Permalänk
Medlem
Skrivet av Ryzer:

Ser du till det journalistiska innehållet på SweC så tror jag att ägarna gjort en besparing dem senaste åren, vilket även resulterat på innehållet. En liknande utveckling kan man se överallt inom branschen.

Går vi vidare till forumet blir det tyvärr nedkladdat av massa intriger av vilket märke som är bäst. Önskar det var högre nivå här.

Vet inte hur länge du varit med men det har varit så här i över tjugo år. Det är varken mer eller mindre nu. Mer på så sätt att det är betydligt större användarbas idag än då.

Däremot håller jag med om att renodlade recensioner från Swec är mindre idag från testarna på sweclockers än för t ex tio år sedan. Har inget emot testpiloterna även om kvaliteten där varierar stort men föredrar renodlade rester från sweclockers som inte färgas av att de sponsras av företagen som ger ut hårdvara till testpiloterna. Mer professionella tester från Swecs sida! Saknar Thomas Ytterbergs tester och innehållsrika artiklar, Jonas suveräna chassitester. Calle gör ett skitbra jobb men Jonas får se att komma tillbaka så det fler av den varan. Och Jakob får hoppa in lite fler gånger så blir allt bra!

Överklockning eller modning ger jag inte mycket för idag det är något som inte är särskilt relevant för mig längre och jag tror också den skaran som håller på med det är utdöende men det kommer inte dö ut helt. Överklockning var coolt när man var 20 och man gjorde det med en Intel Celeron eller AMD Duron inte idag. Vad vinner du på överklockning idag max 5% prestanda och skyhög strömförbrukning? Något betydligt mer relevant är underklockning.

Forumet tycker jag aldrig varit bättre. Det har inte försämrats i vilket fall även om man tjafsat med moderatorer och andra användare här ska sägas.

Jag håller inte med TS i specifikt i det han menar och han misslyckas med att beskriva närmare mer detaljerat om vad han menar blivit sämre, inlägget känns lite infatilt. Och dessutom knappt posta något sedan registrering och klaga tycker jag också är lite konstigt. Självklart har var och en sin rätt att tycka vad man vill och kritik är ett måste för att bli bättre men då får man försöka beskriva det bättre.

Skrivet av MultiMan:

Jag skulle egentligen kunna skriva väldigt mycket, men den viktigaste faktorn till att jag började tappa intresset för Sweclockers är deras oförmåga under många år att behålla duktig personal. Alldeles för många kompetenta och karismatiska (på rätt sätt) medarbetare har lämnat efter både korta och långa sejourer på sidan. Jag skulle kunna göra en rätt lång lista på förlusterna men det leder inte till mycket såhär i efterhand och inget jag kunnat påverka ens när jag var betydligt mer aktiv.

Allt för många karismatiska anställda som slutat här tyvärr. Kenneth, Cobben, Emil osv. Thomas Ytterberg var ju inte anställd på Swec men saknar honom med!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fade:

Vad har antalet inlägg med saken att göra? Finns många som läser utan vilja delta i alla debatter som ofta urartar nu för tiden. Och då inte skriver enbart för skrivandets skull ∆∆

@Sveklockarn har väl egentligen redan besvarat det här - ska man som åskådare kritisera något och förvänta sig att ens kritik har samma bäring som den som aktuellt deltar? Jag tycker inte det, således spelar antal inlägg i högsta grad roll.

Visa signatur

5800X3D//4090

Permalänk
Medlem
Skrivet av Spiffman:

Nej nej, alla vet vilkas fel det är!

Klassiker

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk

Tycker Swec lyckats ganska bra ändå. Gillar att komma hit dagligen och läsa lite. Saknar dock när Jonas var frontfigur, för mig är han Swec. Man blev så glad när man läste en av hans recensioner av PSUs, för att inte tala om hans grymt snygga frisyr!

Det negativa är väl mest allt gnäll på priser mm som genomsyrar forum. Fullt av fanboys av olika "lag" har det alltid varit.

Permalänk
Medlem

Mycket har redan uttryckts på ett bra sätt i tråden, men ja, det ligger säkerligen flera faktorer bakom. Generationsskifte är säkert en t.ex. Vi 80-talister som växte upp med den explosionsartade utvecklingen och "vilda-västern-eran" börjar bli medelålders med skiftande intressen som följd, samtidigt som vi drömmer oss tillbaka till tiden med blyertsupplåsning och Dremel-hålen

Tycker dock fortfarande det finns en väldigt trevlig och tillmötesgående community här på forumet, även om den gamla eran är förbi. Tror det är en naturlig utveckling.

Vad gäller det redaktionella materialet så är det väl inget att sticka under stolen med att personalförändringar gjort att jag personligen inte följer det så mycket längre. Det i kombination med att flera andra källor (Gamers Nexus, der8auer m.fl.) har betydligt mer djuplodande tester och tekniska analyser numera har gjort att jag mestadels tar del av andra flöden idag.

Följer fortfarande nyhetsflödet lite slentrianmässigt och hoppar in på forumet lite då och då. Det är lite småmysigt med quiz:ar, helgsnack m.m. men det känns som en hel del utfyllnad i flödet nu. Så jag kan hålla med om känslan av att Sweclockers "tappat" en del, samtidigt som det är lite svårt att sätta fingret på det mer precist. Kombination av bl.a. generationsskifte/teknikutveckling, personalförändringar och svårighet att konkurrera med "YouTube-profiler" gissar jag.

Visa signatur

Ryzen 3600 | ASUS X470-F | 16GB Corsair LPX B-die | GTX 1070

Permalänk
Medlem

Finns nog väldigt mycket att säga kring detta egentligen och många orsaker, som långt ifrån bara gäller Swec.

För ett antal år sedan, under Swec:s tidigare år inte minst, var mycket annorlunda ja.

Information och antalet olika källor till detta var långt mycket färre än idag. Det finns inte samma behov att fråga och diskutera saker, man kan istället med väl riktade sökningar hitta det mesta redan. Det är betydligt mindre som är unikt.
Där frågor ställs är det oftare att personen inte orkat söka och själv dra slutsatser av resultaten, det är snabbare att fråga och man får oftast hyfsat rimliga och sammanfattade svar med mindre behov av egen tolkning.

Swec har därför också i något högre grad blivit mer av en plats där relativa nybörjare el mindre tekniskt kunniga, snarare än teknikintresserade entusiaster, tar mer plats. Den genomsnittliga, icke-teknikintresserade, personen har mer kontakt med teknik idag än de hade då tidigare och därför ett större behov av information/svar.
Söker man på nätet kring något som har med teknik att göra och det görs på svenska, så kommer ett flertal av träffarna gå till just Swec.

Sen kommer det även in nya generationer användare, som inte har en bakgrund i tiden när man verkligen behövde vara entusiast för att hålla på med teknik. Då sakerna idag oftast är något enklare och mer tillgängliga för fler, utan att man verkligen behöver nörda ner sig. Både teknik i allmänhet och forumdeltagande i synnerhet har ju blivit mer mainstream.

Många har ju också blivit äldre och med det har fokus, tid, energi och engagemang i högre grad behövt läggas på annat. Som ungdom/student har man oftast gott om alla dessa, men det förändras nästan alltid när man blir äldre och istället kan man ha mer pengar. Har du lätt råd med något bättre, så är det ju knappast värt att istället satsa dina mer begränsade resurser.
Att det inte heller varken går att göra lika mycket el att det finns lika stort behov när hårdvaran blivit bättre över lag bidrar också.

En större polarisering i debatter och diskussioner i samhället/världen i stort gör ju sitt för hur diskussionerna förs, samtidigt även ett större behov av tillhörighet till något i en i övrigt alltmer individualistisk värld.

När det gäller Swec sidan/redaktionen och materialet de producerar har det också förändrats på flera sätt.
Borta är många av de gamla "originalen" och nya har kommit in (vilka ju gör ett bra jobb ändå, inte alls frågan om det).
Sen har ju Swec utvecklats från ett entusiastdrivet teknikforum till att vara en del av ett modernt vinstdrivande (?) företag.

Permalänk

Svårt att inte ta något som redan nämnts.

Men läste om någon tidigare skrev att ta med sitt chassi till skolan och modda och överklocka finns inte alls på samma sätt idag, på den front har det tappa lite av sin charm att man fick se och läsa om mer unika lösningar och tips.

Idag har tillverkarna har gjort det lättare för gemene man att genom plug an play, få flahiga chassin och bättre kyl lösningar.
Swec har blivit mer mainstream och inte längre ett "nörd forum" inte något fel i det utan bra att Swec hänger med strömmen.
Se bara hur kringutrustningen har utvecklas möss, tangentbord, headset och inte minst hur viktigt skärmar har blivit idag.

Gillar fredagspaneln där man får en summering av vad som är på gång samt redaktionens tankar och intryck av produkter osv.

Håller med Jonas och Emil är Swec för mig .

Visa signatur

Desktop|Intel i5 12600|Asus Prime B760 Plus|nVidia GTX 1070|Corsair DDR5 2x16GB|1TB M.2/1TB SSD
Mouse|Sensei Ten|Keyboard|Xtrfy K4|Monitor|Asus PG279QZ|Dell u2415
Laptop|HP ProBook 4320s I3|525GB SSD|4GB DDR3|NAS|Synology 412+ 30TB
Phone|iPhone 13 128GB|Tab|Mi Pad 4 64GB|HTPC|Google TV|Server|Intel Nuc

Permalänk

Det redaktionella materialet blir bara sämre och sämre och är nu nere på en nivå där det mer eller mindre bara handlar om att skriva korta betalda annonstexter, och när det gäller publicerade nyheter så är dessa ofta gamla sådana.

Jag besöker sidan för forumet. För recensioner och annat så använder jag sidor som Techpowerup samt Youtubers som Gamers Nexus och Hardware Unboxed.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Darth Kermit:

är det gäller publicerade nyheter så är dessa ofta gamla sådana.

Kan bara hålla med, känns som reddit/hardware med 48 timmars fördröjning för översättning.

En stor faktor är väl också att skrivet medium blivit "tråkigt" för yngre. Känns som de största satsar på youtube idag för innehållet. Som gammal så föredrar jag själv skrivet material men man får inse att tiderna förändras.

Permalänk
Testpilot
Skrivet av KAD:

Nu var det inte jag som kom med påståendet, men det är väl uppenbart varför testpilot-artiklarna är ointressanta?

Producenten av prylen har betalat för att få sin produkt exponerad på ett sätt där man slipper jämförelser med potentiellt bättre produkter. Det är marknadsföring, inte journalistik.

Hade det varit journalistik hade journalisten gjort valet om vad hen skulle skriva om, valet hade inte gjorts utifrån vad man får betalt för. Kompetent konsumentjournalistik har oberoende jämförelser vilket hjälper konsumenten att välja rätt produkt utifrån en mängd aspekter av de alternativa produkterna på marknaden. Om testpiloterna vill ha någon form av respekt från mig får de börja med det, men det är knappast målet, eller hur?

Man kan naturligtvis använda även testpilot-artiklar som en datapunkt, men det är ju enklare att helt enkelt söka sig till kompetent journalistik i stället.

Jag förstår vart du kommer ifrån, men anser ändå att du missuppfattat konceptet av vad en Testpilot faktiskt är. En Testpilot-skriven artikel är inte redaktionellt innehåll (SweClockers Testpiloter). En Testpilot-artikel är en något lyft recension som lika gärna skulle kunna varit skriven av dig själv, mig (innan jag formellt blev just en Testpilot) eller annan valfri medlem på SweClockers-forumet.

Vi Testpiloter är inte journalister, mig veterligen har faktiskt ingen av oss journalistisk utbildning eller ens bakgrund inom ämnet dessinnan vi blev tillfrågade om tjänsten. Vi (Testpiloter) är alldagliga entusiaster och forumiter med god teknisk kompetens samt breda referensramar, och oftast har vi våra specialiserade områden där vi kanske är något mer pålästa än de flesta andra. Annars är det andra parametrar som avgjort möjligheten att få skriva artiklar som hamnar på SweClockers framsida.

-------------------------------------------

Vad som dikterar vad vi skriver om är mycket riktigt som du säger vad en sponsor hostar fram. Om vi inte vill betala ur egen ficka är det tyvärr inte mycket att göra åt saken. Utan en sponsor blir det rent idéellt arbete i stort sett, detta då SweClockers inte får intäkter att betala ut vår ersättning. Och det är kanske kul ett tag, men i längden inte speciellt hållbart då det tar sina skära timmar att testa, fota och skriva ihop en artikel.

Testpilot-konceptet är ett komplement till det redaktionella innehållet, inte något som är tänkt att ersätta det. SweClockers har i dagsläget endast en person på heltid som driver runt testlabbet, en siffra som uppgår till två när Jonas är tillbaka i full kraft. Det finns bara så mycket en till två individer hinner med att testa, speciellt givet hur lång tid det tar med stora lanseringar likt grafikkort eller processorer.

Det är här Testpiloter kommer in i bilden, här ges det möjlighet för medlemmar (läs: Testpiloter) att få underhållas av den senaste tekniken, samtidigt som det kommer ut tester på produkter redaktionen annars inte skulle ha haft tid med till en början – igen, ett komplement och inte något som ersätter de saftiga och detaljrika artiklarna som Calle och Jonas pumpar ut.

-------------------------------------------

Jag skulle därför rådgöra att ta Testpilot-artiklarna för vad de faktiskt är:
Välskrivna användarrecensioner av andra medlemmar. Vi Testpiloter har ingen direkt koppling med redaktionen och deras innehåll. Det enda SweClockers (och i förlängning Andreas Dimestam) har att göra med Testpiloterna, det är att stå som mellanhand till tillverkarna/sponsorerna i fråga. Det är alltså inte journalistisk i den form du tar upp och bör således inte jämföras med sådant heller.

Det bör även uppmärksammas att i slutet av dagen är vi piloter opartiska i den allra största mån som oss förmår. Vi kanske inte kan ställa produkt X från tillverkare Y rakt jämte med motsvarande produkt från tillverkare Z. Att det är sponsrat innehåll ändrar inte på något när det kommer till vår förmåga att uttrycka oss – positivt som negativt. Sedan är det upp till läsaren att korsreferera med andra produkter inom segmentet, om sådant är av intresse.

Delade in i stycken för enklare läsning.
Visa signatur

R < R5 7600X | 32GB 6000MHz | XFX RX 6950 XT >

G < R7 2700X | 16GB 3200MHz | ROG RX 5700 XT >

B < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Att det här [troll]kontot som har bidragit med tre inlägg på 15 år klagar på forumet innebär i bästa fall att man inte fattat att ett forum är summan av alla användares bidrag till det. Det går absolut att bara läsa utan att skriva något, men då kan man knappast komma och klaga på att innehållet är för dåligt när man själv inte bidragit till det på något meningsfullt sätt.

Typ som att bli bjuden på mat och sen köra "åh jag önskar att ni bjöd mig på godare mat".

Håller inte riktigt med, tycker man ska kunna ifrågasätta och bli tagen på allvar oavsett hur många inlägg man har och vad man själv bidragit med.

Har själv sett forumet förändras under över 15år och tycker hans point är valid. Inte att jag håller med honom, men iaktagelsen att fokus flyttats stämmer mkt väl och kräver inte X inlägg för att se eller poängtera.

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Testpilot
Skrivet av Fade:

Håller inte riktigt med, tycker man ska kunna ifrågasätta och bli tagen på allvar oavsett hur många inlägg man har och vad man själv bidragit med.

Har själv sett forumet förändras under över 15år och tycker hans point är valid. Inte att jag håller med honom, men iaktagelsen att fokus flyttats stämmer mkt väl och kräver inte X inlägg för att se eller poängtera.

Poängen som jag kan se det är mer i linje likt detta:
Det ligger i egenintresset att se om sitt hem.

Var förändringen du själv vill se, att passivt stå och kolla på och sedan beklaga sig lär inte leda till önskat resultat i slutändan. Må det vara SweClockers forumdel, lokala bostadsföreningen eller val till riksdagen – man får engagera sig en smula och göra det man själv kan!

Visa signatur

R < R5 7600X | 32GB 6000MHz | XFX RX 6950 XT >

G < R7 2700X | 16GB 3200MHz | ROG RX 5700 XT >

B < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

Permalänk
Medlem

Det blev en riktig debatt om saken, för att folk istället för att få veta mer från OP helt enkelt körde med sina egna teorier. Men vi har fortfarande inte fått höra något om den viktigaste biten:

Kan OP vara mer konkret och specifik? Eller är det helt enkelt bara en känsla? För jag håller inte med.

Permalänk
Medlem
Skrivet av D.:

Finns nog väldigt mycket att säga kring detta egentligen och många orsaker, som långt ifrån bara gäller Swec.

För ett antal år sedan, under Swec:s tidigare år inte minst, var mycket annorlunda ja.

Information och antalet olika källor till detta var långt mycket färre än idag. Det finns inte samma behov att fråga och diskutera saker, man kan istället med väl riktade sökningar hitta det mesta redan. Det är betydligt mindre som är unikt.
Där frågor ställs är det oftare att personen inte orkat söka och själv dra slutsatser av resultaten, det är snabbare att fråga och man får oftast hyfsat rimliga och sammanfattade svar med mindre behov av egen tolkning.

Swec har därför också i något högre grad blivit mer av en plats där relativa nybörjare el mindre tekniskt kunniga, snarare än teknikintresserade entusiaster, tar mer plats. Den genomsnittliga, icke-teknikintresserade, personen har mer kontakt med teknik idag än de hade då tidigare och därför ett större behov av information/svar.
Söker man på nätet kring något som har med teknik att göra och det görs på svenska, så kommer ett flertal av träffarna gå till just Swec.

Sen kommer det även in nya generationer användare, som inte har en bakgrund i tiden när man verkligen behövde vara entusiast för att hålla på med teknik. Då sakerna idag oftast är något enklare och mer tillgängliga för fler, utan att man verkligen behöver nörda ner sig. Både teknik i allmänhet och forumdeltagande i synnerhet har ju blivit mer mainstream.

Många har ju också blivit äldre och med det har fokus, tid, energi och engagemang i högre grad behövt läggas på annat. Som ungdom/student har man oftast gott om alla dessa, men det förändras nästan alltid när man blir äldre och istället kan man ha mer pengar. Har du lätt råd med något bättre, så är det ju knappast värt att istället satsa dina mer begränsade resurser.
Att det inte heller varken går att göra lika mycket el att det finns lika stort behov när hårdvaran blivit bättre över lag bidrar också.

En större polarisering i debatter och diskussioner i samhället/världen i stort gör ju sitt för hur diskussionerna förs, samtidigt även ett större behov av tillhörighet till något i en i övrigt alltmer individualistisk värld.

När det gäller Swec sidan/redaktionen och materialet de producerar har det också förändrats på flera sätt.
Borta är många av de gamla "originalen" och nya har kommit in (vilka ju gör ett bra jobb ändå, inte alls frågan om det).
Sen har ju Swec utvecklats från ett entusiastdrivet teknikforum till att vara en del av ett modernt vinstdrivande (?) företag.

Det beror väl till stor del att intresset för datorer har gått från att vara en nischhobby till att väldigt många vill ha en dator för att spela dataspel och kolla på YouTube. Så när kunskaperna och diskussionerna om hårdvara har migrerat till andra ställen så är det ju bara naturligt att SweClockers har blivit mer underhållning med tiden.

Skrivet av Ibymafayhas:

Kan bara hålla med, känns som reddit/hardware med 48 timmars fördröjning för översättning.

En stor faktor är väl också att skrivet medium blivit "tråkigt" för yngre. Känns som de största satsar på youtube idag för innehållet. Som gammal så föredrar jag själv skrivet material men man får inse att tiderna förändras.

Jag tror att SweClockers fortfarande vill vara ett forum för insatta, men måste anpassa sig till den nya demografin. När de skriver om IT-säkerhet, t.ex., så går det ju över huvudet på många medlemmar, trots att nyhetsinlägget har kokats ner till Lilla Aktuellt-nivå. Men det är ju det som fungerar, många vill ju bara hålla med varandra litet i kommentarerna.

Visa signatur

Bra, snabbt, billigt; välj två.

Ljud
PC → ODAC/O2 → Sennheiser HD650/Ultrasone PRO 900/...
PC → S.M.S.L SA300 → Bowers & Wilkins 607

Permalänk
Medlem

Har hängt här över 20år nu flera gånger dagligen.
Swec for life 😃

Visa signatur

Ryzen 3600x | Asus strix b450 -f gaming | G.Skill Flare X DDR4-3200 C14 32gb | Msi 3060 Ti | MP Force510 480gb | 250gb samsung evo | Seagate 1tb | Phantek P400s | Corsair RM650x | LG ultragear 27gl850

Permalänk
Medlem
Skrivet av guermantes:

Vet inte om det gäller just dina tester, men de jag har läst känns mest som anpassade, utbroderade pressreleaser av aspirerande tech writers. Helt enkelt betalda annonstexter med några flata kritiska iakttagelser för att skänka journalistisk legitimitet. Vilket väl är exakt vad de är. Geeks försök att uppfinna en ny skribentroll till trots.

Har samma känsla för de flesta frågor som syns på framsidan, de känns som markandsundersökningar istället för något roligt.

Permalänk
Medlem

https://www.youtube.com/watch?v=fkz-Dcw-b2w

.....this. Saknar denna duo än. Satt klistrad varje fredag.

Visa signatur

Old: NZXT Gurdian 921RB / 2500K 4.5MHz/ G.Skill Ripjaws 8GB 1600 MHz / 1TB Samsung SpinPoint F3 / Corsair Force 3 90GB / Asus P8Z68-V / AXP 850W / Zotac GTX580 1.5GB AMP 950 MHz / Samsung 22x DVDRW L/S / Windows 7 x64 / Artic Frezeer 13 pro.

New: NZXT 630 / MSI Z170A KRAIT GAMING 3X / 6600K 4.4 GHz/ Deepcool Captain 120 / Vengeance LPX White 16GB/ GTX1070 Dual 8GB / GQ 750W / Toshiba 1TB / WD Blue 2TB / Intenso 240GB / SteelSeries Apex 350 / Razer Abyssus / Acer Predator XB240H/ 6-pack Pripps.

Permalänk
Medlem

Jag tycker att forumet håller liga hög klass som alltid. Bra moderatorer, trevlig nivå samtalet och mycket kunskap. Däremot är det tråkigt när många slutar även om de nyanställda är duktiga. Speciellt när det sker i så hög omfattning. Nyheterna är helt okej och jag uppskattar Noelias bidrag. Det största problemet för mig är att alldeles för få tester genomförs och att de ofta är mycket begränsade. Jag upplever att det problemet inte är något nytt utan att det snarare eskalerat under många år. Således gäller det inte en enskild recensent utan en trend för hela sidan. Jag märker att jag i högre grad förlitar mig på andra hemsidor för recensioner.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sveklockarn:

Vad förväntar du dig, SVT Plus med Sverker Olofsson som resolut slänger moderkort i en plåtsoptunna?

Det man kan förvänta sig av en recension är att den hjälper läsaren förstå produktens fördelar och nackdelar jämfört med konkurrerande produkter.

Permalänk
Medlem

Utläser lite av samma syndrom som i WoWs spelarbas. Användarna är nostalgiska och vill uppleva samma känsla nu när de besöker forumet nu som när de var nyfikna, okunniga tonåringar. Självklart förändras innehållet på swec i takt med att den bransch som sidan täcker om utvecklas, personal byts ut etc. Men att exempelvis rescensioner upplevs mycket sämre och forumet som barnsligt kan också bero på att användarna, som nu är äldre, klokare och besöker sidan med ett helt annat perspektiv ställer högre krav för att bli "tillfredsställd".

Läste en bra sak och det är att produkterna testpiloterna recenserar inte ska vara sponsrade.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av henjo127:

Jag har följt detta underbara forum i många år, and I loved it!
Men nu har allt vänt, från ett härligt forum för nörds:D till en plats man bör undvika till varje pris (om man inte vill prata brands).
Tyvärr ganska snabbt också, det har uppenbarats på knappt ett till ett och halvt år. För mig finns det två heta teorier:
Har SWECLOCKERS tappat?
Har jag blivit för gammal?
Vet inte säkert, men jag har blivit tvungen att leta mig till andra forum för att få mitt behov tillfredsställt.
Nu saknar jag verkligen en svensk plattform för silicon lovers.

Med vänliga Hälsningar /Henrik

Håller med. Tror att generation Z hände och det är lite synd. Det är dock inte bara SweC som drabbats av detta. Oavsett vilket forum du hänger på så är det alltid någon som känner sig kränkt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lambdan:

Jag tycker forumet ännu är väldigt trevligt och roligt, om än mycket mer fanboyande nuförtiden kanske men så är det överallt på internet, inget sweclockers unikt problem.

Men alla recensionerna... dem ger jag inte mycket för nuförtiden. Prestandaindexen brukar jag referera ofta till för att få ett snabbt humm om prestanda och energiförbrukning tabellerna brukar jag referera till också, men är jag mer nyfiken på en produkt och vill ha mer åsikter föredrar jag Gamers Nexus och liknande.

Och enda nyhetsartiklarna jag tycker är intressant och jag brukar öppna här är om det är Sverige specifika saker. T.ex. snabbkoll hos återförsäljare inför lanseringar m.m. är intressanta.

Det är ju mindre fanboyande än någonsin? Eller håller de plötsligt på fel lag i din miljö? Techjesus kommer ge dig tråkiga besked om du dreglar till Nvidia.

Edit: Olämpligt ord borttaget.

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elgot:

Ja, poängen var att det inte rör sig om något uppköp eller så utan mera att verksamheten har expanderat. Exakt vad som hände med de inblandade bolagen får någon annan reda ut.

Antar att det började ses med mer affärsmässiga ögon på sajten, mao det blev ett bolag som alla andra där vinsten troligen numera är prioritet ett, jag vet inte om detta https://www.sweclockers.com/forum/trad/1668532-sweclockers-ve... är ett symptom på detta eller nåt annat, där verkar i alla fall prio inte ligga på en snabb lösning.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.

Permalänk
Medlem

Swec har utvecklats en hel del de senaste, 5-10? åren. Personligen till det sämre tycker jag, och söker ofta andra ställen för mitt teknikintresse.
Finns fortfarande en del i forumet som är intressant, tack vare kunniga och begåvade medlemmar, men annars tycker jag Swec nu mer är mest för prylnördar än teknikintresserade.

Visa signatur

There is always a price to pay for convenient

Permalänk
Medlem
Skrivet av hockexx:

Det är ju mindre fanboyande än någonsin? Eller håller de plötsligt på fel lag i din miljö? Techjesus kommer ge dig tråkiga besked om du torr*nkar till Nvidia.

Tycker ditt svar ger bra eksempel på problemet han beskriver.

Visa signatur

CPU: i7- 13700KF + Corsair 115i Pro || GPU: 2080 Super FE
MoBo: Gigabyte Gaming X AX Z790 || Ram 32GB G.Skill Trident Z 6600mhz
Chassi: Corsair Obsidian 500D PSU: Corsair RMX 850
Skärm 1: AGON AG271QG 1440p 165hz Skärm 2: LG C2

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av MatteN:

Antar att det började ses med mer affärsmässiga ögon på sajten, mao det blev ett bolag som alla andra där vinsten troligen numera är prioritet ett, jag vet inte om detta https://www.sweclockers.com/forum/trad/1668532-sweclockers-ve... är ett symptom på detta eller nåt annat, där verkar i alla fall prio inte ligga på en snabb lösning.

Man kan förstås ha styrt om skutan, men tekniskt sett var ju inte förändringen så stor. Sweclockers var som sagt ett aktiebolag redan innan, och efteråt var det ungefär samma folk på samma poster. Om man hade velat gå åt något håll hade man ju inte behövt vänta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vash:

Tycker ditt svar ger bra eksempel på problemet han beskriver.

Fast fans av alla sorter har alltid funnits och är inget nytt. Det är uppenbart att herrn/damen stör sig på att det går åt fel håll för hans/hennes preferenser.
Jag håller alltid på underdogen så är det bara! Varför skulle jag heja på den som likt tidigare år med Intel "leker" med motståndet?
Vad hade vi fått ut av Intel om Ryzen misslyckades?

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk
Medlem

Högre lön till de som slutligen valde att lämna arbetsplatsen (och möjlighet till distansarbete för en av dem) hade nog gjort att saker sett annorlunda ut.

Visa signatur

7800X3D
4090 G OC

Permalänk
Medlem

Forumet i sig är väl i stort sett som det alltid varit.
Men Sweclockers i övrigt har mer eller mindre helt tagits över av tillverkare/Återförsäljare.
Återförsäljare som inet och komplett exponeras på ett helt annat sätt än tidigare.
Känns ibland som det är en helt egen kanal för dem.
Antar det handlar om att öka intäkterna för Sweclockers.
Men trovärdigheten skadas, mycket.

Permalänk
Medlem

Jag tycker att trådarna ofta blir otrevliga nuförtiden.
Hade gärna varit med mer i diskussionerna men orkar inte med attityden.
Speciellt otrevligt blir det ifall någon har postat något som är direkt felaktigt faktamässigt.
Då blir man dumförklarad med 100 poster.
Se bara första svaret i denna tråd.
Istället för att komma med en frågeställning eller helt enkelt lägga fram sin
så kollar man antalet poster han gjort och trycker ner han i skosulorna.
Och då har han ändo inte postat något speciellt faktabaserat utan förklarat
sin känsla.

Jaa jag vet att jag kommer ångra att jag postat detta snart då någon kommer
hitta något fel i min post och trycka ner mig i mina skosulorna...