Då var man tillbaka på ruta 1 igen då..

Permalänk
Medlem

Då var man tillbaka på ruta 1 igen då..

Ni kanske har läst mina inlägg tidigare om mitt cp'ade ASUS A7N8X som sätter fel fsp på CPU'n och sedan vägrade den ändra på sig eftersom dess BIOS var helt kocko. Spelade ingen roll vilket BIOS jag använde den startade inte efter att jag sparade CMOS.

Jag köpte skiten av datorbutiken.se ocg när jag rådfrågade deras support bad de mig skicka in kortet. Så för 2 veckor sedan gjorde jag det och jag fick ett nytt paket på posten idag. Tydligen var det samma kort som jag skickat eftersom jag kände igen en grej jag råkat böjja på det =P

Konstigt nog hade de bytt ut pinnen som låser CPU socketen ? <-- cp

Hursomhelst, jag kopplar in alla mina grejer (GF4 ti 4600, Kingston 512 DDR, Spirewhire Whisperock IV och en 100 Giggare)
och gissa vad ? Jopp! Exakt samma fel!!?! Jag totalflippade och försökte kväva mig själv med en kudde =D

Man undrar ju vad de egentligen gjort med kortet. De hade återställt det till 1007 BIOS vilket är det BIOS kortet först hade när jag köpte det. Nu får jag ta o ringa dem igen och antagligen skicka iväg kortet igen för ytterligare 100:-. Men kommer det hjälpa ? Nej skulle inte tro det! De kommer typ blåsa lite på kortet o skicka tillbaka det igen de cp barnen!! Jag är den mest otursförföljda människan på jorden när det gäller datorgrejer.

Häromdagen stannade fläkten på mitt Radeon 9800 pro. Skiten brann typ upp och nu måste jag vänta 2 veckor på svar från Mycoms garantiavdelning. *SUUUUUCK*

Permalänk

Låter jäkligt jobbigt. Förstår att man skulle bli förbannad som fasen.

Men du, undvik att använda ordet cp som ett skällsord när det är en förkortning av en olycklig sjukdom typ.

Visa signatur

Core i5-6600K, 2x8GB Vengeance LPX 2666MHz, Z170 Pro gaming, MSI 760GTX

Permalänk
Medlem

sorry jag kanske använder det ordet för mycket..

Hoppas ingen tog skada av det iallafall

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tim_Beluga
Låter jäkligt jobbigt. Förstår att man skulle bli förbannad som fasen.

Men du, undvik att använda ordet cp som ett skällsord när det är en förkortning av en olycklig sjukdom typ.

tycker han att folket på DB är hjärnskadade så borde han få säga så
nejmen skämt å sido så ska man inte använda cp som skällsord

Permalänk
Medlem

offta hjälper det å dokumentera felet väll å kanske tom stödja sitt problem genom info om anndra med samma problem osv..... skickade över en A4 om strul med minnet till DB. jo då en vecka tog det så ahde jag stålarna tillbaks utans minsta klagande. Men man ska inte behöva forksa på problement i 2 veckor men har man åtminstone rätt bra bevis och fackta om felet så blir det sårare för dom att förbi gå det. Bara äga dom på mail eller telfånsupport fan vad support kan noll alltså.

EDIT.:
Känner igen dit problem lite åkte på nåt liknande föresten.
hade en asus DVD E612 på 12x säkert 3 år nu men den hade alltid problem med brända skivor å några orginal å DVD tog den 2 av 3 skivor så när det var 2 veckor kvar på garantin skickade jag in den efter å kontacktat jmedata. Den åkte till asus för lagning. Fick tillbaks den. Satt ny lapp på den för som stog warenty voied if removed. Så dom hade vart inne i den.
Stoppade i den å startade datorn. Anledningen till att jag valde den dvd var för att en jumper på baksidan kundes ta bort så den blev regionsfri. hade 5 gånger kvar som alltid. Nu hade jag 1 gång kvar!
Fan asus tänkte jag. Kollade firmware som hade varit 1.05 men nu var den 1.2. Fans 1.4b och 1.4 ute... skumt.
Problemet nu var att dvd skivorna som gick innan gick inte å vise värsa i många fall... så vad var nyttan med den så kallade reperationen? Igen så blev rätt sur. Släggde skiten på hyllan för ett tag sedan.
Behövde sedan en DVD för nån veckasedan så tog ner den stopapde in den i en dator flashade till 1.4b. Den tog nästan inga dvd skivor alls efter asus så kallade lagning. Tuggade i minuter innan den eventuelt hittade skivan. Nu fugerade den fan skitbra. Hittade snabbt å har säkert hittat 6-7 olika skivor inte misslyckats något.
Helt sjukt.
Aja mö för lagning asus gjorde. Kollade i den med hittade iget dom vart på heller... passade på å göra rent linsen.

Permalänk
Medlem

Jag köpte mina delar från db.com och minnena var trasiga, det tog db.com exakt 4 dagar från att jag skickade dom till att jag hade nya hemma.....det tycker jag är bra service!
Men jag kanske hade tur

Visa signatur

Stationär: Asrock Dual VSTA | AMD Opteron 170 | Sapphire X800XT | 2*1024 MB Corsair XMS | 1*Raptor 74 Gb | 2*Seagate 250 Gb | 1*Seagate 500 Gb | NEC 3540 | Logitech MX1000 | Icemat Black Second Edition |
Laptop: IBM 600X
Telefon: W880

Permalänk
Medlem

Mitt problem var väldigt väldokumenterat. Förutom ett flertal mail till deras support så hade jag dem på telefon och jag bifogade en A4 med problembeskrivning i paketet när jag skickade kortet till dem.

Jag ska ta o testa alla andra komponenterna i datorn var för sig en gång till och se om det verkligen är 100% att det är moderkortets fel. Men jamenar, BIOS ligger ju på mobo't och det är där mitt problem finns också.

Om jag byter BIOS till en 1005 Beta kan jag faktiskt ändra i BIOS men CPU'n flippar ur då och blir skitvarm (75+ no load) om jag försöker höja fsp'n från 100 12,5x. Om jag sträcker mig lägre än 1005 BIOS finns det risk att BIOS går sönder för jag tror det hände sist. (den la bara av efter en reboot)

EDIT--

Nu har jag fått ett nytt moderkort av db.se men samma fel kvarstår så nu är jag inne på att det är CPUns fel. Mitt nätagg är ett 300W runt 450 kr och ska vara av bra kvalité och alla mina andra saker har testasts i andra datorer. Ska låna en polares dator om ett par dagar och testa på den. Ska bli intressant!

Känns skönt att veta att det inte är moderkortets fel iallafall =D