fått stänga pga att ingen ville äta där. Nu har de dock lyckats etablera sig bland ungdomarna i Norrbotten tyvärr.
Jo lokalpatriotismen är i allmänhet stark bland norrlänningar så jag har hört den historien många gånger. Många påstod också att Max alltid öppnade nära McD eller någon annan konkurrent för att visa hur snabbt de slog ut dem eller så, men det har de inte gjort häromkring i alla fall. Jag vet inte hur sant det är, McD har ju absolut stängt restauranger, men de kanske inte hade liksom dragit sig bort från en stad helt och hållet innan och det kanske var vad som hände där.