AMD avtäcker arkitekturen Zen 4C – serverprocessorer med 128 kärnor

Permalänk

VM-företagen gnuggar sina händer. Tags att öka priset per kärna ytterligare.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av Dinkefing:

Den där grafen är lite efter. De står runt 150 nu.

Jösses! Det är rätt höga förväntningar på framtida vinster. P/E på 45, jämfört med Intel som har P/E 10.

Permalänk
Skrivet av Mikael07:

Jösses! Det är rätt höga förväntningar på framtida vinster. P/E på 45, jämfört med Intel som har P/E 10.

Jag är själv lite förvånad faktiskt men om det finns utrymme för någon av dem att växa så är det AMD. Nu fattas bara att AMD tar grund på grafikkortsmarknaden också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av pytonOrm:

128 Cores / 256 Thread kommer inte bli rolig historia och kyla ner, dessutom lär det kosta bra mycket pengar för oss dödliga svenssons. för dom som vill klocka cpu kan ju glömma det på luft/vatten utan då måste man köra flytande kväve

Vad snackar du om? Det är inte antalet kärnor som bestämmer om något är svårkylt eller inte. Kör man dessa kärnor i lägre frekvens, som serverprocessorer i allmänhet och Zen4c i synnerhet är tänkta att köras, så kan en 128-kärnig CPU bli mer lättkyld än en 8-kärnig klockad till max.

Permalänk
Medlem

Läste detta "ORNL's director Thomas Zacharia says that a single MI200 GPU provide more compute performance than an entire node in ORNL's previous Summit supercomputer." här: https://www.tomshardware.com/news/amd-instinct-mi200-chiplet-..., efter att ha hört detsamma i denna presentation: https://youtu.be/ECHhuvuiNzs, det är mäkta imponerande!