Permalänk
Medlem
Skrivet av Jumpcut:

Testade att göra smash på https://www.willys.se/produkt/Hamburgerfars-101547577_ST och det blev riktigt bra. Man får ut 8 st 100 gr puckar så drygt 11 kr per burgare. Prisvärt tycker jag. Fethalten står som "under 24%" så jag räknar med att den alltid är minst 20% vilket för mig är lägsta gräns för smashburgare. Grannen har köpt sig en Blackstone 36" också som vi körde burgarna på, blir riktigt bra.

Håller med ,skulle in och skriva det men du hann före 😀.

Absolut det bästa för smash burgare och helt klart prisvärt också .

Visa signatur

AMD 5700X@Vatten | asus prime x370pro | Asus 2080 Strix | 2x16GB Kingston Fury Renegade RGB DDR4 3.6GHZ | Lian Li O11d EVO + 2x240 EKWB RAD + 6 Lian Li AL120 | CoolerMaster V850 | NVME 2TB Seagate Firecuda 510 + NVME 1TB WD BLACK + 3 SSD | Samsung Odyssey 49" G9| DELL 2713HM | Varmilo VA69 Clear/brown | Logitech G502 2016.

Phenom X6 1045T | Corsair TWIN2X PC6400C4DHX 2x2GB + Crucial Ballistix Sport 2x2GB | Gigabyte ma785gmt-us2h | Silverstone Temjin 08 | Corsair VX450

Permalänk
Snusfri

Förut brukade jag köpa "Färska hamburgare" men de har blivit så totalt klappkassa och totalt oätbara sedan tillverkarna fick för sig att göra om dom.

Är som att tugga på en bit skumgummi med någon kanske nyans av burgarsmak långt långt långt bak.

Detta med att burgarna skall vara typ 5cm tjocka är helt åt helvete galet.

Numera blir det Lidl's 20 pack 90grams burgare, dessa kryddas med grillkrydda från Dollarstore, en gudomligt god kombo.
Räcker med 2st skivor fulost, lite tomat och kanske inlagd gurka och/eller röd lök om jag vill lyxa till det.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 9 Pro XL

Permalänk
Medlem

Testade göra en, för mig, ny variant tidigare i sommar och som jag gjort flera gånger efter det. Blev så grymt bra att jag nog aldrig kommer göra på annat sätt igen.

Helt vanlig köttfärs blandat med ett paket fet finhackad bacon, lite salt och peppar och sedan pressa dem för att sedan grillas lagom länge. Blir väldigt saftiga och sanslöst goda. Visst, lite jobb finhacka bacon men det är definitivt värt det.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Testade göra en, för mig, ny variant tidigare i sommar och som jag gjort flera gånger efter det. Blev så grymt bra att jag nog aldrig kommer göra på annat sätt igen.

Helt vanlig köttfärs blandat med ett paket fet finhackad bacon, lite salt och peppar och sedan pressa dem för att sedan grillas lagom länge. Blir väldigt saftiga och sanslöst goda. Visst, lite jobb finhacka bacon men det är definitivt värt det.

du kan även köpa talg för att få ut mer fett till burgare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tralle:

du kan även köpa talg för att få ut mer fett till burgare

Förvisso, men baconet ger ju smak också.

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem

Min favoritburgare just nu är Emmy Burgaren. Vet inte om någon postat receptet på den innan.
Enkel dressing att göra om som jag alltid har hemma gochujang, risvinäger och sesamfrön.

Först gör man dressingsbasen som man sedan blandar med majonnäs, jag brukar oftast bara göra halva mängden, om vi inte har gäster.
Basen håller några veckor i kylen med.

Dressingsbas Ingredienser:

1 dl socker
5 cl risvinäger
1 dl gochujang (pasta)
3 msk smör
2 tsk riven vitlök
1 tsk sesamfrön
1 tsk svarta sesamfrön

+ Majonäs senare

Vispa ihop socker och vinäger i en skål tills sockret löser sig. Tillsätt gochujang och blanda.
I en liten stekpanna eller gryta smält smöret på medelvärme. Tillsätt riven vitlök och sesamfrön. Stek i cirka 2 minuter eller tills vitlöken är genomstekt.

För att sedan göra dressingen blanda 1 del dressingsbas + 2 delar majonnäs.

På smashburgaren har man sedan bara cheddarost, karamelliserad lök ooch dressing. Mums!

Visa signatur

// Niklas

Permalänk
Medlem

Var 110% säker på att tråden skulle heta SweBurgers.

Visa signatur

Laptop Workstation PC Specialist || Intel 10875H - 250mv & Liquid Metal || Nvidia RTX 2070 883mv @ 1935MHz & Liquid Metal ||64GB Ram || Samsung 970 EVO 2TB + 512GB OEM || 1TB & 512GB External SSD + 2.5TB NAS
Lyssna gärna på mitt band The Mulak Mind
Citera gärna om du vill ha svar!

Permalänk
Medlem

Någon som har varit på Håstensgrillen Rockers Pub sistonde? Jag var där för cirka 3 år sedan, blev inte så nöjd med min hamburgare var sjukt mycket salt med alla dessa baconskivor. Frågade ifall han kunde halvera baconmängden men då blev han lite sur

Hur är det nu? Vill testa igen innan semestern är slut.

Permalänk
Medlem

Finns det nå bra smash burgare i centrala stockholm? Då menar jag väldigt centralt. Bör kunna gå från T-centralen max 15-30 min promenad.

Visa signatur

hellre mer fps på skärmen än pengar på banken

Permalänk
Medlem
Skrivet av downup:

Någon som har varit på Håstensgrillen Rockers Pub sistonde? Jag var där för cirka 3 år sedan, blev inte så nöjd med min hamburgare var sjukt mycket salt med alla dessa baconskivor. Frågade ifall han kunde halvera baconmängden men då blev han lite sur

Hur är det nu? Vill testa igen innan semestern är slut.

Fortfarande lite "kvantitet före kvalitet" i deras upplägg...enorma portioner och samma vanliga gatukök-vibes över smakerna.

Är väl värt att ta en sväng dit om du känner dig som en hungrig Oxe, annars finns det nog bättre ställen

Permalänk
Medlem

Käkade första vettiga burgaren på ett par månader i förrgår. Det har verkligen blivit svårare att hitta burgare som ens är på nivå med typ O'Learys på många håll utrikes. För inte allt för länge sedan var det väl nästan lika svårt i Sverige förvisso. Med den burgar- och pizza-inflation som varit i Sthlm senaste 5 åren är det svårt att inte bli bortskämd. Nu var jag förvisso inte i Neapel men ändock, åt inte bättre pizza i Italien nu senast än i Sthlm. Och när jag hämtade ut min Double Cheese meal på kedjan Bastard Burgers i förrgår stod t.o.m. en amerikan och öste beröm över personalen om hur god burgare han fick. Och BB rankas väl knappt ens bland de bästa, även om jag tycker de är bättre än t.ex. Phil's, Brödernas, Jureskogs m.fl. "Pionjärerna" på Flippin Burgers har väl numera smällt upp sitt Lådan-koncept över hela stan, och sen finns väl de bästa truckarna kvar vid Hornstull?

Visa signatur

Asus Rog Strix X570-F | AMD Ryzen 9 3900X | G.Skill 2x16GB DDR4 3600MHz CL16 Trident | Noctua NH-U12A | Asus Geforce RTX 2070 Super 8GB DUAL OC EVO | Seasonic FOCUS Plus 750W Gold | Corsair Force MP600 1TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Fractal Design Define C TG | Acer 27" Predator XB273K | QPAD MK-85 (Brown) | Razer DeathAdder Chroma | Logitech Z623 | Sennheiser GAME One
http://www.youtube.com/channel/UCl0ZJPJ7XZkjvUoR7zgPOLg

Permalänk
Skrivet av SLINKY95:

Bara jag som älskar tomatskivor på burgaren?

Problemet är att tomatskivor gärna glider ut på baksidan, men annars är det gott och nyttigare än ketchup.

Skrivet av Alphahanne:

Testade göra en, för mig, ny variant tidigare i sommar och som jag gjort flera gånger efter det. Blev så grymt bra att jag nog aldrig kommer göra på annat sätt igen.

Helt vanlig köttfärs blandat med ett paket fet finhackad bacon, lite salt och peppar och sedan pressa dem för att sedan grillas lagom länge. Blir väldigt saftiga och sanslöst goda. Visst, lite jobb finhacka bacon men det är definitivt värt det.

Jag brukar klippa baconen med sax om det ska göras småbitar. Då slipper jag kladda ner skärbrädan också.

Visa signatur

*5600|B550M|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|2TB+2TB.
AMD Ryzen 5 @4891|Gigabyte Aorus Elite(rev1.3)|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2750MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 4.0x4 Samsung 980 Pro 7000/5100 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Seagate 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fenrisulvfan:

Problemet är att tomatskivor gärna glider ut på baksidan, men annars är det gott och nyttigare än ketchup.

Det är väl mest en myt.
Ketchup innehåller fem gånger så mycket av antioxidanten lykopen som färska tomater.

Permalänk
Skrivet av SUMITOMO:

Det är väl mest en myt.
Ketchup innehåller fem gånger så mycket av antioxidanten lykopen som färska tomater.

Det finns väldigt många sorters ketchup men de flesta kommer i plastflaska med tillsatt socker vilket inte är så nyttigt.

Visa signatur

*5600|B550M|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|2TB+2TB.
AMD Ryzen 5 @4891|Gigabyte Aorus Elite(rev1.3)|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2750MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 4.0x4 Samsung 980 Pro 7000/5100 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Seagate 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alphahanne:

Testade göra en, för mig, ny variant tidigare i sommar och som jag gjort flera gånger efter det. Blev så grymt bra att jag nog aldrig kommer göra på annat sätt igen.

Helt vanlig köttfärs blandat med ett paket fet finhackad bacon, lite salt och peppar och sedan pressa dem för att sedan grillas lagom länge. Blir väldigt saftiga och sanslöst goda. Visst, lite jobb finhacka bacon men det är definitivt värt det.

Frys baconet och kör det i mixern, finhackat utan arbetet.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD RX 580
Windows 10

Permalänk
Medlem

Skoj med en hamburgertråd! Bjuder på några bilder på mina skapelser

Visa signatur

|| Citera för svar! ||

Chassi: Xigmatek Elysium | PSU: EVGA Supernova G2 750W | MB: ASUS Strix Z390-F GAMING | CPU: INTEL i9-9900K & Corsair H60 | GPU: Asus Strix RTX 2080 OC | SSD: Samsung 970 EVO 500 GB | RAM: HyperX Fury 4x8 GB CL16 2666 Mhz | Ljudkort: Asus Xonar D2X | Nätverkskort: TP-Link Archer TX3000E

Tangentbord: Keychron K8 Pro | Switchar: Boba U4 | stabilizers: AEboards Staebis V2

Permalänk
Medlem
Skrivet av aker:

Nu till det viktiga... Vilket kött (eller blandning) är bäst?

Jag brukar gå till lokala köttbutiken och be om grovmalen högrev blandad med bog, 70/30 i proportionerna.

Visa signatur

En Laptop

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jumpcut:

Testade att göra smash på https://www.willys.se/produkt/Hamburgerfars-101547577_ST och det blev riktigt bra. Man får ut 8 st 100 gr puckar så drygt 11 kr per burgare. Prisvärt tycker jag. Fethalten står som "under 24%" så jag räknar med att den alltid är minst 20% vilket för mig är lägsta gräns för smashburgare. Grannen har köpt sig en Blackstone 36" också som vi körde burgarna på, blir riktigt bra.

Har handlat den där en del, fast 1,5 kg tuben. Tyvärr är jag inte jätteförtjust i smaken. Därför har lösningen för mig blivit högrev med bringa men det kan jag bara få tag på via en grosist.
Talg ska ju annars vara den klassiska ingrediensen för att steka kött av den anledningen att den tål högre temperatur än tex smör.

Tycker att det är lite tråkigt att mataffärerna inte kan få fram bättre produkter med hög fettfehalt för oss hemma smashers om man inte går all in och börjar mala själv.

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem
Skrivet av downup:

Någon som har varit på Håstensgrillen Rockers Pub sistonde? Jag var där för cirka 3 år sedan, blev inte så nöjd med min hamburgare var sjukt mycket salt med alla dessa baconskivor. Frågade ifall han kunde halvera baconmängden men då blev han lite sur

Hur är det nu? Vill testa igen innan semestern är slut.

Fruktansvärt dålig mat enligt mig. Man får stora portioner, men det smakar verkligen inte gott