Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

Hade en Onkyo TX-DS676 mellan 2000-2012.

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Definitivt inte min erfarenhet från ~85. Vid jämförelse av kompletta stereoanläggningar som då kostade 5000-6000 kr låg Onkyo definitivt en klass över Technics, Kenwood, Yamaha, Philips, Pioneer, Sony och Fisher. Dessa andra satsade på tekniska finesser och cool utseende över optimalt ljud.
Nad fanns (så vitt jag vet) inte med komplett system i den prisklassen. I alla fall inte vid mitt besök på HiFi-klubben.

Jag har precis samma känsla, har jämfört ett antal förstärkare på den tiden och Onkyo låg i topp.

För mig var åtminstone Fisher, Philips och Kenwood riktigt budget. Ett annat riktigt bra
fabrikat var Sansui.

Visa signatur

Det var bättre förr men det var inte bra då heller

Permalänk
Testpilot
Skrivet av tuomi:

Tråkiga nyheter, har i enlighet med signatur en Onkyo.

Texten i nyheten sätter dock fingret på något i mitt tycke aktuellt.
Streamingtjänster är ju #1 idag och du anses i princip vara Audiofil om du har en hembioförstärkare, vilket är i princip så långt ifrån sanningen du kan komma.

Hursomhelst så finns det i mitt tycke fortfarande en marknad för ordentliga högtalare i ett hemmaljudcenter, håller inte alla med?
För detta behöver en såklart en ordentlig förstärkare. Branschen har misslyckats fatalt med att löskoppla ljudet tillräckligt från de streaming-tjänster (ljud och bild) och andra tekniker (HDMI, wifi-standard etc) som är populära för stunden.

Osammanhängande rant över....

Tror personligen inte det handlar om bara streaming i detta fallet, utan även introduktionen av kompetenta ljudlimpor och till viss grad inbyggt ljud i dyrare TV-apparater sätter käppar i hjulen för hemmabio-försäljare.

Exempel på detta är den egna Samsung Q80T, som har mer än tillräckligt med ljud för de flesta "svenssons" (inklusive sambon som inte märkta att ljudlimpan ens var avstängd). Sedan har vi andra aktörer som TCL och numera Panasonic som bakar in rejälja Atmos-lösningar (inbyggda soundbars), där den TCL C82 jag själv testpilotade gav klart godkänt ljudbild för lägenhetsbruk.

Detta parat med att förstärkare många gånger saknar funktioner som inbyggt Spotify, Tidal o.s.v. gör att det helt enkelt krävs en viss form av entusiast för att rättfärdiga inte bara förstärkaren i sig, utan även kringliggande utrustning som golvhögtalare, sub och satteliter (surround/atmos).

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Jag förstår inte detta inlägg. Det är lättare att driva högtalare som har högre impedans, så om förstärkaren duger för 4 ohm har den garanterat inga problem med 8 ohm. När deras egna högtalare dessutom görs i 4/6 ohm så är det väl vettigt att visa prestanda vid den belastningen?
Om man däremot ansluter en garderobstor guldfoliehögtalare på 0,1 ohm så...

Skrivet av sba74:

I praktiken så är det nog så att det är mer relevant att ange 4 och 6 ohm än 8. Även till högtalare som är specade till 8 ohm.
Faktum är att den absoluta majoriteten av högtalare som är specade till 8 ohm i stora delar av spektrumer sjunker till 6 eller till och med 4 ohm då det är enormt svårt att konstruera en högtalare som är helt linjär i impedansen.
Dessutom så är det ju också så att många högtalare faktiskt är specade till 4 eller 6 ohm.
Dessutom ger datat för dom impedanserna en bättre bild av förstärkarens strömresurser.
Exempelvis så är det ju förmågan att kunna driva lågohmiga högtalare något som många av dom märken som är mer High end använt som försäljningsargument. Exempelvis NAD stoltserade ju under lång tid med att dom klarade av att driva högtalare ner till under 2 ohm utan att storkna.

en dålig förstärkare storknar vid låga impedanser. Ibland redan vid 4 eller 6 ohm. Däremot storknar ingen förstärkare av högre impedans så datat för 4 ohm är enligt min mening betydligt mer värdefullt för att avgöra hur bra slutsteget i förstärkaren är.

Jag lägger mig platt för era argument - ni har rätt jag har fel.
Jag har alltid vart intresserad av film och grymt filmljud och för den delen bild.
Jag erkänner här att det där med impendansen fick jag förklarat för mig av HiFi-klubben för många år sedan att endast ’seriösa’ märken listar impendans i 8 ohm vidare förklarade killen på Frölunda Torg att det även kallas ”HiFi-Ohm”.

Ska sätta mig och läsa på lite - så tackar och bugar för det.

Jag vet att jag egentligen med systemet jag har borde veta mer än att det låter ruggigt bra. Jag borde ta reda på varför. Men det var lång tids sparande - och väl kalibrerat och klart så var jag mer ihärdig att kika på film i biosalongen jag fått hjälp att bygga med lite händiga nördar och morsans grymt byggbegåvade sambo.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

Extremt tråkigt att de inte kunde lösa kassaflödet. Men denna branschen har stora utmaningar. Dels är marknaden inte gigantisk, när de flesta nöjer sig med mp3 kvalité när de lyssnar på musik och dels är flera högtalare i tv-rummet i de flesta hushåll inget som prioriteras. Dessutom majoriteten av de som bygger och designar högtalare riktar inte in sig på att övertyga den andra i hushållet (oftast kvinnan) som inte är entusiasten.
Därtill har anläggningarna fortsatt öka i prisbilden år efter år. Däremot kan tyckas att mervärdet saknas till att köpa en ny receiver var tredje år. Exempelvis att kunna streama musik från telefonen kanske är intressant men inte därför jag köper en hemmabio receiver.
Har själv en rejäl pjäs, 906 från onkyo som jag varit extremt nöjd med. Skulle vilja nu efter 10 års användning gärna bytt upp mig till 8k, 11.2 system.

Skulle jag får välja, vill jag kunna modifiera min egna komponenter i min receiver och ta de komponenter jag vill ha, därmed lämna exempelvis komposit ingångar som jag endast använde år 2002, vilket är nu helt bortkastad komponent i min värld.
Vilket också här bransch missat, att lyssna till sina kunder vad de eftersöker…

Nåja, hoppas på att Sharp kan få till att de fortsätter utvecklingen. Time Will tell

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elakekocken:

Jag erkänner här att det där med impendansen fick jag förklarat för mig av HiFi-klubben för många år sedan att endast ’seriösa’ märken listar impendans i 8 ohm vidare förklarade killen på Frölunda Torg att det även kallas ”HiFi-Ohm”.

Vill flika in med vad de på Hifi-klubben troligen menade... Rätt rejält förenklat kan man säga att när man anger effekten för en förstärkare brukar det göras vid en viss "last" i detta fallet oftast 4, 6 eller 8 ohm. När lastens impedans sjunker så levererar förstärkaren mer ström (och därmed effekt) vid given spänning.

Så om Tillverkare A ger sina effektsiffror vid 4 ohm, och tillverkare B vid 8 ohm.. Så kan tillverkare A se ut att kunna ge mer effekt för den icke insatte, även om det i verkligenheten är tvärt om.

Däremot bör det nämnas att den sparsmakade informationen ger långt ifrån hela bilden och det krävs betydligt mer information gör att göra en rättvis bedömning.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Sorgligt, fanns inget som var i närheten i pris och prestanda när jag köpte min TX-Nr656, finns förmodligen fortfarande inte.

Permalänk
Medlem

Kanske sharp startar upp optonica igen? Har ett av deras gamla optonica steg och det låter bra...riktigt bra faktiskt.
Mycket subjektivitet med ljud. Som många säger så säger min dam att hon inte märker någon skillnad på tvn's högtalare och det massiva 2.1 systemet vi har. Subben har jag byggt själv och är avstämd till 17hz...otack är världens lön...

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Kanske sharp startar upp optonica igen? Har ett av deras gamla optonica steg och det låter bra...riktigt bra faktiskt.
Mycket subjektivitet med ljud. Som många säger så säger min dam att hon inte märker någon skillnad på tvn's högtalare och det massiva 2.1 systemet vi har. Subben har jag byggt själv och är avstämd till 17hz...otack är världens lön...

kanske bara vill att du bygger fler subwoofers (eller inte)

Visa signatur

vad gör man inte för massorna med en
"riktigt stor digital penis"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rezillo:

Dom kommer finnas kvar!

Namnet kommer finnas kvar på audioprodukter, men kommer själen i företaget att överleva sammanslagningen?

Skrivet av Elakekocken:

Jag erkänner här att det där med impendansen fick jag förklarat för mig av HiFi-klubben för många år sedan...

Mitt förtroende för Hi-Fi-klubbens personal fick sig en rejäl törn redan vid första besöket (Jönköping ca 1985). Säljaren försökte (bland annat) pracka på mig en kombo av några små men bra högtalare och några [inte så billiga) metallställningar som skulle frikoppla högtalarna från ytan de stod på och förhindra resonans. Han menade vid lyssning att det lät bättre med högtalarna på ställning än när de stod direkt på golvet. Min egen uppfattning var att ljudbilden blev mycket varmare och rikare med högtalarna på golvet än upplyfta, och högtalarnas informationsblad var tydligt med att de skulle placeras i en bokhylla eller liknande för att utnyttja medresonansen!
Jag vet inte om personalen är kunnig men mer intresserad av att sälja (onödig) kringutrustning eller om de tillhör kategorin som faktiskt okritiskt tror på allt i generalagenternas säljsnack...

Skrivet av roxkz:

... När lastens impedans sjunker så levererar förstärkaren mer ström (och därmed effekt) vid given spänning.
Så om Tillverkare A ger sina effektsiffror vid 4 ohm, och tillverkare B vid 8 ohm.. Så kan tillverkare A se ut att kunna ge mer effekt för den icke insatte, även om det i verkligenheten är tvärt om.

Inte riktigt rättvisande förklaring:
Den (normalt sett) begränsande faktorn för hur hög effekt en förstärkare kan ge ligger i hur mycket ström den kan leverera.
Effekten ges av r * i^2, så för en given maximal strömstyrka blir effekten dubbelt så hög vid 8 ohm last som vid 4 ohm.

Några exempel:
100 W effekt kräver vid...
... 32,0 ohm (typiska hörlurar) 1,77 A
... 8,00 ohm 3,54 A
... 4,00 ohm 5,00 A
... 1,00 ohm 10,00 A
... 0,10 ohm 31,6 A

Permalänk
Medlem

Nyfiken!

Nu vet jag att denna tråden handlar om ONKYO och inte HK, men med tanke på att ingen nämner HK som motsvarighet eller jämförelse, är även HK ute på hal is och kommer gå samma öde till mötes? Äger själv en avr-365 och den tuffar på och kämpar trotts sina 11 år på nacken.

Visa signatur

Chassi: Antec nine hundred PSU: Corsair HX 520W Moderkort: Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0) CPU: Core i7 930 2.8Ghz RAM: 6GB Kingston DDR3 HyperX blu 1600MHz Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 460 1024MB OC Ljudkort: X-Fi XtremeMusic

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Inte riktigt rättvisande förklaring:
Den (normalt sett) begränsande faktorn för hur hög effekt en förstärkare kan ge ligger i hur mycket ström den kan leverera.
Effekten ges av r * i^2, så för en given maximal strömstyrka blir effekten dubbelt så hög vid 8 ohm last som vid 4 ohm.

Några exempel:
100 W effekt kräver vid...
... 32,0 ohm (typiska hörlurar) 1,77 A
... 8,00 ohm 3,54 A
... 4,00 ohm 5,00 A
... 1,00 ohm 10,00 A
... 0,10 ohm 31,6 A

Det är som du säger en inte helt rättvisande bild av det hela... Lite därför jag gav en rejält förenklad version. Poängen var vad försäljaren försökte säga, inte att förklara fysiken bakom.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem
Skrivet av moreempty:

kanske bara vill att du bygger fler subwoofers (eller inte)

Framtiden är nog fler mindre subbar, blir i nästan alla fall bättre än en stor subb.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tuomi:

Men om du nu haft den så länge och är nöjd varför inte lite längre genom att försöka lösa spoltjutet med lite nagellack eller vad som ev kan krävas för att få dem att stanna upp igen?...

Jag är tacksam för förslaget, är nog mer bruslikt och inte spoltjut, inget som hörs när jag spelar musik men hörs när ingen ljudkälla är aktiv. Om du känner till en fix tar jag tacksamt mot en länk eller förklaring till hur man eventuellt löser ett sådant problem Är ingen höjdare på elektronik men inte heller rädd för att försöka fixa saker som är av bra kvalitet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av [SmR]BMF:

Jag är tacksam för förslaget, är nog mer bruslikt och inte spoltjut, inget som hörs när jag spelar musik men hörs när ingen ljudkälla är aktiv. Om du känner till en fix tar jag tacksamt mot en länk eller förklaring till hur man eventuellt löser ett sådant problem Är ingen höjdare på elektronik men inte heller rädd för att försöka fixa saker som är av bra kvalitet.

Ah tyckte det lät konstigt att du diagnosticerat men inte löst
Enda jag vet gällande förstärkare är potentiometrar (komponenten bakom rattarna) som börjar krångla efter ett tag.

Visa signatur

🛜🫀: HP ProDesk 400 G3, i5 6500, 8GB DDR4, Intel X520-DA2
🐳🐧: AMD R5 3600 | Google Coral.ai | ASRock X570D4U-2L2T | Silverstone CS381 | 80GB DDR4 | 8 HDD BTRFS RAID1
⌨️🎮: R9 3900X | RTX 2080 LC | Acer XF270HUA | 96GB @ 3200 | MSI X570 MPG G EDGE WIFI | CORSAIR C70
🎞🎶: LG OLED55C8 | Epson TW3200 | Onkyo TX-NR646 | Infinity Reference 61/51 mk2 | Shield TV V2 | minhembio.com

Permalänk
Avstängd
Skrivet av tuomi:

Ah tyckte det lät konstigt att du diagnosticerat men inte löst
Enda jag vet gällande förstärkare är potentiometrar (komponenten bakom rattarna) som börjar krångla efter ett tag.

Det har jag sluppit med alla mina Denon AVR, det styrs mer på elektronisk nivå. Vet inte varför potentiometrar ens är en del av ekvationen idag.

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem
Skrivet av roxkz:

Det är som du säger en inte helt rättvisande bild av det hela... Lite därför jag gav en rejält förenklad version. Poängen var vad försäljaren försökte säga, inte att förklara fysiken bakom.

Jo, men ditt exempel blev missvisande eftersom du förutsatte spänningen konstant när det i stället är (max)strömmen som är den begränsande konstanten. Då blir det högre effekt vid större last, och därmed "fördelaktigt" (om mer effekt = bättre) att ange värdet för högre last än lägre.

Påståendet att effekten vid 8 ohm ger det "riktiga" värdet är därför ganska befängt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Jo, men ditt exempel blev missvisande eftersom du förutsatte spänningen konstant när det i stället är (max)strömmen som är den begränsande konstanten. Då blir det högre effekt vid större last, och därmed "fördelaktigt" (om mer effekt = bättre) att ange värdet för högre last än lägre.

Påståendet att effekten vid 8 ohm ger det "riktiga" värdet är därför ganska befängt!

Håller inte med där, snarare tvärt om... Men nåja, det är sak samma. Poängen är gjord oavsett.

Det är ju som sagt befängt oavsett.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Jag kör en TX-NR686 som fungerar bra, bortsett från wifi som strular.

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk

Älskar Onkyo, bytte nyligen ut min hemmabioreciever (som jag haft i 7 år) mot en Denon, tycker dom har liknande prisklass och kvalité.

Permalänk
Skrivet av johanruda:

Misstänkte att något sådant var på gång då jag försökt få tag i deras TX-NR696 och det knappt gått alls.

Varumärket Pioneer ägdes också av Onkyo om jag inte minns fel? Kanske försvinner helt nu?

Har för mig att Panasonic äger Pioneer nu.

Visa signatur

YOLO is Carpe Diem for idiots.

Permalänk
Medlem

Hade en Onkyo läääänge som jag gillade! Vid uppgradering (pga stöd för DV/HDR) så blev det en Pioneer SC-LX501, sjukt nöjd med den med

Visa signatur

Jag undrar hur många det är på SweC som kommer att byta till Linux idag… igen...

Permalänk
Medlem

Bra slutsteg och förstärkare är vardagsmat idag och inte särskilt märkesinriktat.
Desto viktigare är valet av högtalarsystem och placeringen av dessa med hänsyn till möblemang.
Så svaret blir nej... jag kommer inte att sakna Onkyo.

Visa signatur

Honk

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Olle P:

Namnet kommer finnas kvar på audioprodukter, men kommer själen i företaget att överleva sammanslagningen?

Mitt förtroende för Hi-Fi-klubbens personal fick sig en rejäl törn redan vid första besöket (Jönköping ca 1985). Säljaren försökte (bland annat) pracka på mig en kombo av några små men bra högtalare och några [inte så billiga) metallställningar som skulle frikoppla högtalarna från ytan de stod på och förhindra resonans. Han menade vid lyssning att det lät bättre med högtalarna på ställning än när de stod direkt på golvet. Min egen uppfattning var att ljudbilden blev mycket varmare och rikare med högtalarna på golvet än upplyfta, och högtalarnas informationsblad var tydligt med att de skulle placeras i en bokhylla eller liknande för att utnyttja medresonansen!
Jag vet inte om personalen är kunnig men mer intresserad av att sälja (onödig) kringutrustning eller om de tillhör kategorin som faktiskt okritiskt tror på allt i generalagenternas säljsnack...

Inte riktigt rättvisande förklaring:
Den (normalt sett) begränsande faktorn för hur hög effekt en förstärkare kan ge ligger i hur mycket ström den kan leverera.
Effekten ges av r * i^2, så för en given maximal strömstyrka blir effekten dubbelt så hög vid 8 ohm last som vid 4 ohm.

Några exempel:
100 W effekt kräver vid...
... 32,0 ohm (typiska hörlurar) 1,77 A
... 8,00 ohm 3,54 A
... 4,00 ohm 5,00 A
... 1,00 ohm 10,00 A
... 0,10 ohm 31,6 A

Står högtalarna på golvet kommer de att låta mycket mörkare än de borde om det inte är en golvhögtalare, dels så ökar basnivån och så är oftast diskanten så pass riktad att den kommer att bli betydligt lägre om du inte lyssnar vid golvnivå. Om du vill kalla det varmt och rikt är upp till dig men det lär inte bli korrekt återgivning.

Skrivet av Dennis.B:

Nu vet jag att denna tråden handlar om ONKYO och inte HK, men med tanke på att ingen nämner HK som motsvarighet eller jämförelse, är även HK ute på hal is och kommer gå samma öde till mötes? Äger själv en avr-365 och den tuffar på och kämpar trotts sina 11 år på nacken.

HK har slutat göra hifiprylar för flera år sedan och idag är det bara lifestyleprodukter som har det varumärket. De har verkligen dragit ner Citation i smutsen.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

Står högtalarna på golvet kommer de att låta mycket mörkare än de borde om det inte är en golvhögtalare, dels så ökar basnivån och så är oftast diskanten så pass riktad att den kommer att bli betydligt lägre om du inte lyssnar vid golvnivå. Om du vill kalla det varmt och rikt är upp till dig men det lär inte bli korrekt återgivning.

HK har slutat göra hifiprylar för flera år sedan och idag är det bara lifestyleprodukter som har det varumärket. De har verkligen dragit ner Citation i smutsen.

Harman har lyckats förstöra det mesta dom lägger vantarna på
Pro sidan lever som tur sitt eget liv.

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem
Skrivet av smygolf:

Harman har lyckats förstöra det mesta dom lägger vantarna på
Pro sidan lever som tur sitt eget liv.

Harman ägs av Samsung numera FYI

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av the squonk:

Harman ägs av Samsung numera FYI

Yup, men dom kör fortfarande som Harman International.

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Mitt förtroende för Hi-Fi-klubbens personal fick sig en rejäl törn redan vid första besöket (Jönköping ca 1985). Säljaren försökte (bland annat) pracka på mig en kombo av några små men bra högtalare och några [inte så billiga) metallställningar som skulle frikoppla högtalarna från ytan de stod på och förhindra resonans. Han menade vid lyssning att det lät bättre med högtalarna på ställning än när de stod direkt på golvet. Min egen uppfattning var att ljudbilden blev mycket varmare och rikare med högtalarna på golvet än upplyfta, och högtalarnas informationsblad var tydligt med att de skulle placeras i en bokhylla eller liknande för att utnyttja medresonansen!
Jag vet inte om personalen är kunnig men mer intresserad av att sälja (onödig) kringutrustning eller om de tillhör kategorin som faktiskt okritiskt tror på allt i generalagenternas säljsnack...

Synd att en upplevelse från 80 talet ligger kvar som en dålig recension av HiFi Klubben fortfarande. Jag är "stammis" där och upplever dom som väldigt kunniga och som ej försöker pracka på dynga.

Visa signatur

⚙️ Asus ROG Strix Maximus 13 Hero; Core i9, (11900K); ASUS ROG Ryujin 360mm; RTX 3090 ROG Strix; G.Skill Trident Z Royal DDR4-4600 CL20 DC - 64GB ; Samsung 980 Pro 2TB M.2; PSU: ASUS ROG Thor 1200W. CASE: ASUS ROG Strix Helios GX601. 🖥️Asus ROG PG279Q 2560x1440 🖥️, 🖥️🖥️HTC Vive Cosmos Elite, Vive Wireless. ⌨️Steelseries Apex Pro 🖱️Steelseries Rival 600

Permalänk
Medlem
Skrivet av chksix:

... försöker pracka på dynga.

Det där har jag inte påstått.
HiFi-klubben säljer, så vitt jag vet, bara bra produkter. Problemet var att säljaren försökte sälja en olämplig kombination av var för sig bra produkter.
Jag är övertygad om att den där ställningen kunde hjälpa en hel del om den användes med rätt högtalare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

HiFi-klubben säljer, så vitt jag vet, bara bra produkter. P

Nja, en del produkter känns lite tveksamm. Som t ex en 1.5 nätverkskabel för 498 kr. Dock sålde de en nätverkskabel från Denon tidgare om jag minns rätt för att ännu högre pris.

"Anslut din musikstreamer med en bra nätverkskabel istället för via Wi-Fi så får du mycket bättre överföring och färre störningar i musiksignalen. "

https://www.hifiklubben.se/audioquest-pearl-natverkskabel/aqp...

Jag har dock handlat en hel del från hifiklubben och har ett positivt intryck av dom.