Permalänk

BT hjälp

Sitter och försöker få ner ett demoprog (ganska stort) och har bestämt mig för att testa bt, innan det läste jag på om allt jag kunde hitta här. I vilket fall som där stog bla annat att man får vad man ger alltså hög uppload skall ge hög download, som jag fatta det i varje fall jag har dragit upp till max och den upploadar i 55 kB/s men downloadar bara i 7kB/s sitter på felia Adsl o.5 och det har fungerat fint med dc++ och liknande p2p prog. Förslag vad jag ska göra någon har inte lust att köra denna burken i enligt BT ca: 56Tim (står i sovrummet och väsnas lite för mycket)

Visa signatur

Kan inget men är villig att lära

Permalänk
Medlem

Du kan resuma med BT.
Enligt mig så är det där med upload/download-ratio lite si o så. Ibland laddar jag i 300KB/s medan jag laddar upp i 20KB/s.
Förmodligen är det ingen vettig som seedar(delar ut) filen och därav den dåliga hastigheten. Eller så sitter du bakom en brandvägg som sabbar det hela.

Permalänk

Om du kör brandvägg måste du öppna portarna 6881-6889.

Så länge du delar din upstream så får du max. tillgänglig downstream. Jag låg innan jag öppnade portarna på max. 30 kb/s, nu ligger jag på upp till 400 kb/s på Telia 8000 medan upstream ligger runt 40-55 kb/s.

Det är alltså inget 1:1 förhållande mellan ner och upp i BT!

Och precis som mrc säger, så beror det på hur många aktiva peers det finns. Finns fler än 20 peers brukar det gå fort, riktigt fort...

/Anders

Visa signatur

**************************
Om det fungerar för bra, installera om det...

Permalänk
Medlem

En annan grej du bör tänka på är att dela ut filen så du iaf laddar upp lika mycket som du laddat hem, blir så trött på alla dessa personer som bara tror att dom ska ta utan att ge.

Permalänk
Avstängd

När du laddar upp med din ADSL-lina påverkas även din nedladdningshastighet. Därför är det smartare att ladda ner programmet från en ordentlig server.

Och det är fult att ljuga.

Visa signatur

H.T.I.D.
One man to rule them all.
Jag har en Powerbook G4 667MHz.

Permalänk
Medlem

Testa att sänka uploaden till sådär 20 kbyte/s. Då borde du kunna tanka hem lite fortare. Men tänk på att öka uploaden igen efter det att du tankat hem filen, så att även andra kan tanka hem filen snabbt.

Permalänk
Medlem

Sänk upploaden till ~44kB/s så kommer det gå fortare. Som alla borde veta så påverkas DL negativt vid full UL.

Permalänk

Tack för alla svar, sitter bakom en mjukvarubrandvägg ska försöka kolla portarna där.Förstår inte vad Potatisen mena med att jag skulle ljuga och om vad?

Visa signatur

Kan inget men är villig att lära