Permalänk
Medlem

Angående skärm!

Beställde en philips 202p40 som jag skrev om i en tråd igår. Var skitnöjd med den först, men upptäcker efter ett slag att skärmen inte är skarp nere i högra hörnet (ungefär vid klockan ungefär) och längs nedre högra sidan.

En sak som slog mig nu:
Jag fick ju som sagt hem monitorn igår. När jag packade upp den märkte jag att datorbutiken jag beställt ifrån måste ha vart inne i förpackningen, reflekterade in särkilt mycket över detta utan packade gladeligen upp min skärm och kopplade in den. Det jag märkte nu efter att ha kontrollerat skärmen lite "nogrannare" (fick hem skärmen igår så inte suttit jättemycket vid den) upptäckte jag först ett litet skavmärke på vänster sida av skärmen (vilket jag inte orsakat, var väldigt försiktig vid uppplockandet utav skärmen). Hur detta har uppkommit har jag inte en aning om.. märkte också att någon hade skrivit sin signatur med bläck på lappen med serienumret som sitter på baksidan av skärmen...

Nu till min fråga:
har jag verkligen fått en ny skärm? (Skyddsplasten på framsidan satt ju på) För inte har datorbutiken (som jag beställt ifrån) i skärmens orginallåda att göra eller? de hade ju inte lagt ner någon faktura i paketet eller så.. och om dem nu skulle kolla serienummret (vilket jag inte riktigt förstår varför) varför har någon satt en signering med bläck på den?

Blev lite konfunderad nu..
Eftersom jag ännu inte betalt skärmen skulle jag gärna vilja ha lite råd angående detta. Vet inte ifall jag ska ta kontakt med philips support eller datorbutiken jag handlat ifrån först?

tack på förhand

Permalänk
Avstängd

Dom kanske ville kolla att monitorn funkade innan dom skickade iväg den. Frakten är ju inte billig på en sådan tung skärm. Man slipper en massa turer fram och tillbaka om den skulle vara trasig

Visa signatur

AMD Phenom II 955BE x4 @3.61GHz|SamSung 2 x 500GB 7200 RPM|Asus M4A79T Deluxe|4GB OCZ Black Edition 12800@1600MHz|Sapphire HD5870 1GB RAM|OS varierar, men mest Win XP x64

Permalänk
Medlem

Ringde philips support idag.. sa att jag hade dålig skärpa på bilden. Sa serienummer och då visade det sig att jag hade fått en gammal modell utav min skärm, dem kommer och byter den gratis mot en ny på fredag Snacka om bra support av philips!

Permalänk

Underbart för din del
jag köpte en skärm(TFT) av en kompis igår, när jag kom hem så var halva skärmen "dålig". Det känns som att halva skärmen kör på 20Hz och andra halvan går på normalt (70Hz).
Han har haft skärmen på sin server innan, och då har den stått PÅ burken.
Kan det ha någon inverkan på skärmen, att den står på en dator?
Och kan det stämma med min förklaring då?
Skärmen är en PackardBell.
Det är ganska frustrerande att han säljer en kass skärm till en...

Tack för mig ^^