Permalänk

Blockets begagnat försäkring:

Funderade på att köpa en CPU via blocket, I och med att den e second hand finns det vissa risker och går ej att mötas upp och testa den. Funderar därför på att använda blockets egna försäkring. Kan ju vara svårt att bevisa att det inte var man själv som tog sönder den i och med installering. Har ni någon erfarenhet med denna service eller några tips.

Permalänk
Inaktiv

Filma oavbrutet hela vägen från köp till installation och test, alternativt ta med dig din dator till honom för att testa den på plats.

Permalänk
Medlem

Realistiskt så kommer det inte vara värt att driva en rätts-sak över (Om det inte är någon server-CPU för 50k), så jag skulle inte oroa mig över bevis till det. Tyvärr är det inte så mycket att göra om man blir lurad.

Vad gäller deras försäkring borde de tro dig förutsatt att de inte har någon klausul som säger att elektroniska delar inte täcks t.ex...
Men det är alltid en chansning att köpa begagnat. Fokusera på att se om de är pålitliga, kan vara bra att tala i telefon och höra hur de låter.
Sen brukar CPUs sällan gå sönder. GPU och moderkort är mycket vanligare, så finns inte så mycket anledning att tro att den är trasig.